شکوفایی معادن کوچک با ارایه تسهیلات ۴ درصدی

کرباسیان مطرح کرد شکوفایی معادن کوچک با ارایه تسهیلات ۴ درصدی محمد قره‌داغلی -رییس هیأت عامل ایمیدرو در مراسم آغازین «نشست هم‌اندیشی نقشه راه دولت دوازدهم در بخش معدن و صنایع معدنی» خبر داد که نقشه‌های جدید اکتشاف آماده انتشار است.  به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی‌کرباسیان که در جمع مدیران شرکت‌ها و رؤسای تشکل‌های این بخش […]

کرباسیان مطرح کرد

شکوفایی معادن کوچک با ارایه تسهیلات ۴ درصدی

محمد قره‌داغلی -رییس هیأت عامل ایمیدرو در مراسم آغازین «نشست هم‌اندیشی نقشه راه دولت دوازدهم در بخش معدن و صنایع معدنی» خبر داد که نقشه‌های جدید اکتشاف آماده انتشار است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده، مهدی‌کرباسیان که در جمع مدیران شرکت‌ها و رؤسای تشکل‌های این بخش و مسؤولان سازمان‌های مهم از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سخن می‌گفت، تصریح‌کرد: نقشه‌هایی با مقیاس یکصد هزارم، که حاصل سال‌ها تلاش و فعالیت سازمان زمین‌شناسی است آماده شده و پیش‌بینی می‌شود تا انتهای مهرماه منتشر شود.

وی با ابراز خرسندی از همگرایی ایمیدرو و سازمان زمین‌شناسی در حوزه اکتشاف گفت: ارایه چنین نقشه‌های با توجه به دقت آنها، سبب جذب سرمایه‌های جدید داخلی و خارجی به بخش معدن می‌شود.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با تشریح عملکرد این سازمان در خصوص تدوین پیش‌نویس نقشه راه معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم گفت: این وظیفه‌ای است که از سوی دولت برعهده سازمان ایمیدرو قرار گرفته است که ما نیز با بررسی چالش‌‌ها و موضوعات مورد بحث در این حوزه در سازمان ایمیدرو و حتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت به ۶۷ مورد رسیدیم که این ۶۷ بند را با بخش خصوصی در میان گذاشتیم تا امروز نیز نظرات آنها در این باره گرفته شد که در ادامه این نظرات به وزارت صنعت، معدن و تجارت منعکس خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش جذب سرمایه خارجی برای رسیدن به اهداف پیش‌بینی شده برای معدن و موارد تدوین شده در نقشه راه معدن و صنایع معدنی در دولت دوازدهم تصریح‌کرد: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، مبلغ پیش‌بینی شده برای جذب سرمایه خارجی جهت توسعه معادن و صنایع معدنی کشور در برنامه ششم ۳۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است و تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های لازم را برای جذب این سرمایه فراهم کنیم.

کرباسیان در ادامه با اشاره به محورهای نقشه راه معدن و صنایع معدنی اظهارکرد: ما تلاش کردیم که در این مجموعه از اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع پایین‌دستی محصولات معدنی را در کنار تربیت بخش خصوصی معدن در نظر بگیریم. وی خواستار نقد و ارایه پیشنهاد برای هر تدوین هر چه دقیق‌تر این نقشه شد و اظهارداشت: پس از آن‌که این متن به تأیید وزیر صنعت معدن و تجارت رسید مرحله نهایی را با حضور رییس‌جمهوری انجام خواهیم داد.

کرباسیان با یادآوری این‌که در ابتدای دولت یازدهم بحث خاصی راجع به معدن نمی‌شد، گفت: پس از اقداماتی که در جهت ارایه توانمندی‌های این حوزه انجام شد دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن واقف شدند و بخش معدن به عنوان یکی از محوری‌‌ترین حوزه‌های توسعه از سوی دولت معرفی شد.

وی تصریح‌کرد: بخش معدن به‌گونه‌ای است که در متن اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری نظام نیز مورد توجه قرار گرفت.

کرباسیان، توجه دولت و نظام به بخش معدن را شانسی بزرگ برای توسعه این بخش دانست و افزود: باید از این فرصت تاریخی بهره برد تا کمک شایسته‌ای به توسعه اشتغال و درآمدزایی به ارمغان آید.

