چین پس از آمریکا مشتری موتور موشک‌های فضایی ساخت روسیه شد

  همزمان با اعلام نیاز آمریکا برای خرید موتورهای موشک فضایی از روسیه، چین نیز پیشنهاد داد در ازای دریافت این نوع از موتور‌ها که دارای کاربرد نظامی نیز می‌تواند باشد، آخرین دستاوردهای الکترونیکی دانشمندان چینی را به مسکو تحویل خواهد داد. به گزارش ایرنا، روزنامه ایزوستیا نوشت که چین به روسیه پیشنهاد کرده در […]

 

همزمان با اعلام نیاز آمریکا برای خرید موتورهای موشک فضایی از روسیه، چین نیز پیشنهاد داد در ازای دریافت این نوع از موتور‌ها که دارای کاربرد نظامی نیز می‌تواند باشد، آخرین دستاوردهای الکترونیکی دانشمندان چینی را به مسکو تحویل خواهد داد.

به گزارش ایرنا، روزنامه ایزوستیا نوشت که چین به روسیه پیشنهاد کرده در ازای دریافت موتورهای موشک‌های فضایی از روسیه به این کشور فن‌آوری‌های الکترونیکی پیشرفته عرضه می‌کند.

همچنین آزمایش بمب هدایت شونده روسیه نیز در زمره پیشنهادهای چین به روسیه است.

چین امیدوار است با استفاده از مزیت خود در بخش فن‌آورهای پیشرفته الکترونیکی بتواند با روسیه در این باره مذاکره کند.

روسیه اصلی‌‌ترین کشور تولید کننده موتور‌های پرقدرت پیشرفته موشکی جهان است و آمریکا نیز نیازهای خود را از کارخانه‌های روسی سازنده این موتور‌ها تأمین می‌کند.

رابرت اوروک معاون وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است: پنتاگون در ۶ سال آینده تا زمان ساخت موتور فضایی ساخت آمریکا به خرید ۱۸ موتور موشک فضایی از نوع ار.دی-۱۸۰ از روسیه برای پرتاب ماهواره‌های نظامی نیاز دارد.

وی با بیان این که آمریکا باید راه مطمئنی برای دسترسی به فضا داشته باشد، اظهار کرد: تا زمانی که نتوانیم موتور موشک فضایی بسازیم باید به موتورهای ار.دی-۱۸۰ از روسیه تکیه کنیم.

آمریکا در چند سال اخیر از موتورهای روسی برای موشک‌های فضایی خود به منظور پرتاب ماهواره‌های نظامی استفاده کرده است.

به گزارش رسانه‌های روسی، آمریکا موضوع ساخت موتورهای موشکی را بررسی می‌کند تا آن را جایگزین موتورهای ساخت روسیه کند، اما سال ۲۰۱۵ نتیجه قابل توجهی در این زمینه به دست نیاورده است.

روسیه آخرین بار یازدهم دی ماه ۱۳۹۱ قراردادی را برای فروش ۳۰ دستگاه موتور موشک‌های فضایی به آمریکا امضا کرد.

روسیه همچنین از برنامه ساخت موتور اتمی با حدود ۲۲۰ میلیون دلار اعتبار برای موشک ویژه سفر به کره مریخ خبر داده است.

سرگیی کرینکو رییس شرکت روس اتم در این باره گفته است: موتور اتمی به موشک فضاپیما امکان می‌دهد در طول ۴۵ روز به مریخ سفر کند و در همین حال در فضا حرکت‌های لازم انجام دهد در حالی که موتورهای فضایی کنونی ما را در مسیر یک طرفه و در عرض ۱۸ ماه به کره مریخ می‌رسانند و پس از آن امکان بازگشت و مانور وجود ندارد و به عبارتی این موتور‌ها یک بار روشن شده و قابل بازگشت نیستند.

رسانه‌های روسی پیش تر اعلام کرده بودند که قرار است تا سال ۲۰۱۸ میلادی نمونه آزمایشی این موتور اتمی برای انجام سفرهای دوردست فضایی ساخته شود.

 

براساس گزارش‌های انتشار یافته، شرکت روس اتم از سال ۲۰۱۰ میلادی اجرای این پروژه را شروع کرده که هدف از اجرای آن ساخت سامانه حمل و نقل فضایی به کمک انرژی هسته‌ای است.