۶ ابرچالش اقتصاد ایران

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی مطرح کرد ۶ ابرچالش اقتصاد ایران دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی با برشمردن ۶ ابرچالش اقتصاد ایران گفت: رفاه مبتنی بر اضمحلال منابع پارادایمی است که بر ابرچالش‌های اقتصاد ما حاکم شده و باید تغییر کند. به گزارش تسنیم، مسعودنیلی در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اظهارداشت: سیاست […]

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی مطرح کرد

۶ ابرچالش اقتصاد ایران

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی با برشمردن ۶ ابرچالش اقتصاد ایران گفت: رفاه مبتنی بر اضمحلال منابع پارادایمی است که بر ابرچالش‌های اقتصاد ما حاکم شده و باید تغییر کند.

به گزارش تسنیم، مسعودنیلی در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اظهارداشت: سیاست اقتصاددانان،مطبوعات، نهادهای خصوصی و در رأس آن اتاق بازرگانی سیاست اثرگذاری در تصمیمات دولت‌ها است و در صورتی که بتوانند از یک تصمیم نادرست جلوگیری کرده و یا دولت را الزام به تصمیمی درست کنند شاخصی برای موفقیت این نهاد‌ها است.

وی با طرح این پرسش از اعضای اتاق که اگر قرار باشد مشخصاً یک توصیه برای اداره اقتصاد ارایه دهیم آن چیست؟، گفت: اگر همه بر روی موضوع متمرکز شود اثرگذاری کار زیاد خواهد بود.

وی با بیان این‌که در شرایط فعلی اقتصاد ایران دو چهره دارد، گفت: رشد اقتصادی مناسب و تورم تک‌رقمی نشانه‌های چهره زیبای اقتصاد ایران است اما نقطه مقابل آن ابرچالش‌هایی است که این ویژگی را دارند که اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهند.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی تأکیدکرد: تداوم شرایط مطلوب اقتصاد در گرو اصلاح ساختار است چرا که ساختار موجود نمی‌تواند سوخت مورد نیاز را برای تداوم رشد اقتصادی فراهم کند.

وی با بیان این‌که ساختار قواعد بلندمدت حاکم بر اقتصاد روی انگیزه بازیگران اقتصاد اثر می‌گذارد، گفت: چیزی که امروز ابرچالش‌‌ها را ایجاد کرده ساختار اقتصاد است و این مشکلات را کسی از بیرون به ما تحمیل نکرده بلکه حاصل تصمیمات غلط خود ما در سال‌های گذشته بوده است.

نیلی ادامه‌داد: تا زمانی که نپذیریم این اشتباه صورت گرفته نخواهیم توانست راه‌حل اساسی برای رفع مشکلات پیدا کنیم.

وی با بیان این‌که بحران منابع آب، مسایل زیست‌محیطی، صندوق بازنشستگی، بودجه دولت، نظام بانکی و بیکاری ۶ ابرچالشی است که اقتصاد ایران با آن مواجه است، گفت: قواعدی که بر این ۶ مورد حاکم است رفاهی را ایجاد می‌کند که اضمحلال منابع را در پی دارد.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقتصادی افزود: این‌که آینده و کمبود منابع را ببینیم رویکردی غیر محبوب است و مردم رویکردی را می‌پسندند که وعده رفاه و استفاده از منابع را می‌دهد.

وی ادامه‌داد: دولت رفاه که کشورهای اسکاندیناوی به این شکل اداره می‌شود مبتنی بر گرفتن مالیات است اما دولت رفاه مبتنی بر مصرف منابع طبیعی کشور باعث جلب محبوبیت در کشور ما شده است.

نیلی تأکیدکرد: نمی‌توان از سیاستمداران انتظار داشت که با این رویکرد مقابله کنند و بخش‌های خصوصی مانند اتاق باید در این زمینه متمرکز شوند چرا که بدون تغییر پارادایم اصلی که این مسایل است از دل آن بیرون آمده نمی‌توان به نتیجه رسید.

نیلی تصریح‌کرد: باید حول محور پذیرش اشتباه در سال‌های گذشته وفاق ملی به وجود آیند اما متأسفانه برعکس آن وفاق ملی بر سر سیاست‌های موجود وجود دارد.

 

وی در پایان خاطرنشان‌کرد: رفاه مبتنی بر اضمحلال منابع پارادایمی است که بر ابرچالش‌های اقتصاد ما حاکم شده و باید تغییر کند و همه بخش‌ها از جمله اتاق باید در این زمینه متمرکز شوند.