انتخاب اسم‌های خارجی برای نوزادان ممنوع است

سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور انتخاب اسم‌های خارجی برای نوزادان ممنوع است سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در حال حاضر با توجه به قوانین و مقررات سازمان ثبت احوال، انتخاب نام‌های خارجی برای افراد به دلیل عدم انطباق آنها با فرهنگ ایرانی ممنوع است. انتخاب نام‌های […]

سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور

انتخاب اسم‌های خارجی برای نوزادان ممنوع است

سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در حال حاضر با توجه به قوانین و مقررات سازمان ثبت احوال، انتخاب نام‌های خارجی برای افراد به دلیل عدم انطباق آنها با فرهنگ ایرانی ممنوع است.

انتخاب نام‌های خارجی برای نوزادان ممنوع است/نام‌های مذهبی اولویت اول ایرانیان در نامگذاری

اسدا… پارسامهر، سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان این‌که در حوزه انتخاب نام برای افراد ۴ سطح وجود دارد، اظهارکرد: انتخاب نام ۴ سطح دارد که عبارتند از: سطح اول مربوط به حوزه نام‌های دینی و مذهبی، سطح دوم مربوط به نام‌های ملی و ایرانی، سطح سوم مربوط به نام‌های قوم و منطقه‌ای و چهارمین سطح نیز مربوط به نام‌های خارجی و فرنگی است که نامگذاری ایرانیان براساس این سطوح انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که بیش‌تر ایرانیان تمایل دارند تا در نامگذاری‌های خود از نام‌های گروه اول استفاده کنند و انتخاب اسامی از گروه دوم در اولویت بعدی آنها قرار دارد، افزود: در گذشته انتخاب نام‌های قومی و منطقه‌ای بیش‌تر در میان یک قوم رواج داشت و امروزه افراد به‌طور طبیعی به انتخاب آنها گرایش پیدا کرده‌اند، همچنین انتخاب نام‌های خارجی نیز در گذشته رواج داشت، اما در حال حاضر با توجه به قوانین و مقررات سازمان ثبت احوال، انتخاب نام‌های خارجی برای افراد به دلیل عدم انطباق آنها با فرهنگ ایرانی ممنوع است.

پارسامهر با اشاره به این‌که بیش‌تر نام‌های پیشنهادی که به سازمان ثبت احوال ارایه می‌شوند و مورد تأیید قرار نمی‌گیرند، مربوط به نام‌های خارجی است، عنوان‌کرد: هر ساله حدود یک‌هزار و ۴۰۰ نام جدید پدید می‌آید و وارد چرخه نامگذاری کشور می‌شوند که پس از بررسی به تأیید سازمان ثبت احوال رسیده و مورد استفاده عامه مردم قرار می‌گیرند.

سرپرست اداره کل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور با تأکید بر این‌که نام‌های درخواستی که توسط افراد به سازمان ثبت احوال ارایه و مورد تأیید قرار نمی‌گیرد، در واقع ممنوعیت قانونی دارند و رد می‌شوند که تعداد آنها بسیار کم است، خاطرنشان‌کرد: حدود ۷۰ درصد نام‌های پیشنهادی به سازمان ثبت احوال تأیید می‌شوند و تنها ۳۰ درصد از آنها مورد تأیید قرار نمی‌گیرند.

 

وی در پایان یادآورشد: از تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار ثبت موالید در کشور، ۷ هزار مورد از آنها نام‌های درخواستی هستند که در کمیته نام مورد بررسی قرار می‌گیرند و از این تعداد ۴ هزار مورد تأیید و ۳ هزار مورد رد می‌شوند.