کوچ پرندگان به زیستگاه‌های شمال خوزستان

کوچ پرندگان به زیستگاه‌های شمال خوزستان با شروع فصل پاییز، کوچ پرندگان از مناطق سردسیر از جمله سیبری در روسیه به زیستگاه‌های شمال استان خوزستان آغاز شد. رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان دزفول در گفت‌وگو با ایرنا اظهارکرد: مهاجرت پرندگان به سمت تالاب‌ها، آبگیر‌ها و رودخانه‌های منطقه شمال خوزستان آغاز شده است و تا اواسط […]

کوچ پرندگان به زیستگاه‌های شمال خوزستان

با شروع فصل پاییز، کوچ پرندگان از مناطق سردسیر از جمله سیبری در روسیه به زیستگاه‌های شمال استان خوزستان آغاز شد.

رییس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان دزفول در گفت‌وگو با ایرنا اظهارکرد: مهاجرت پرندگان به سمت تالاب‌ها، آبگیر‌ها و رودخانه‌های منطقه شمال خوزستان آغاز شده است و تا اواسط آبان ادامه دارد.

فرهاد‌قلی‌نژاد گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر را شامل انواع مرغابی، غاز، پرندگان شکاری شامل باکلان(قره قاز)، انواع اردک، کشیم عنوان‌کرد و گفت: تعدادی از این پرندگان در مسیر کوچ در حاشیه رودخانه دز و نیز تالاب‌ها و میکروتالاب‌های شمال خوزستان توقف و سپس به تالاب‌های شادگان، هورالعظیم و دیگر آب‌های گرم جنوب استان مهاجرت می‌کنند.

وی بیان‌داشت: گونه‌های مختلف از پرندگان مهاجر نیز تا پایان فصل سرما در زیستگاه‌های شمال خوزستان به‌سر برده و زاد و ولد می‌کنند.

پرندگان مهاجر در زیستگاه‌های حاشیه رودخانه دز، بالارود در اندیمشک، دریاچه سد دز، تالاب‌ها و میکروتالاب‌های حاجات، باقر، میانرود و زاویه‌ها و عباس‌آباد دزفول فصل پاییز و زمستان را سپری می‌کنند و فروردین‌ماه به مناطق سردسیر بازمی‌گردند.

برخی از این پرندگان همه ساله با پیمودن هزاران کیلومتر از مناطقی چون سیبری برای زمستان‌گذرانی به منطقه شمال خوزستان می‌آیند.

شمال خوزستان با وجود تالاب‌ها، آبگیر‌ها و نیز رودخانه‌هایی چون دز، کرخه و شاوور محل زیست‌گونه‌های مختلف جانوری بومی و مهاجر است.

جنگل‌های حاشیه رودخانه دز از سال ۱۳۴۰ پس از یافتن باقی مانده گونه جانوری گوزن زرد ایرانی ابتدا به عنوان پارک وحش و سپس به عنوان پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده با مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست درآمد.

 

جنگل دز زیستگاه اصلی گونه‌های جانوری بسیاری چون گوزن زرد ایرانی، انواع پرندگان نظیر بلبل خرما، لیکو و دراج و نیز پستاندارانی چون رودک عسل‌خوار و گربه جنگلی است.