ورود شرکت‌های سرمایه‌گذار ایرانی به پروژه‌های بالادستی نفت

معاون مدیرعامل شرکت نفت خبر داد ورود شرکت‌های سرمایه‌گذار ایرانی به پروژه‌های بالادستی نفت معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور مهندسی و توسعه با اشاره به ایجاد دگرگونی مثبت در شکل‌گیری شرکت‌های ایرانی گفت: به زودی شاهد حضور بخش خصوصی قوی با توان سرمایه‌گذاری و توسعه در بخش بالادستی نفت خواهیم بود. به […]

معاون مدیرعامل شرکت نفت خبر داد

ورود شرکت‌های سرمایه‌گذار ایرانی به پروژه‌های بالادستی نفت

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور مهندسی و توسعه با اشاره به ایجاد دگرگونی مثبت در شکل‌گیری شرکت‌های ایرانی گفت: به زودی شاهد حضور بخش خصوصی قوی با توان سرمایه‌گذاری و توسعه در بخش بالادستی نفت خواهیم بود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از NIOC، غلامرضامنوچهری در آیین امضای تفاهمنامه مطالعاتی توسعه میدان‌های سپهر و جفیر با شرکت انرژی دانا، ضمن ابراز خرسندی از این همکاری با یک شرکت ایرانی گفت: ایران در بخش بالادستی و به‌طور کلی در بخش نفت در یک نقطه تحول قرار گرفته است. خیزی که هم اکنون وزارت نفت برای ایجاد این تحول برداشته، نویدبخش آینده خوب و پر رونق برای صنعت نفت کشور است.

منوچهری با اشاره به هدف شرکت ملی نفت برای انجام یک حرکت اقتصادی عمده و به ویژه سرمایه‌گذاری خارجی در بخش بالادستی نفت، گفت: پیش‌بینی می‌شود که شرکت‌های بخش غیردولتی و خصوصی نیز به نسبت منطقی و قابل‌تحققی برای نخستین‌بار در بخش نفت و در قالب برنامه توسعه بالادست سرمایه‌گذاری کنند.

وی با اشاره به تشکیل شرکت‌های ایرانی بالادستی و تعاملات داخلی این شرکت‌ها باهم و با بدنه کارشناسی، مهندسی مشاور و دانشگاهی و همین طور شرکت‌هایی نظیر خدمات بیرونی و سرویس کمپانی‌ها، گفت: این بخش نیز هم اکنون در حال شکل‌گیری و دگردیسی است، نتیجه این‌که در آینده یک بخش خصوصی قوی با توان سرمایه‌گذاری و توسعه در بخش بالادستی نفت خواهیم داشت.

منوچهری افزود: هم اکنون یک تحول تکنولوژیک نیز در حال شکل‌گیری است که عامل آن نیروهای انسانی، متخصصان، کارشناسان و مدیران هستند. این خیزش از بخش‌های تصمیم گیر دولتی شروع و طبیعتاً به بخش خصوصی، شرکت‌های پیمانکاری، خدماتی و مشاورین گسترش می‌یابد.

وی توضیح داد: جذب تکنولوژی در واقع یک برخورد علمی و مبتنی بر تحقیق و توسعه است که وزارت نفت سعی کرده در مدل جدید قراردادهای نفتی این روند را مدیریت و ساماندهی کند.

ازدیاد برداشت، مطالبه ملی

منوچهری با اشاره به موضوع ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز گفت: ازدیاد برداشت و بالابردن ضریب بازیافت مخازن نفتی کشور که به شدت مورد تأکید وزیر نفت است در سطح ملی هم جا افتاده به‌طوری که می‌بینیم در سخنان رییس‌جمهوری و نمایندگان مجلس هم این مسأله به عنوان یک خواست عمومی و کارشناسی مطرح می‌شود.

وی افزود: حضور شرکت‌های بین‌المللی و ورود آنها به امر بهره‌برداری نیز می‌تواند سطح استاندارد کار در صنعت نفت را افزایش دهد. موضوع دیگر مورد تأکید نیز پایین آوردن هزینه‌های بخش نفت است.

منوچهری با بیان این‌که در ایران ظرفیت عمده رشد اقتصادی و صنعتی بر محور نفت استوار است، افزود: این امر لزوم تقویت مدیریت، نیروی انسانی، شرکت‌های ذی‌ربط، ساختار فنی و مهندسی و پشتیبانی صنعت نفت را می‌طلبد.

وی توضیح داد: هم‌اکنون وزارت نفت بر موضوع استفاده از ظرفیت‌های موجود و مدیریت آن متمرکز شده است.

منوچهری اظهار امیدواری کرد که شرکت دانا انرژی که از شرکت‌های پیشرو بخش خصوصی است بتواند به‌طور مستقل وارد بخش بالادستی شود و در کنار شرکت بین‌المللی هم نقش‌آفرینی کند.

گفتنی است میدان نفتی سپهر از میدان‌های نفتی غرب کارون است که ذخایر نفت درجای آن در حدود دو میلیارد بشکه و میزان نفت قابل استحصال آن در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون بشکه تخمین زده می‌شود.

طرح مطالعاتی توسعه میدان سپهر ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۵ به شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، ۳۰ فرودین ماه ۱۳۹۶ به شرکت سرمایه‌گذاری غدیر و ۱۹ اردیبهشت ماه در حاشیه آخرین روز از بیست‌ودومین نمایشگاه صنعت نفت به شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) سپرده شده است.

 

میدان نفتی جفیر در جنوب‌غربی کشور و در ۵۰ کیلومتری شهر اهواز قرار دارد. این میدان در مجاورت میدان‌های آزادگان، یادآوران و آب تیمور واقع شده است. در سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷، ۴ حلقه چاه در این میدان حفاری شده و تاکنون ۳ مخزن که به ترتیب عمق عبارتند از ایلام، سروک و گدوان در این میدان شناسایی شده است.