چای کوهی، یک نوشیدنی دارویی مؤثر

چای کوهی، یک نوشیدنی دارویی مؤثر گروه محیط‌زیست- گیاه چای کوهی، گیاهی است پایا و در ارتفاعات ۱۹۰۰ تا ۲۳۰۰ متری از سطح دریا، به صورت پراکنده و در مواردی به صورت لکه‌های متراکم در سطوح کم، رویش دارد. سنبله‌زیبا، چای‌کوهی، گل‌کوو (کردستان)، توهلجه (آذربایجان) و کرک‌گربه (الیگودرز در لرستان)، نام‌هایی هستند که در مناطق […]

چای کوهی، یک نوشیدنی دارویی مؤثر

گروه محیط‌زیست- گیاه چای کوهی، گیاهی است پایا و در ارتفاعات ۱۹۰۰ تا ۲۳۰۰ متری از سطح دریا، به صورت پراکنده و در مواردی به صورت لکه‌های متراکم در سطوح کم، رویش دارد.

سنبله‌زیبا، چای‌کوهی، گل‌کوو (کردستان)، توهلجه (آذربایجان) و کرک‌گربه (الیگودرز در لرستان)، نام‌هایی هستند که در مناطق مختلف کشور به این گیاه اطلاق می‌شوند.

خواص درمانی:

این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

بهترین شیوه مصرف این گیاه دم‌کرده آن است. بهترین زمان استفاده از این گیاه ۶ ماه پس از چیدن آن است و بعد از این مدت بهتر است از اسانس آن استفاده شود.

طریقه تهیه دم‌کرده چای کوهی: یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن‌گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میل کنید.

۱- چای کوهی به عنوان مسکن برای ناراحتی‌های گوارشی استفاده می‌شود

۲- چای کوهی بازکننده قولنج‌های سرد مزاج مدر بول و بازکننده عادت ماهانه در زنان و متلاشی‌کننده سنگ مجاری ادراری و صفراوی است.

۳- خوردن این گیاه می‌تواند اخلاط بلغمی غلیظ بدن را که در شش‌ها یا امعا یا رحم متمرکز شده‌اند، دفع سازد.

۴- خوردن معجون چای کوهی و عسل قوای جنسی را بهبود می‌دهد.

۵- این گیاه با خاصیت آرامش‌بخشی، آنتی‌باکتریال است و در دفع سنگ کلیه، دردهای مفصلی، رماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی و ناراحتی‌های معده و روده با منشأ روانی مفید است.

۶- این گیاه ضدتشنج و ضدمیگرن بوده و در درمان سرماخوردگی مؤثر است.

۷- همچنین این گیاه در درمان بی‌خوابی، نقرس، حساسیت، گرفتگی روده و تقویت دستگاه دفاعی بدن بسیار مؤثر است.

هشدار:

 

افراد دارای مزاج گرم از این گیاه کم‌تر بنوشند و با داروهای دیگر مصرف نمایند زیرا خوردن زیاد چای کوهی ادرار را خون‌آلود می‌کند.