مشکل امروز بخش مسکن دهک‌های متوسط رو به پایین است

مشکل امروز بخش مسکن دهک‌های متوسط رو به پایین است رییس کمیسیون عمران مجلس، معتقد است که دهک‌های متوسط روبه پایین توانایی پرداخت سپرده صندوق پس‌انداز مسکن یکم را ندارند. به گزارش خانه‌ملت محمدرضا‌رضایی‌کوچی با بیان این‌که رونق بازار مسکن به تزریق منابع و تسهیلات نیاز دارد، گفت: امروز جامعه هدف باید اقشار متوسط رو […]

مشکل امروز بخش مسکن دهک‌های متوسط رو به پایین است

رییس کمیسیون عمران مجلس، معتقد است که دهک‌های متوسط روبه پایین توانایی پرداخت سپرده صندوق پس‌انداز مسکن یکم را ندارند.

به گزارش خانه‌ملت محمدرضا‌رضایی‌کوچی با بیان این‌که رونق بازار مسکن به تزریق منابع و تسهیلات نیاز دارد، گفت: امروز جامعه هدف باید اقشار متوسط رو به پایین باشد، آنهایی که درآمد خوبی دارند، مشکل مسکن ندارند، مشکل امروز بخش مسکن دهک‌های متوسط رو به پایین است، که تسهیلاتی که به آنها پرداخت می‌شود، باید متناسب با حقوق این دهک‌‌ها باشد.

رییس کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی، با بیان این‌که معلمی که ماهیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد، نمی‌تواند ۵۰ درصد حقوق خود را به مسکن و وام اختصاص دهد، افزود: حتماً باید در بازپرداخت وام مسکن به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که متناسب با درآمد اقشار متوسط رو به پایین باشد.

آیا دهک‌های متوسط رو به پایین توان سپرده‌گذاری اولیه در صندوق پس‌انداز یکم را دارند یا خیر؟

رضایی‌کوچی ادامه‌داد: اگر مقرر شده که صندوقی برای بخش مسکن تشکیل شود و مردم در آن سپرده قرار دهند، باید گفت که بسیاری از مردم توانایی پرداخت این سپرده را ندارند، یعنی اگر باید سپرده اولیه گذاشته شود تا بتوان از این منابعِ تسهیلاتی استفاده کرد، باید تأکید کرد که این موضوع باید دقیق مدنظر قرار گیرد که آیا دهک‌های متوسط رو به پایین توان سپرده‌گذاری اولیه در صندوق پس‌انداز یکم را دارند، یا خیر.

وی با بیان این‌که مسکن‌های جدید باید در بافت فرسوده به لحاظ آماده بودن زیرساخت‌ها و این‌که زیرساخت‌های زیادی دارد ساخته شود، یادآورشد: در بافت فرسوده می‌توان ارزان‌تر مسکن تولید کرد، چراکه زیرساخت‌های آن موجود است و دولت اگر به سمت ساخت بافت فرسوده حرکت کند، در درجه نخست بافت فرسوده را احیا می‌کند و همچنین افراد با هزینه کم‌تری می‌توانند صاحب خانه شوند.

نظارت ساخت‌ها باید مراقبت شود تا ضعیف نشود

نماینده مردم جهرم در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که در بخش مسکن باید مراقب کیفیت مصالح بود و مراقبت کرد که نظارت ساخت‌ها ضعیف نشود، افزود: کیفیت مصالح ساختمانی رو به کاهش است و به دلیل این‌که قیمت میلگرد و آهن‌آلات افزایش یافته و در قیمت مسکن تأثیر گذاشته است، که این به معنای این بوده که اراده‌ای خارج از وزارت راه و شهرسازی باید به بخش مسکن ورود کند.

 

رییس کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی، تصریح کرد: دولت باید به بخش مسکن نگاه ویژه‌ای داشته باشد و بانک‌ها و دستگاه‌های دیگر باید در این امر همراهی و همکاری کنند، تا بتوان مسکن را از رکود خارج کرد.