سود سرمایه‌گذاری در ایران هم‌اکنون بالاتر از سایر مناطق و اروپاست

رییس اتاق تهران در دیدار با سفیر سوئیس در آستانه سفر هیأت تجاری ایرانی به ژنو مطرح ‌کرد سود سرمایه‌گذاری در ایران هم‌اکنون بالاتر از سایر مناطق و اروپاست در آستانه سفر هیأت تجاری اتاق تهران به ژنو، سفیر سوئیس و مسعود خوانساری دیدار و گفت‌وگو کردند. به گزارش سایت خبری اتاق تهران رییس اتاق […]

رییس اتاق تهران در دیدار با سفیر سوئیس در آستانه سفر هیأت تجاری ایرانی به ژنو مطرح ‌کرد

سود سرمایه‌گذاری در ایران هم‌اکنون بالاتر از سایر مناطق و اروپاست

در آستانه سفر هیأت تجاری اتاق تهران به ژنو، سفیر سوئیس و مسعود خوانساری دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش سایت خبری اتاق تهران رییس اتاق تهران و سفیر سوئیس در دیداری با محوریت توسعه مراودات اقتصادی دو کشور، با برشمردن مزیت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی ایران و توانمندی‌های سوئیس در اقتصاد بین‌الملل بر افزایش روابط تجاری و مراودات بانکی دو کشور تأکید کردند.

در آغاز این نشست، مسعودخوانساری با تبریک به سفیر جدید سوئیس برای انتخابش به این سمت و در دست گرفتن فرمان هدایت امور دیپلماتیک سوئیس در ایران گفت: سفارت سوئیس علاوه بر پیشبرد امور دیپلماتیک خودش در راه توسعه ارتباطات با ایران، مسؤولیت حافظ منافع کشورهای دیگری را نیز برعهده دارد و از این نظر وظایف سنگینی را بر دوش می‌کشد. ضمن این‌که همواره بنا به تجربه باعث کارگشایی‌هایی هم در مسایل بین‌المللی شده است و از جمله در مسأله برجام نقش مهمی را ایفا کرد.

رییس اتاق تهران با اشاره به سفر قریب‌الوقوع هیأت تجاری اتاق تهران به ژنو و دیدار با فعالان اقتصادی بخش خصوصی در این شهر گفت: هیأتی متشکل از حدود ۳۰ بنگاه اقتصادی بخش خصوصی در این هیأت حضور دارند که به مدت ۳ روز در ژنو دیدارهای متعددی با صاحبان صنعت و بازرگانان سوئیسی خواهند داشت.

خوانساری افزود: همچنین من در همایشی که در زوریخ و با هدف جلب سرمایه‌گذاری خارجی به ایران برگزار می‌شود حضور دارم و سخنرانی خواهم کرد. امید داریم که این سفر و مجموعه دیدار‌ها و ملاقات‌هایش گام بلندی در جهت تسهیل روابط دو جانبه و توسعه مبادلات تجاری بین بخش خصوصی دو کشور باشد.

وی با اشاره به اتفاقات خوبی که در چند سال گذشته در اقتصاد ایران رخ داده مانند کاهش قابل توجه نرخ تورم و بازگشت ثبات به اقتصاد، اشاره کرد و ادامه‌داد: در حوزه جلب سرمایه‌گذاری خارجی هم از نظر داخلی و هم از نظر خارجی با مشکلاتی مواجه هستیم که باید سریع‌تر و جدی‌تر به فکر رفع آن باشیم. در داخل کشور از نظر نظام بانکی مشکلاتی وجود دارد که نیاز به اصلاح فوری و عمیق در آن احساس می‌شود. قدم‌هایی هم از سوی بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر برداشته شده اما لازم است تلاش بیش‌تری برای اصلاح ساختار و تطابق با استانداردهای بین‌المللی در نظام بانکی ایران صورت گیرد. در وجه خارجی نیز هنوز مسایلی برجای مانده از تحریم‌های گذشته یا احتیاط بیش از حد بانک‌های بزرگ موانعی برای توسعه روابط بانکی ایجاد کرده است که امیدواریم با کمک سفرای خارجی به عنوان نمایندگان رسمی کشورهای خارجی در ایران مرتفع شود.

رییس اتاق تهران با تأکید روی فعالیت‌های سوئیس در حوزه بانکی، این کشور را بازیگر بزرگی در اروپا خواند که می‌تواند در توسعه مراودات بانکی ایران و اروپا نقش مهم و تسهیل‌کننده‌ای داشته باشد.

وی افزود: خوشبختانه اخیراً، علاوه بر قراردادهای بزرگی که در حوزه نفت و خودروسازی با شرکت‌های بزرگ اروپایی منعقد شده بود، چند قرارداد فاینانس و گشایش خط اعتباری هم با برخی بانک‌ها از جمله اوبربانک اتریش امضا شده است که نشانه‌ای از پیشرفت و توسعه روابط بین بانکی است.

خوانساری همچنین به پایین بودن مبادلات ایران و سوئیس اشاره کرد و آن را تا حدود زیادی ناشی از تحریم‌های ناعادلانه بین‌المللی در سال‌های گذشته خواند.

وی همچنین روند فزاینده مراودات تجاری با اروپا را امیدوارکننده خواند و گفت: روابط تجاری ایران و اروپا از ۷٫۷ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۵ به ۱۱٫۵ میلیارد یورو در ۷ماهه نخست سال ۲۰۱۷ رسیده است که روند قابل قبولی به نظر می‌رسد. این آمادگی در اقتصاد ایران وجود دارد که هم حجم مبادلات کالا و خدمات را افزایش دهد و هم میزبان سرمایه‌گذاران اروپایی و به‌ویژه سوئیسی برای مشارکت و اجرای پروژه‌های مشترک باشد.

