غارها، ذخیرهگاههای آب و یخ غارها به عنوان یک منبع ذخیره آب، یخ و منابع طبیعی، سرمایهای برای آیندگان هستند و با توجه به کم آبی کره زمین و کشور ما، حفظ این منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب آنها بسیار حایز اهمیت است. به گزارش ایرنا، غارها جزو ذخایر طبیعی و ملی کشورها محسوب […]
غارها، ذخیرهگاههای آب و یخ
غارها به عنوان یک منبع ذخیره آب، یخ و منابع طبیعی، سرمایهای برای آیندگان هستند و با توجه به کم آبی کره زمین و کشور ما، حفظ این منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب آنها بسیار حایز اهمیت است.
به گزارش ایرنا، غارها جزو ذخایر طبیعی و ملی کشورها محسوب میشوند و در واقع منابعی غنی از آب، هوا و جذب گردشگر هستند از این رو در بسیاری کشورها همواره مورد توجه قرار دارند.
ایران هم به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، منبعی غنی از انواع غارها را در خود جای داده است و تقریباً نمونهای از انواع غارهای موجود در طبیعت در کشور ما یافت میشود، هر چند به اعتقاد کارشناسان، آنطور که باید به این ثروت طبیعی بها نمیدهیم و جایگاه این هدیه طبیعت هنوز برای ما ناشناخته است.
غار اساساً به حفرهای نسبتاً بزرگ رو یا زیرزمین اطلاق میشود که معمولاً بر اثر حل شدن سنگها با آب و ذوب شدن یخها ایجاد میشود؛ بیشتر غارهای مهم جهان و بزرگترین و شگفتانگیزترین آنها در سنگهای آهکی بهوجود آمدهاند.
بعضی از غارها، حفرهای کوچک هستند که فقط یک نفر میتواند وارد آن شود. برخی دیگر، گذرگاهها و اتاقکهای تودرتو دارند.
غارها تحت فرایندهای زمینشناسی گوناگون مانند ترکیب فرایندهای شیمیایی، فرسایش در اثر آب، نیروهای تکتونیکی، میکروارگانیسمها، فشار و تأثیرات جوی ایجاد میشوند و میتوانند اندازههای مختلفی داشته باشند.
پارک ملی غار ماموت در کنتاکی، در آمریکا، طولانیترین غار دنیا است، راهروهای درهم پیچیده این غار، روی هم ۵۶۰ کیلومتر طول دارد.
در ایران نیز غار علیصدر از نمونههای بسیار دیدنی و طولانی در کبودر آهنگ در همدان است و همچنین غار چال نخجیر استان مرکزی، قوریقلعه در استان کرمانشاه و غار آبی سهولان یا کونهکوتر در میان جاده مهاباد – بوکان در استان آذربایجانغربی از زیباترین غارهای ایران و جهان هستند.
به اعتقاد کارشناسان، فقط در رشتهکوه البرز و زاگرس افزون بر ۳ تا ۴ هزار غار وجود دارد اما تاکنون فقط بیش از دوهزار و ۵۰۰ غار در کشور شناسایی و کمتر از ۲۰۰ غار ثبت و نقشهبرداری شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.