میزان ضمانت صنایع کوچک چقدر است براساس قانون پوشش ۳۰ میلیارد ریالی شامل ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات برای مناطق برخوردار و ۸۵ درصد اصل و سود برای مناطق کمتر برخوردار توسط صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در دستور کار قرار میگیرد. به گزارش ایسنا، در ایران نزدیک به ۸۰ هزار واحد صنعتی کوچک […]
میزان ضمانت صنایع کوچک چقدر است
براساس قانون پوشش ۳۰ میلیارد ریالی شامل ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات برای مناطق برخوردار و ۸۵ درصد اصل و سود برای مناطق کمتر برخوردار توسط صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک در دستور کار قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، در ایران نزدیک به ۸۰ هزار واحد صنعتی کوچک فعالیت میکنند و دهها هزار واحد صنفی تولیدی در سراسر کشور مشغول به تولید هستند. اصلیترین و سنتیترین و البته پرکاربردترین نوع ضمانتنامه در اکثر صندوقهای توسعهای، از جمله صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک، ضمانتنامههای اعتباری است. این ضمانتنامه جهت تسهیل در تأمین منابع مالی صادر میشود و در اصل جایگزین وثیقه مورد مطالبه بانکها برای واحدهای صنعتی کوچک (زیر ۵۰ نفر نیروی انسانی) است.
براساس اساسنامه و آییننامههای مربوطه، حداکثر سقفی که صندوق برای یک مشتری حقیقی و یا حقوقی میتواند اختصاص دهد ۳۰ میلیارد ریال شامل حداکثر ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات برای مناطق برخوردار و ۸۵ درصد اصل و سود برای مناطق کمتر برخوردار خواهد بود.
صدور ضمانتنامههای شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام کار، پیش پرداخت جهت اجرای انواع قراردادهای تولیدی و پیمانکاری نیز از جمله محصولات جدید صندوق محسوب میشود. براساس آییننامه مصوب هیأت وزیران این صندوق میتواند حداکثر تا ۷۰ درصد اصل و سود تسهیلات بانکی صنایع کوچک را ضمانت کند که این میزان در مناطق محروم تا ۸۵ درصد است.
این بدان معناست که متقاضی یک بار باید در صندوق اعتبارسنجی شده، وثیقهگذاری کند و سپس برای ۳۰ درصد باقیمانده دوباره در نزد بانک، اعتبارسنجی و برای آن ۳۰ درصد هم وثیقه بگذارد. این موازیکاری و یا به عبارتی دوبارهکاری علاوه بر هدررفت زمان صنعتگر در تأمین وثیقه نیز صنعتگران را دچار مشکل میکند چرا که نظام بانکی همیشه به دنبال وثایق سهلالبیع است. بنابراین باید با تغییر اساسنامه، این صندوق بتواند ۱۰۰درصد تسهیلات را ضمانت کند .این اتفاق هم برای صنعتگر مطلوب است هم برای نظام بانکی که یک ضمانتنامه کامل بابت ارایه تسهیلات میگیرد.
بر این اساس، با توجه به پیچیدگیهای روابط موجود بین بانکها و شرکتهای کوچک و متوسط و همچنین نیاز مبرم این شرکتها به تسهیل امور دستیابی به منابع مالی، صندوق ضمانت صنایع کوچک در کشور باید نقش مهم و اساسی را ایفا کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.