پورابراهیمی و مصباحی مقدم بررسی کردند:باید‌ها و نبایدهای اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی

  محمدرضا پورابراهیمی و غلامرضا مصباحی مقدم در گفت وگوی ویژه خبری باید‌ها و نبایدهای اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی را بررسی کردند. به گزارش خانه ملت، غلامرضا مصباحی مقدم و محمدرضا پورابراهیمی) موضوع اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی را مورد بحث و بررسی قرار گرفت. چگونه از تولیدکننده مالیات می‌گیریم ولی سپرده‌گذاران […]

 

محمدرضا پورابراهیمی و غلامرضا مصباحی مقدم در گفت وگوی ویژه خبری باید‌ها و نبایدهای اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی را بررسی کردند.

به گزارش خانه ملت، غلامرضا مصباحی مقدم و محمدرضا پورابراهیمی) موضوع اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی را مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

چگونه از تولیدکننده مالیات می‌گیریم ولی سپرده‌گذاران بانک‌ها سودی دریافت نمی‌شود

غلامرضا مصباحی مقدم به عنوان موافق اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی به تشریح دلایل خود در این راستا پرداخت و گفت: در شرایط حاضر تولید‌کننده‌های ما با زحمت فراوان دست به تولید می‌زنند ۲۵ درصد مالیات به آن‌ها تعلق می‌گیرد لذا چگونه است که ما از تولیدکننده مالیات می‌گیریم ولی از کسی که در بانک سپرده‌گذاری می‌کند و هیچ گونه هزینه‌ای مربوط به بخش تولید را بر عهده نمی‌گیرد و ریسک هم ندارد سود می‌برد ولی مالیات نمی‌دهد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: این موضوع سبب شده وقتی از تولید کننده‌های ما احساس کنند که بهتر است تولید را کنار گذاشته و سرمایه خود را در سیستم بانکی قرار بدهند و سود بدون دردسر و بدون مالیات به دست آورند.

مصباحی مقدم نیز ادامه داد: به نظر می‌آید شاهد افزایش هزینه در رابطه با تأمین مالی نخواهیم بود چون سود سپرده بر اساس همان نرخ‌هایی است که در حال حاضر بانک‌ها به سپرده‌گذار می‌دهند.

وی اظهار داشت: قبل از آن بانک سود سپرده را تحویل سپرده‌گذار بدهد مالیاتش را کسر می‌کند و این گونه نیست که مبلغ مالیات افزون بر هزینه باشد.

سرمایه‌گذاری در بانک بدون ریسک است

مصباحی‌مقدم با اشاره به این که سرمایه‌گذاری در بانک بدون ریسک است، افزود: قبل از کاهش نرخ تورم شاهد تورم ۲۰ درصدی در کشور بودیم به‌طوری که سود سپرده‌ها هم نیز ۲۰ درصد بود لذا باید گفت که سود واقعی سپرده‌گذار صفر بوده است.

وی با تأکید بر این که اکنون سود واقعی را در نظام بانکی شاهد هستیم، ادامه داد: جذب سپرده بانک‌ها رشد ۳۰ درصدی داشت پس باید مطرح کرد که سال‌هایی که نرخ تورم بالاتر از سود بانکی بود سرمایه مردم به جای دیگری سوق پیدا کرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بر این که مردم امن‌‌ترین جا را سیستم بانکی می‌دانند، تصریح کرد: در دو سال اخیر نرخ سود سپرده بالاتر از نرخ تورم بود لذا باید از سود واقعی مالیات گرفته شود.

سرک کشیدن به اطلاعات افراد از ناحیه حاکمیت منعی ندارد

۹۰۰ هزار میلیارد سپرده‌گذار در کشور داریم که ۱۰۰ هزار میلیارد آن سود دریافت نمی‌کنند

مصباحی مقدم با اشاره به این که سرک کشیدن به اطلاعات افراد از ناحیه حاکمیت منعی ندارد، افزود: ۹۰۰ هزار میلیارد سپرده‌گذار در کشور داریم که ۱۰۰ هزار میلیارد آن سود دریافت نمی‌کنند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، گفت: باید تولید را مورد تشویق قرار دهیم تا در کشور شاهد رشد و شکوفایی باشیم.

