سنگ قانون معافیت مالیاتی صادرات پیش پای بازار پتروشیمی

وزیر نفت در آیین افتتاح نمایشگاه ایران پلاست مطرح کرد سنگ قانون معافیت مالیاتی صادرات پیش پای بازار پتروشیمی   گروه انرژی- وزیر نفت با اشاره به برکت خوراک فراوان و ارزان برای مجتمع‌های پتروشیمی، طرح‌های در حال اجرا پیشرفت بسیار خوبی دارند، بیان‌کرد: درحالی که فاینانس بیش‌تر این طرح‌ها از صندوق توسعه ملی یا […]

وزیر نفت در آیین افتتاح نمایشگاه ایران پلاست مطرح کرد

سنگ قانون معافیت مالیاتی صادرات پیش پای بازار پتروشیمی

 

گروه انرژی- وزیر نفت با اشاره به برکت خوراک فراوان و ارزان برای مجتمع‌های پتروشیمی، طرح‌های در حال اجرا پیشرفت بسیار خوبی دارند، بیان‌کرد: درحالی که فاینانس بیش‌تر این طرح‌ها از صندوق توسعه ملی یا از دیگر کشور‌ها تأمین می‌شود؛ بیش‌تر سرمایه‌گذاران در بخش بالادست پتروشیمی بخش نیمه‌دولتی بوده‌اند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، بیژن‌زنگنه روز گذشته در آیین افتتاح یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست با بیان این‌که در دوره دهم این رویداد بین‌المللی از افتتاح چند طرح پتروشیمی وعده داده بودم، گفت: خوشبختانه در سال ۹۵ و ابتدای امسال چند طرح به بهره‌برداری رسید و ظرفیت عظیمی را به این صنعت اضافه کرد.

به گفته وی، پتروشیمی‌های لرستان، ارومیه، مهاباد، مرودشت، کارون، فاز دوم پتروشیمی تخت‌جمشید، کردستان، مروارید، فاز دوم پتروشیمی کاویان، انتخاب و تخت‌جمشید عسلویه از جمله طرح‌هایی بودند که در سال ۹۵ و ابتدای امسال به بهره‌برداری رسیدند.

وزیر نفت یادآورشد: در سال ۹۵ سه واحد پلی‌اتیلنی خط لوله غرب با مجموع ظرفیت یک میلیون تن افتتاح شد.

زنگنه با اشاره به این که پتروشیمی‌های کاوه، فاز سوم پتروشیمی پردیس و بوشهر در سال ۹۶ افتتاح می‌شوند، اظهارکرد: بهره‌برداری از این طرح‌ها ادامه حرکت در مسیر توسعه بالادست صنعت پتروشیمی است.

وی با بیان این‌که به برکت خوراک فراوان و ارزان برای مجتمع‌های پتروشیمی، طرح‌های در حال اجرا پیشرفت بسیار خوبی دارند، ادامه‌داد: فاینانس بیش‌تر این طرح‌ها از صندوق توسعه ملی یا از دیگر کشور‌ها تأمین می‌شود؛ بیش‌تر سرمایه‌گذاران در بخش بالادست پتروشیمی بخش نیمه‌دولتی بوده‌اند.

وزیر نفت به علاقه بسیار زیاد سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در طرح‌های پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: این فرصت بسیار بزرگی برای بالابردن ارزش افزوده، دستیابی به فناوری‌های نو و تولید محصول باارزش بالاتر است؛ امیدواریم ما از تولید محصولات با ارزش پایین دوری کنیم.

زنگنه با اشاره به اهمیت ایجاد اشتغال در کشور و گام برداشتن در مسیر سیاست‌های کشور گفت: ظرفیت‌های بسیار خوبی در بخش پایین دست داریم که برای راه‌اندازی واحدهای جدید، وزارت صنایع باید به وزارت نفت کمک کند.

وی نوسان‌های پیش‌بینی نشده کمیت عرضه و قیمت عرضه خوراک را یکی از مشکلات صنایع پایین‌دست پتروشیمی عنوان‌کرد و افزود: واحدهای پتروشیمی کوچک به تنهایی نمی‌توانند در این شرایط وضع خود را تنظیم کنند و باید با ایجاد اتحادیه و انجمن‌ها برای کمک به تولید مستمر محصولات به این واحد‌ها کمک کرد.

وزیر نفت ضرورت مراجعه تولیدکنندگان کوچک به بورس و الزام تأمین مواداولیه از بورس را یکی از نگرانی‌های موجود دانست و ادامه‌داد: اصل بورس راهکار درستی است و در این خصوص مذاکراتی با بورس داشته‌ام که نتیجه بخش بوده است، امیدواریم این مشکل به‌زودی برطرف شود.

زنگنه صادرات و عرضه داخلی را از مشکلات تولیدکنندگان بزرگ صنعت پتروشیمی دانست و اظهارکرد: معافیت مالیاتی صادرات بیش‌تر از عرضه داخلی برای تولیدکنندگان بزرگ این صنعت است که قانون این موضوع در گذشته موجود بوده و این مسأله باید حل شود.