وی با بیان این‌که اتاق تهران برای کمک به افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران مرکز خدمات سرمایه‌گذاری را راه‌اندازی کرده است، گفت: در این مسیر با مؤسسه‌ها و نهادهای اثرگذار و معتبر بین‌المللی مانند بنیاد فریزر یا مؤسسه پرایس‌واتر‌هاوس‌کوپرز نیز نشست‌هایی برگزار کردیم تا بتوانیم به آنها تصویر درستی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصاد ایران بدهیم و مسیر اصلاحات اقتصادی صورت گرفته را برای بهبود وضعیت ایران در شاخص‌‌ها و رتبه‌بندی‌های بین‌المللی به آنها نشان دهیم.

خوانساری عنوان‌کرد که سال‌های پیش‌رو می‌تواند سال‌های پرباری برای اقتصاد ایران باشد و اتاق تهران به عنوان نماینده بخش خصوصی تمام تلاش خود را برای بهبود فضای کسب‌وکار در داخل و تسهیل حضور بنگاه‌های ایرانی در بازارهای بین‌المللی به‌کار می‌گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که با حضور سفیر جدید امور اقتصادی در سفارت سوئیس جلوه پررنگ‌تری به خود بگیرد و روابط اقتصادی دو کشور روندی جهشی در سال‌های آینده داشته باشد.

خوانساری گفت: تاکنون شرکت‌های معدود اما معتبری از سوئیس برای فعالیت به ایران آمده و کار خود را به خوبی پیش برده‌اند، فضای اقتصاد ایران در حال حاضر برای فعالیت و سرمایه‌گذاری بیش‌تر کاملاً مناسب است و از نظر امنیت و ثبات سیاسی و اقتصادی و در منطقه کاملاً متمایز و منحصربه‌فرد است.

باید تصویری شفاف از اقتصاد ایران به سرمایه‌گذاران ارایه شود

در ادامه این نشست سفیر سوئیس با ابراز خوشحالی از آغاز مأموریت خود در ایران و حضور در اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد که ایران برای سوئیس از مجموع جهات بسیار دارای اهمیت است.

مارکوس لایتنر (Makus Leitner) با بیان این که سوئیس از نظر جغرافیایی کوچک اما از نظر اقتصادی بزرگ است و در اروپا نقش مهمی بازی می‌کند به محوریت اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی در اقتصاد این کشور اشاره کرد و گفت: خوشحالم که طی مدت کوتاه حضور در ایران متوجه شده‌ام که اتاق بازرگانی تهران و اتاق مشترک ایران و سوئیس نیز فعالیت‌های زیادی در حوزه اقتصاد انجام می‌دهند و می‌توانند محور ارتباط با بخش خصوصی سوئیس باشند.

لایتنر با استقبال از سفر هیأت تجاری اتاق تهران به سوئیس گفت: در حال حاضر تصویری که از ایران در چشم فعالان اقتصادی سوئیس وجود دارد، صرفاً منحصر به اطلاعاتی است که از رسانه‌ها در اروپا منتشر می‌شود و این تصویر شفاف و کامل نیست. لازم است که نهادهایی چون اتاق تهران با اعزام هیأت‌های تجاری و برگزاری همایش‌ها و ملاقات‌هایی با فعالان اقتصادی سوئیسی به آنها تصویر کامل و شفافی از فرصت‌‌ها و ظرفیت‌های بالای اقتصاد ایران ارایه دهند و چارچوب فعالیت‌های اقتصادی را با همه جوانب برای آنان ترسیم کنند.

وی افزود: ایران کشور قدرتمندی است و باید با تکیه بر ظرفیت‌هایی که دارد راه را برای فعالیت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی باز کند. هر چه سرمایه‌گذاران بهتر بازار ایران را بشناسند احتمال مشارکت و فعالیت آنها بالاتر می‌رود.

سفیر سوئیس همچنین خبر داد که هیأتی از مقامات وزارت دارایی و نظام بانکی این کشور به زودی با همتایان ایرانی خود دیدار و در مورد توسعه مراودات و راه‌های گذر از موانع موجود در سر راه مبادلات بانکی بحث و تبادل‌نظر خواهند داشت.

مارکوس لایتنر با بیان این که در مدت کوتاه حضورش اخبار خوبی در مورد اقتصاد ایران و افزایش روابط با سوئیس شنیده، گفت: باید مبادلات دوجانبه ایران و سوئیس افزایش یابد. هر چه منافع مشترک بین دو کشور بیش‌تر شود، امکان توسعه مراودات هم بیش‌تر می‌شود. روابط دوجانبه یک بازی برد – برد برای هر دو طرف است که نفع آن به هر دو کشور می‌رسد.

 

خوانساری نیز در پایان این دیدار و با اشاره به سخنان سفیر سوئیس گفت: ما انتظار نداریم روابط دوجانبه ناگهان جهش یابد و افزایش پیدا کند. اما واقعیت این است که در کنار مشکلاتی که ممکن است اقتصاد ایران را درگیر کرده باشد، ظرفیت‌ها و مزیت‌های بالایی هم در آن جود دارد که باید دیده شود. واقعیت این است که سود سرمایه‌گذاری در ایران هم‌اکنون بالاتر از سایر مناطق و از جمله اروپاست که فرصت خوبی برای فعالیت شرکت‌های سوئیسی در ایران ایجاد کرده است. با توجهی که روی رفع مشکلات اقتصادی از طرف دولت و بخش خصوصی وجود دارد، وضعیت در سال‌های آتی نیز بهتر خواهد شد و رو به بهبود خواهد رفت.