سود واسطه‌ها از میوه‌های نهاوند

سود واسطه‌ها از میوه‌های نهاوند دلالان با برداشت هلو در نهاوند با خرید هرکیلو هلو به قیمت ۳۰۰ تومان و فروش آن به قیمت ۳۰۰۰ تومان سودهنگفتی به جیب می‌زنند. به گزارش مهر، شهرستان نهاوند به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی مناسب و موقعیت جغرافیایی درخور توجه و ظرفیت و پتانسیل در بخش […]

سود واسطه‌ها از میوه‌های نهاوند

دلالان با برداشت هلو در نهاوند با خرید هرکیلو هلو به قیمت ۳۰۰ تومان و فروش آن به قیمت ۳۰۰۰ تومان سودهنگفتی به جیب می‌زنند.

به گزارش مهر، شهرستان نهاوند به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی مناسب و موقعیت جغرافیایی درخور توجه و ظرفیت و پتانسیل در بخش کشاورزی از چشم‌انداز خوبی برای توسعه برخوردار است.

مهم‌ترین ظرفیت و پتانسیل تولیدی این شهرستان به دلیل وجود آب‌وهوای مناسب، برخورداری از باغ‌های میوه و برداشت محصولات درجه ‌یک در این شهرستان است.

زردآلو، آلو، آلبالو و هلو از جمله مهم‌ترین محصولاتی است که در نهاوند ظرفیت تولید بسیار بالایی دارند و به‌طور مستمر کاشت و برداشت می‌شوند.

نهاوند با تولید سالانه رقم قابل‌توجهی محصول کشاورزی یکی از قطب‌های مهم این بخش در استان همدان و کشور به شمار می‌رود در واقع شهرستان نهاوند با تولید سالانه رقم قابل‌توجهی محصول کشاورزی یکی از قطب‌های مهم این بخش در استان همدان و کشور به شمار می‌رود و زندگی بخش وسیعی از اهالی این دیار با کشاورزی گره‌خورده و چرخ اقتصاد زندگی مردم این مناطق با کاشت و تولید انواع محصولات زراعی و باغی می‌چرخد.

اما همه‌ساله با برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان نهاوند دست‌های دلالان به سمت تولیدات و جیب‌های کشاورزان این منطقه دراز شده و حاصل دسترنج یک‌ساله کشاورزان زحمتکش را یک‌شبه به دست می‌آورند و این مشکلی است که هرسال تکرار می‌شود.

این معضل دلالان در کنار نبود برنامه‌ریزی و امکانات مناسب برای عرضه مناسب محصولات کشاورزی سبب نارضایتی کشاورزان این منطقه شده و با توجه به این‌که برداشت محصول هلو آغازشده اما زخم و رنج کشاورزان و باغداران از گنج بی‌حساب‌وکتاب دلالان و نبود حمایت‌های دولتی التیام نمی‌یاید و هرسال با این رنج دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

کشاورزان نهاوندی از وضعیت موجود گله‌مندند و از مسؤولان می‌خواهند تا دست واسطه‌ها را کوتاه کنند، چراکه در حال حاضر به دلیل نبود حمایت‌های مسؤولان امر دلالان بر زحمات کشاورزان چوب حراج زده‌اند.

 

یکی از کشاورزان در این رابطه با اشاره به تکرار قصه ضرر کشاورزان و سودآوری دلالان به محصول هلو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر میوه هلو را دلالان از کشاورزان در باغ بر روی درخت هر کیلو ۳۰۰ تومان هم خریداری نمی‌کنند و این در حالی است که قیمت هر کیلو هلو در بازار بیش از ۳ هزار تومان است.

همان‌طور که گفته شد نهاوند به‌واسطه داشتن زمین‌های کشاورزی و حاصلخیز در تولید محصولات کشاورزی استان همدان نقش به‌سزایی دارد اما این منطقه نیاز مبرم و اساسی به صنایع تبدیلی و بسته‌بندی دارد تا بلکه کشاورزان بتوانند بخشی از محصولات خود را در این مسیر به معرض فروش برسانند.

این موضوع سال‌هاست که بر سر زبان‌های مسؤولان شهرستانی و استانی و نماینده‌های منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی در حال چرخش است، بی‌آنکه به این مهم که از نیازهای منطقه است توجه جدی داشته باشند.

 

بسیاری از استان‌های کشور که شاید هیچ نقشی در تولید محصولات کشاورزی و تنظیم بازار ندارند، چرخه صنایع تبدیلی در آنجا در گردش است و با خرید محصولات کشاورزان استان همدان با کم‌ترین قیمت به دنبال به دست آوردن سرمایه‌های کلان برای خود هستند که به نظر می‌رسد باید در این خصوص اقدامی جدی صورت گیرد.