افزایش ۲۰ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی کشور در ۳ سال گذشته

رییس سازمان برنامه و بودجه افزایش ۲۰ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی کشور در ۳ سال گذشته رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که درآمدهای نفتی کشور در دولت یازدهم ۳۷ درصد کاهش یافته است، گفت: درآمدهای دولت یازدهم از قبال فروش نفت ۱۵۷ میلیارد دلار بوده است. به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت با […]

رییس سازمان برنامه و بودجه

افزایش ۲۰ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی کشور در ۳ سال گذشته

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که درآمدهای نفتی کشور در دولت یازدهم ۳۷ درصد کاهش یافته است، گفت: درآمدهای دولت یازدهم از قبال فروش نفت ۱۵۷ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت با بیان این مطلب افزود: این درحالی است که رییس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به منتقدان که معتقدند بودجه عمرانی کاهش قابل توجهی داشته است، گفت: بودجه عمرانی از حدود ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به ۴۲۰ هزار میلیارد ریال (بدون احتساب اعتبارات آب‌های مرزی) در سال ۱۳۹۵ رسیده و ۹۰ درصد افزایش یافته است.

نوبخت افزود: این در حالی است که بودجه جاری از یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به دو میلیون و ۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده که تنها ۷۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: با احتساب این رقم که معادل ریالی آن سالی ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد ریال است، بودجه عمرانی در سال ۱۳۹۶ به ۵۴۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد یعنی ۱۴۳ درصد رشد.

وی اضافه کرد: با این حال این‌که تصور شود بودجه جاری چیز بدی است درست نیست و یک قضاوت نادرست است.

وی در پاسخ به منتقدان که از رقم تخصیص یافته برای انتقاد از دولت بابت بودجه عمرانی استفاده می‌کنند، گفت: اعتبارات طرح‌های عمرانی باید از محل واگذاری اوراق خزانه مسکوک و اوراق مشارکت تأمین شود.

وی ادامه داد: مطابق تبصره ۵ قانون بودجه سال ۹۶ اینک چه مقدار از هر نوع از اوراق یاد شده باید منتشر شود را کمیته‌ای باید مشخص کند که این کمیته با تأخیر تشکیل شده اما تا پایان این ماه بیش از ۳۴۰ تا ۳۵۰ هزار میلیارد ریال به طرح‌های عمرانی تخصیص داده خواهد شد.

وی گفت: درباره پروژه‌هایی که چند سال گذشته کلنگ آنها زده شده و امروز روی دست ما مانده، معلوم نیست توجیه اقتصادی داشته باشد یا خیر، بنابراین از دو هزار پروژه در کشور اولویت‌بندی کرده و تخصیص بودجه عمرانی داده‌ایم.

معاون رییس‌جمهوری گفت سفرهای رییس‌جمهوری به استان‌های مختلف کشور برای این بود که مجموعه طرح‌های نیمه تمام را از دستگاه‌های اجرایی و مردم خواستند تعیین اولویت کنند و به همین دلیل در مجموع ۲۱ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی براساس مصوبات سفر رییس‌جمهوری پرداخت شده است.

وی با تأکید بر این‌که باید طرح‌های عمرانی توجیح اقتصادی داشته باشد تا بتوان از آنها بهره‌برداری کرد، گفت: بودجه جاری کشور از سال ۹۲ تا ۹۵، هشت درصد کاهش یافته اما در بخش پرداخت حقوق پرسنل انقباضی عمل نکردیم و متوسط حقوق کارمندان از یک میلیون و ۴۷۰ هزار تومان در سال ۹۲ به دو میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در سال ۹۶ رسیده است.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بهار امسال نرخ رشد اقتصادی با احتساب حدود ۶٫۵ درصد است که اگر نفت خارج شود به ۷ درصد خواهد رسید چون دیگر نفت برای ما رشد اقتصادی ایجاد نمی‌کند و باعث کاهش رشد اقتصادی می‌شود.

وی ادامه‌داد: سرمایه‌گذاری در کشور نیز مثبت شد و بخش ساختمان در زمستان سال گذشته و بهار امسال رشد ۷٫۱ درصدی ارزش افزوده داشته است.

 

نوبخت گفت: نرخ مشارکت افراد جویای کار ۴۱ درصد و نرخ بیکاری ۱۱٫۵ درصد در بهار امسال بوده است در حالی که نرخ بیکاری در تابستان پارسال ۱۲٫۷ و نرخ مشارکت ۴۰٫۶ بود.