وزیر نفت به تخصیص دو هزار هکتار زمین در شرق عسلویه برای توسعه صنایع میان‌دستی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: مشاور این طرح برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انتخاب شده است.

وی با اشاره به این که هرچه اقتصاد کشور فعال‌تر شود، واحدهای پتروشیمی نیز فعال‌تر می‌شوند، گفت: تقاضا برای محصولات پتروشیمی چه در داخل و چه در خارج از کشور باید وجود داشته باشد.

زنگنه با اشاره به این که در ۵ سال آینده ارزش محصولات بالادست پتروشیمی به ۴۰ میلیارد دلار می‌رسد، گفت: در بخش میان‌دست و پایین‌دست نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه این صنعت، اشتغال‌زایی و ارزش افزوده بالا صورت گیرد.

عملکرد خوب وزارت نفت در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

همچنین در این مراسم معاون اول رییس‌جمهوری با بیان این‌که وزارت نفت در بخش جذب سرمایه خارجی کارهای بزرگی انجام داده است، گفت: تدوین الگوی جدید قراردادهای نفت و گاز، امضای قراردادهای بزرگ نفتی، جذب سرمایه در طرح‌های توسعه میدان‌های مشترک، همکاری با شرکت‌های خارجی بخشی از فعالیت‌های بزرگ وزارت نفت تاکنون بوده است.

اسحاق‌جهانگیری بیان‌کرد: قراردادهای جدید نفتی که وقت زیادی صرف تدوین آن شد، مورد اجماع بسیاری از صاحبنظران کشور قرار گرفت و امروز بهترین فرصت برای شرکت‌های بزرگ جهانی است که با بخش نفت و گاز ایران همکاری کنند.

معاون اول رییس‌جمهوری به عملکرد موفق وزارت نفت در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره و تصریح‌کرد: وزارت نفت و بخش نفت، گاز و پتروشیمی کشور در طول سال ۹۵ و امسال بهترین عملکرد را در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته‌اند.

جهانگیری عنوان‌کرد: ایران با داشتن بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز باید بیش از پیش جایگاه خود را در این بخش ارتقا دهد، گرچه وزارت نفت تاکنون افق‌های روشنی در این حوزه برای خود ترسیم کرده است.

وی با تأکید بر این‌که صنایع پایین‌دستی باید با حمایت وزارت نفت و صنعت توسعه یابد تا ایجاد ارزش افزوده کرده و صادر شود خاطرنشان‌کرد: یکی از بخش‌هایی که اولویت جذب سرمایه خارجی دارد پتروشیمی است و در این راستا در دولت یازدهم ۱۹ میلیارد و ۳۷۷ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم در وزارت اقتصاد تصویب شد که ۱۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار از این رقم وارد کشور شده و بعد از برجام ۱۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم جذب کشور شده است.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به این‌که ما شرایط تبدیل به قطب اقتصاد جهان را داریم، تصریح‌کرد: با بانک‌های اروپایی و آسیایی مذاکراتی جهت جذب ۶۰ میلیارد دلار داشته‌ایم که ۲۶ میلیارد دلار با بانک‌های خارجی قرارداد منعقد کرده‌ایم و دولت ضمانتنامه صادرکرده که خط اعتباری ایجاد شده استفاده شود.

گفتنی است یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست با حضور ۶۰۰ شرکت داخلی و ۵۲۴ شرکت خارجی درحالی برگزار می‌شود که نشان از رشد ۳۹ درصدی شرکت‌کنندگان داخلی و ۲۱ درصدی شرکت‌کنندگان خارجی نسبت به دوره گذشته دارد؛ شرکت‌هایی از بلژیک، دانمارک، آلمان، فنلاند، فرانسه، یونان، هند، صربستان، ایتالیا، کره‌جنوبی، اتریش، لوکزامبورگ، سوئیس، اسپانیا، انگلیس، تایلند، چک، قبرس، ترکیه، تایوان، چین، ژاپن و امارات در این نمایشگاه حضور دارند.

رونق بازار صنعت پلاستیک، جذب سرمایه خارجی، توسعه صادرات کالا‌ها و خدمات، تسهیل روند بازاریابی صنعت پلاستیک و انتقال فناوری‌های نو از مهم‌ترین اهداف برگزاری نمایشگاه ایران‌پلاست است.

 

۱۴ هیأت تجاری از عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان، اوکراین، عمان، گرجستان و ارمنستان و ۲۳۰ بازرگان و تاجر صنایع پلیمر و پلاستیک نیز از کشورهای جمهوری آذربایجان، سوریه، ترکیه، قطر، امارات‌متحده‌عربی، سریلانکا، نپال، کره‌جنوبی، مالزی، چین، غنا، کنیا، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، رومانی، صربستان، اسلوانی و کانادا از یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست بازدید خواهند کرد.