وام کم بهره برای معادن کوچک

رییس هیأت عامل ایمیدرو همچنین درباره معادن کوچک و متوسط گفت: به تازگی فعال شدن این معادن در دستور کار قرار گرفته و مقرر شده تا وام‌هایی با بهره ۴درصدی برای تولید و فرآوری موادمعدنی این نوع معادن ارایه شود.

وی کمک صندوق بیمه معدنی را در این مسیر تأثیرگذار دانست و اظهارداشت: افزایش سرمایه صندوق با کمک مجموعه دولت گام اساسی در پشتیبانی بخش معدن به شمار می‌آید.

وی با بیان این‌که دولت برای تسهیلات به کسب و کارهای کوچک و متوسط ۱٫۵ میلیارد دلار در نظر گرفته است، بیان‌کرد: تسهیلاتی که به بخش معدن از محل اعتبار تعیین شده در قانون برای دولت در نظر گرفته، کم‌بهره است تا کسب و کارهای معدنی به راحتی بتوانند فعال شوند. سود تسهیلات بانکی اعطایی از جانب سازمان توسعه روستایی ۴ درصد است تا همه کسب و کارهای معدنی بتوانند به‌طور مفید از این تسهیلات استفاده کنند.

معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که این سازمان در حال عقد قرارداد با معاونت توسعه روستایی ریاست‌جمهوری است، گفت: چندی پیش جلسه‌ای با آقای رضوی معاون توسعه روستایی ریاست‌جمهوری داشتیم تا بتوانیم با استفاده از بودجه خوبی که این حوزه دارد کارگروه مشترک دولتی‌ای تشکیل دهیم تا در نقاط کم‌تر توسعه یافته در کشور، معادن را فعال کنیم.

وی ادامه‌داد: از برنامه‌هایی که در این توافق مورد بررسی قرار گرفته، استفاده از نیروهای بومی هر منطقه برای پست‌های عمومی و تخصصی در معادن است که تمام اینها به معنی سرمایه‌گذاری است چرا که این فعالیت‌ها در منطقه توسعه و اشتغال را به همراه خواهد آورد.

به گفته کرباسیان، توسعه زیرساخت‌ها همچون آب، برق، ‌گاز و جاده و مخابرات از جمله نیازهای اصلی توسعه معادن است که با کمک همه دستگاه‌ها عملی می‌شود.

لغو معافیت مالیاتی تولیدات صادراتی معدنی گام مثبت است

رییس هیأت عامل ایمیدرو در ادامه گفت: ابلاغ فهرست کالاهای صادراتی مشمول لغو معافیت مالیاتی که شامل تولیدات معدنی نیز می‌شود، سیاستی مثبت است.

کرباسیان افزود: بخش معدن از چند مشکل اساسی رنج می‌برد که سرمایه‌گذاری بالا و ریسک فعالیت از جمله آنهاست.

به گفته این مقام مسؤول، ممکن است فعالان این بخش در موضوع اکتشاف یا استخراج معدن سرمایه‌گذاری کنند، اما در نهایت به معدن با ظرفیت بالا یا پرعیاری دسترسی پیدا نمی‌کنند که سودآوری داشته باشد و اینها همه از ریسک این فعالیت است.

وی با اشاره به فوری نبودن بازگشت سرمایه در این فعالیت به عنوان یکی دیگر از معضلات این فعالیت، تصریح‌کرد: بر این اساس باید نرخ‌های ترجیحی برای فعالیت در این عرصه در نظر گرفته شود.

کرباسیان خاطرنشان‌کرد: خوشبختانه دولت و مجلس از این موضوع حمایت کرده‌اند و بر این اساس، ابلاغ معافیت از مالیات تولیدات و محصولات معدنی به‌طور کامل مثبت ارزیابی می‌شود.

گفتنی است که اسحاق‌جهانگیری ۱۶ مرداد ماه امسال بخشنامه‌ای اصلاح ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم را ابلاغ کرد که براساس آن برخی از موادمعدنی و نفتی مشمول این ماده از قانون شدند.

براساس ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم، ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و ۲۰درصد درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر می‌شود؛ فهرست مواد خام و کالاهای نفتی به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

 

در فهرست مواد خام و کالاهای نفتی که با هدف جلوگیری از خام‌فروشی تهیه و به تصویب هیأت وزیران رسیده است، انواع سنگ‌های معدنی از جمله زغال‌سنگ و کانسنگ‌های اورانیوم، آهن، مس، نیکل، آلومینیم، نقره، طلا، پلاتین، منگنز، کبالت، تنگستن، روی، سرب و … دیده می‌شود.