تهاتر قزلآلا با تیلاپیا سلامت را تهدید میکند معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیطزیست خراسانرضوی گفت: تهاتر ماهی قزلآلا با گونه تیلاپیا برخلاف قوانین حفاظت از محیطزیست و موجب تهدید سلامت انسان است. به گزارش ایرنا، محمدعرفانی در این زمینه افزود: گونه غیربومی ماهی تیلاپیا تهدید جدی برای طبیعت، ساختار اکولوژیکی و نیز […]
تهاتر قزلآلا با تیلاپیا سلامت را تهدید میکند
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیطزیست خراسانرضوی گفت: تهاتر ماهی قزلآلا با گونه تیلاپیا برخلاف قوانین حفاظت از محیطزیست و موجب تهدید سلامت انسان است.
به گزارش ایرنا، محمدعرفانی در این زمینه افزود: گونه غیربومی ماهی تیلاپیا تهدید جدی برای طبیعت، ساختار اکولوژیکی و نیز سلامت انسان به شمار میرود.
وی بیانکرد: این در حالی است که خبر تهاترگونه مزبور از کشور چین با ماهی قزلآلای ایران که با موافقت سازمان شیلات ایران، سازمان دامپزشکی و اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی در شرف انجام است، بسیار نگرانکننده و به عنوان بدترین تهاتر تاریخ شناخته میشود.
وی با بیان اینکه قزلآلا ماهی شاخص آبهای سالم و پاک است، گفت: این ماهی بسیار حساس و در محیط عاری از هرگونه آلودگی قابلیت زیست دارد در حالی که گونه تیلاپیا در فاضلابها و آبهای آلوده و با کیفیت بسیار نامطلوب هم میتواند زندگی کند.
عرفانی افزود: در این تهاتر غذای سالم از مردم گرفته میشود و غذای ناسالم به آنان داده میشود، در حالیکه طبق اصل ۵۰ قانون اساسی فعالیتهای اقتصادی که با تخریب و آلودگی محیطزیست باشند ممنوع است.
وی گفت: در این تهاتر ماهی تیلاپیا بهعنوان گونهای مورد تهاتر است که از سوی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) جزو ۱۰۰ گونه آبزی مهاجم و مخرب طبیعت شناخته و معرفی شده است.
وی با تأکید بر اینکه افرادی که اقدام به انجام این تهاتر میکنند در قبال صدمات و خساراتی که به مردم و طبیعت وارد میشود مسؤول هستند و باید پاسخگو باشند، افزود: با توجه به اطلاعرسانی و هشدارهای داده شده این افراد نمیتوانند بگویند که از عواقب و پیامدهای انجام این تهاتر برای کشور و طبیعت ناآگاه بودهاند.
معاون اداره کل حفاظت محیطزیست خراسانرضوی اظهارکرد: تجربههای تلخ کشور در مواردی همچون وارد کردن گیاه آزولا در شمال کشور، گونه ماهی شانهدار ژلهای در دریای خزر و ماهی آمور در تالاب هامون باید درس عبرت و تجربهای برای عدم تکرار این وقایع باشد، حال آنکه بیتوجهی، فراموشی و البته بیمسؤولیتی بر وضعیت موجود در زمینه تهاتر ماهی قزلآلا با تیلاپیا سایه افکنده است.
وی بیانکرد: واردات زنده یا مرده ماهی تیلاپیا برای کشور و سلامت مردم خسارتهایی دارد که متولیان آن باید پاسخگوی نسل آینده و امروز باشند.
عرفانی گفت: صرفهجویی ۵۰ میلیارد تومانی ناشی از واردات تیلاپیا، ظاهر امر است و خسارات ناشی از این واردات به مراتب چند برابر این صرفهجویی خواهد بود.
وی درباره زیانهای مصرف تیلاپیا برای مردم نیز افزود: طبق پژوهشهای انجام شده گوشت ماهی تیلاپیا با توجه به نسبت نامطلوب امگا ۳ به امگا ۶ در آن (مقدار اندک امگا ۳ و مقدار زیاد چربی مضر امگا ۶) گزینه خوبی برای مصرف غذایی نیست.
وی اظهارکرد: گوشت ماهی تیلاپیا با داشتن ۸۰ درصد اسیدهای چرب امگا ۶ غذای ناسالم و خطرناک است و در این تهاتر غذای سالم مانند قزلآلا با غذای ناسالم به نام تیلاپیا معاوضه میشود.
معاون پایش و نظارت محیطزیست خراسانرضوی ادامهداد: تیلاپیا گونهای مهاجم است و به دلیل رشد سریع، دامنه وسیع غذایی و تولیدمثل آسان میتواند به سرعت در منابع آب گسترش یافته و سایر گونههای آبزی و بومی را دچار مخاطره جدی نماید.
ماهی تیلاپیا دوره بلوغ جنسی و تکثیر بسیار کوتاه دارد و از سرعت زیاد افزایش جمعیت برخوردار است، بهطوریکه در هر دوره ۲۷۰۰ تخم میگذارد و تخمریزی آن هر دو ماه یکبار تکرار میشود.
تیلاپیا توانایی تحمل سختترین شرایط محیطی مانند اکسیژن بسیار اندک، طیف وسیع شوری آب و حرارت را داشته و همه چیزخوار است.
ماهی تیلاپیا که زیستگاه اصلی آن شرق آفریقا است قدرت بسیار در انتقال به منابع آب طبیعی، سدها و سازههای آبی داشته و با سرعت زیاد میتواند تنوع زیستی آب را با خطر جدی مواجه کند.
خبر تهاتر ماهی قزلآلای ایران با تیلاپیای چین اخیراً به نقل از مدیرعامل اتحادیه مرکزی ماهیان سردآبی کشور در رسانهها منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.