واریز ۸۴ میلیارد تومانی حقابهها به حساب حقوق بگیران تکذیب شد چندی پیش یک کارشناس حوزه آب مدعی شد در شرکت آب و فاضلاب استان تهران حدود ۳۵۳۱ نفر با استفاده از رانت جذب این شرکت شدهاند که مسؤولان ذیربط پرداخت حقوق این گروه را با دریافت بیش از ۸۴ میلیارد تومان حقابه (به صورت […]
واریز ۸۴ میلیارد تومانی حقابهها به حساب حقوق بگیران تکذیب شد
چندی پیش یک کارشناس حوزه آب مدعی شد در شرکت آب و فاضلاب استان تهران حدود ۳۵۳۱ نفر با استفاده از رانت جذب این شرکت شدهاند که مسؤولان ذیربط پرداخت حقوق این گروه را با دریافت بیش از ۸۴ میلیارد تومان حقابه (به صورت سالانه) از جیب مردم تأمین میکنند.
به گزارش مناقصهمزایده، در ادامه روابطعمومی شرکت آبفای تهران با انتشار تکذیبیهای توضیحاتی را برای روشنگری در ادعایهای مطرح شده ارایه داد.
در بخشی از این مصاحبه، حیدرستایش به مهر گفته بود: با قطعیت میتوان اعلام کرد میزان هدررفت از شبکه انتقال آب در کشور و به ویژه شهر تهران قابل توجه بوده و در بهترین شرایط از ۳۰ درصد بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن استاندارد جهانی مصرف آب آشامیدنی که حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ لیتر در روز است، ادامه داده بود: با توجه به آمار ارایه شده، به راحتی میتوان به این واقعیت پی برد که سرانه مصرف بالاتر از استاندارد جهانی بوده و متأسفانه میزان سرانه مصرف در شهر تهران (۲۵۰ لیتر در شبانه روز) حدود دو برابر استاندارد جهانی است.
به گفته ستایش میزان سرانه مصرف در شهر تهران در قیاس با بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان ۱۲۱، برزیل ۱۴۳، اسپانیا ۱۵۷ و انگلیس ۱۴۵ لیتر در شبانهروز است.
این کارشناس حوزه آب و نیرو در مورد اینکه چه میزان از این سرانه مصرف به دلیل فرسودگی شبکه انتقال است، بیانکرده بود: میزان هدر رفت آب به دلیل فرسودگی شبکه انتقال آمارها متفاوت و بعضاً متضاد است. آنچه در رابطه با آن قطعیت وجود دارد این است که میزان هدررفت از شبکه انتقال آب در کشور و به ویژه شهر تهران قابل توجه بوده و در بهترین شرایط از ۳۰ درصد بیشتر است. با توجه به سرانه مصرف آب ۲۵۰ لیتر در شبانهروز در شهر تهران، حدود ۷۵ لیتر در شبانهروز از این آب هدر میرود که میزان قابل توجهی از آب شرب است.
ستایش تصریحکرده بود: با در نظر گرفتن بالا بودن میزان مصرف در کلانشهرها و نیز شرایط تنش آبی در اغلب نقاط کشور هدررفت این میزان از آب در شبکه و عدم سرمایهگذاری در این بخش توجیه علمی ندارد که در این زمینه باید دقت کرد که در آب فاضلاب آستان تهران حدود ۸۰۰۰ نیرو کار میکنند که ۳۵۳۱ نفر آنها با استفاده از رانت وارد شرکت شده و تقریباً هیچ تخصص ویژهای ندارند و عملاً کارآیی مناسبی ندارند و چون از وابستگان برخی مدیران هستند استخدام یا در شرکت تحت هر عنوانی جذب و بهکارگیری شدهاند که اگر برای هر کدام از این افراد دو میلیون تومان ماهانه حداقل حقوق پرداخت شود ماهانه حدود ٧میلیارد و ٦٢ میلیون تومان و سالیانه ٨٤میلیارد و ٧٤٤ میلیون تومان از جیب مردم تهران تحت عنوان حق آب بها و حق اشتراک و عناوین دیگر دریافت و به جای آنکه در بازسازی شبکه و موارد دیگه بهکار رود، به عنوان حقوق پرداخت میشود.
روز گذشته روابطعمومی شرکت آبفای تهران در پاسخ به انتشار خبر مذکور با انتقاد از عملکرد آن رسانه نوشت؛ برخلاف اظهارات غیرتخصصی مصاحبه شونده، مقوله مصرف سرانه هیچ «استاندارد جهانی» ندارد؛ چراکه میزان مصرف سرانه هر کشور یا شهر، تابعی از میزان جمعیت، دمای هوا و نوع اقلیم آن است.
نداشتن درک درست از دو مفهوم هدررفت ظاهری (پِرت شبکه) و آب بدون درآمد باعث میشود که آمار این دو با هم خلط شده و رقم محیرالعقول ۳۰درصد هدررفت در شبکه تهران را ترسیم کند.
در حال حاضر میزان آب بدون درآمد در استان تهران حدود ۲۳٫۵ درصد است که از این مقدار تنها ۱۰ درصد مربوط به تلفات فیزیکی (واقعی) شبکه توزیع، انشعابها، خط انتقال و مخازن است که طبق برنامههای مدون و براساس توان تأمین بودجه مورد نیاز سالانه این شبکهها تعویض و بازسازی میشود، بهگونهای که در ۵ سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر بازسازی شبکه توزیع آب در استان تهران انجام شده است. باقی میزان آب بدون درآمد مربوط به تلفات غیرفیزیکی (ظاهری) و مصارف مجاز بدون درآمد است که شامل انشعابهای غیرمجاز، مصارف فرایندی داخلی، برداشت آب از شیرهای آتشنشانی، خطای اندازهگیری کنتورها، شستوشوی خطوط انتقال و شبکه توزیع و مخازن است.
در خصوص ادعاهای وی در زمینه استخدامهای این شرکت که به صورت ناشیانه و بیربطی در ادامه این خبر آمده است، در گذشته به صورت مفصل توضیحاتی به صورت رسمی و در قالب جوابیه منتشر شده است. ولی نکته حایز اهمیت اینکه شرکت آب و فاضلاب استان تهران به صورت میانگین، تنها یکسوم قیمت تمامشده آب را در قالب آببها از مشترکان دریافت میکند و از این بابت هزینههای گزافی متوجه این شرکت میشود؛ حال چگونه است که ادعای پرداخت حقوق کارکنان آبفای استان تهران از جیب مشترکان مطرح شده است؟!
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.