ساحل وروسوا در بمبئی زمانی آلودهترین نقطه شهر و یک محل غیررسمی زباله بود. اما افروزشاه از وکلای دادگاه بمبئی با رهبری و گروهی محیطزیستی توانست بزرگترین عملیات پاکسازی زباله جهان را در یکی از سواحل آلوده و انباشته از زباله هند به انجام رساند. به گزارش سینا پرس او یکی از وکلای دادگاه عالی […]
ساحل وروسوا در بمبئی زمانی آلودهترین نقطه شهر و یک محل غیررسمی زباله بود. اما افروزشاه از وکلای دادگاه بمبئی با رهبری و گروهی محیطزیستی توانست بزرگترین عملیات پاکسازی زباله جهان را در یکی از سواحل آلوده و انباشته از زباله هند به انجام رساند.
به گزارش سینا پرس او یکی از وکلای دادگاه عالی این کشور است و با کمک گرفتن از ۱۰۰۰ داوطلب توانست بزرگترین عملیات پاکسازی زباله جهان را رهبری کند. افروزشاه و همراهانش این عملیات پاکسازی را در طی ۲۱ ماه و با جمعآوری ۷هزار تن زباله از این ساحل انجام دادند، از نظر UNDP برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد بزرگترین عملیات جمعآوری زباله در جهان است.
او میگوید هدفش از این کار این بوده که به صورت واقعی به مردم نشان بدهد زباله چقدر میتواند معضل بزرگی باشد و علاوه بر آلودن هوا و آب و خاک، چهره زشتی به محل زندگی مردم بدهد.
او ابتدا کارش را با تعداد کمی از مردم آغاز کرد، اما ادامه دادن و استمرار باعث شد سرانجام تعداد زیادی از مردم و چهرههای سرشناس برای اینکار سر برسند و کار پاکسازی با سرعت بیشتری ادامه یابد. با این حال همانطور که گفته شد، به دلیل انبوه زبالهها در این منطقه کار تقریباً نزدیک به دو سال طول کشید.
افروزشاه به دلیل فعالیت مؤثرش در پاکسازی یکی از آلودهترین سواحل جهان و پیگیری مستمر و راهبری تیمی منسجم در سال گذشته از طرف برنامه محیط زیست ملل متحد، به کسب عنوان قهرمانی زمین نائل شد.
او حالا قول داده است که برای پاکسازی ۱۹ ساحل آلوده دیگر در شهر بمبئی هم اقدام کند. معضل زبالههای رها شده در هند و شهرهای ساحلی این کشور یکی از بزرگترین معضلات محیطزیستی این کشور است. این اقدام باعث شد تا ناندرا مودی، نخستوزیر این کشور دستور ایجاد سیستم جمعآوری و تفکیک زباله را بدهد.
این موضوع را میتوان مهمترین دستاورد این برنامه پاکسازی دانست، چون در غیراین صورت و بدون ایجاد آگاهی عمومی و تغییر بنیادین در وضعیت پاکسازی کار عبثی است. این کار از این جهت بیمعنی است که شما زبالههایی را جمع میکنید و دیگران دوباره میریزند.
از نظر برنامه محیطزیست سازمان ملل برنامههای جمعآوری زباله تنها در صورتی مؤثر هستند که منجر به تغییر بنیادین در وضعیت مدیریت پسماند منطقه و ایجاد حساسیت و آگاهی در مردم شوند، در غیراین صورت تنها تأثیری مقطعی و کوتاه مدت خواهند داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.