 

۵۰ درصد فرار مالیات‌ها به دلیل عدم اجرای نظام جامع اطلاعاتی در کشور است

محمدرضا پورابراهیمی به عنوان مخالف موضوع اخذ مالیات از سود سپرده‌های بانکی نیز به تشریح دلایل مخالفت خود با این مسأله پرداخت و گفت: زمانی ما می‌توانیم در اقتصاد کشور بحث مالیات و سود سپرده‌های بانکی را مطرح کنیم که عوامل اقتصادی همه در جای خود قرار داشته باشند و اقتصاد در شرایط کارا عمل کند در حالی که شرایطی که کشور ما در آن قرار دارد رویکردش کاملاً متفاوت با رویکرد یک نظام بانکی و نظام اقتصادی کارآمد است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، افزود: گرچه در این خصوص هدف، هدف صحیحی است ولی اثرات سوء آن در اقتصاد کشور شرایط متفاوتی ایجاد خواهد کرد.

پورابراهیمی ادامه داد: چالش اصلی امروز ما بالا بودن نرخ‌های تأمین مالی در اقتصاد کشور است که متأثر از کف نرخ سود سپرده‌ها است که عاملی برای تعیین نرخ است و در کنار آن هم موضوع بحث میزان سرمایه است که بانک‌ها به عنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی نگه‌داری می‌کنند.

پورابراهیمی با بیان این‌که امروز چالش اصلی اقتصاد ما تعیین مالیات بر سود سپرده‌ها نیست، اظهار داشت: اگر این موضوع مبنا قرار گیرد آثار منفی آن افزایش نرخ تأمین مالی در کشور خواهد بود.

اخذ مالیات از نرخ سود سپرده‌های بانکی سبب سپرده‌گذاری افراد نزد مؤسسات خواهد شد

وی افزود: علاوه بر افزایش نرخ تأمین مالی در کشور شاهد فرار سرمایه‌ها از نظام متشکل پولی به شبکه غیرمتشکل پول خواهیم بود.

پورابراهیمی ادامه داد: درحال حاضر در ساختار اقتصادی ما یک مجموعه مؤسسات غیرمجاز فعالیت می‌کنند که ۲۵ درصد مجموع منابع اقتصادی کشور را در اختیار دارند و اخذ مالیات از نرخ سود سپرده‌های بانکی سبب خواهد شد که سپرده‌گذاران سرمایه خود را نزد این مؤسسات قرار دهند.

وی با اشاره به تحقیق به عمل آمده در فاصله سال‌های ۶۳ تا ۹۴ پیرامون نرخ تورم و سپرده تصریح کرد: به جز یکی دو سال نرخ سود از نرخ تورم بالا رفته است به‌طوری که به عنوان مثال در سال ۶۷ میزان رشد سپرده‌ها ۸ و نیم درصد و نرخ مالیات سی درصد بود.

پورابراهیمی با بیان سپرده‌ای را که مردم انجام می‌دهند نرخ واقعی آن منفی است افزود: در طول سال‌های ۶۳ تا ۹۴ نرخ بازدهی از محل سود در مقایسه با تورم منفی بوده است.

ظرفیت اخذ مالیات در کشور ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که بازارهای موازی آمادگی دارند تا این منابع را به سمت خود ببرند، ادامه داد: نقدینگی از نظام بانکی خارج نمی‌شود لذا تنها شکل آن تغییر می‌یابد.

پورابراهیمی با اشاره به ترکیب نظام بانکی در اقتصاد اظهار داشت: مجموعه عظیمی از مؤسسات غیرمجاز را در کشور داریم.

وی با بیان این‌که باید در اطلاع در اقتصاد کشور وجود داشته باشد، افزود: تمامی اطلاعات افراد در اختیار حاکمیت است لذا همه چیز شفاف است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دسترسی اطلاعات را امری ضروری دانست و تصریح کرد: ظرفیت اخذ مالیات در کشور ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است لذا باید اذعان داشت که ۵۰ درصد فرار مالیات‌ها به دلیل عدم اجرای نظام جامع اطلاعاتی در کشور است.