جنگ سایبری؛ خطرناک‌‌‌ترین تهدید نسل اطلاعات؟!

جنگ سایبری؛ خطرناک‌‌‌ترین تهدید نسل اطلاعات؟! در ماه‌های اخیر، کشورهای کره‌شمالی و ایالات متحده آمریکا همواره یکدیگر را به جنگ هسته‌ای تهدید می‌کنند اما آیا واقعاً جنگ هسته‌ای خطرناک‌‌‌ترین تهدید ممکن است؟ به گزارش ایسنا به نقل از وب سایت مترو، آتش منازعات و درگیری‌های لفظی میان دونالد‌ترامپ، رییس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا و کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی، […]

جنگ سایبری؛ خطرناک‌‌‌ترین تهدید نسل اطلاعات؟!

در ماه‌های اخیر، کشورهای کره‌شمالی و ایالات متحده آمریکا همواره یکدیگر را به جنگ هسته‌ای تهدید می‌کنند اما آیا واقعاً جنگ هسته‌ای خطرناک‌‌‌ترین تهدید ممکن است؟

به گزارش ایسنا به نقل از وب سایت مترو، آتش منازعات و درگیری‌های لفظی میان دونالد‌ترامپ، رییس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا و کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره‌شمالی،  بالا گرفته و هر یک از قدرت تخریب بمب‌های اتمی خود سخن می‌گویند و کشورهای هم‌‌‌‌دیگر را تهدید به جنگ می‌کنند. اما به گفته بسیاری از مقامات آمریکایی با چند کلیک ساده و بدون صرف هزینه‌های هنگفت و خطر جنگ هسته‌ای، می‌توان از شروع این جنگ وحشتناک اتمی جلوگیری کرد. آنها بر این باورند که دیگر زمان جنگ با بمب و اسلحه گذشته و کشورهای سلطه‌گر بسیاری به منظور نفوذ و تخریب کشور دشمن، به دنیای علم و فناوری روی آورده‌اند.

هرروز از گوشه و کنار جهان و از مؤسسات، بانک‌ها، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های امنیتی و شرکت‌های تجاری کوچک و بزرگ بسیاری اخبار حملات سایبری به گوش می‌رسد. با توجه به افزایش روزافزون حملات سایبری از سوی هکرها، کشورهای مختلف زیادی در سراسر جهان هدف این گونه حملات قرار گرفته‌اند و آسیب‌‌‌ها و خسارات جبران‌ناپذیری را متحمل شده‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، آمار حملات سایبری و هک در سال جاری میلادی ۲۰۱۷، به اوج خود رسیده است.

با تمام این اوصاف، آیا می‌توان گفت قدرت تخریب و آسیب گزینه حمله و جنگ سایبری با جنگ هسته‌ای برابری می‌کند؟ و آیا حملات سایبری به سایت‌های هسته‌ای کره‌شمالی می‌تواند این کشور آسیای شرقی را از پای دربیاورد؟

هرچند که پاسخ به این سؤال نیازمند بررسی دقیق و نظرات بسیار پیشرفته نظامی و امنیتی است، اما می‌توان گفت که هم اکنون هیچ کشوری نمی‌تواند مدعی شود از گزند حملات سایبری در امان است چراکه در حال حاضر شاهد آن هستیم که کشورهای پیشرفته بسیاری با در اختیار داشتن بهترین متخصصان امنیتی و حفاظت اطلاعات و به‌ کارگیری به روز‌‌‌ترین تجهیزات و فناوری، بازهم در دام این مجرمان سایبری افتاده و اطلاعات محرمانه کشورهایشان به سرقت می‌رود. به‌عنوان مثال، سرورهای وزارت خارجه کره‌جنوبی بار‌‌ها مورد حمله سایبری قرار گرفته است. همچنین به سرورهای وزارت خارجه ایتالیا و وزارت دفاع سوئیس نیز در سال جاری حملات سایبری شده است.

نزدیک به یک ماه پیش بود که شرکت اکوییفاکس، به‌عنوان یکی از ۳ آژانس برتر که درباره اعتبار مصرف‌کنندگان در آمریکا گزارش می‌دهد، اعلام کرد که هکر‌‌ها به اطلاعاتی از این شرکت دسترسی پیدا کردند که احتمال می‌رود اطلاعات خصوصی ۱۴۳میلیون کاربر آمریکایی در معرض سوءاستفاده قرار بگیرد. همچنین شرکت دیلویت (Deloitte) به‌عنوان یکی از بزرگ‌‌ترین شرکت‌های حسابرسی در جهان، نیز مورد حمله سایبری بزرگی قرار گرفته و اطلاعات محرمانه و خصوصی مشتریان این شرکت افشا شده است. این شرکت در زمینه حسابرسی، مشاوره، مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند و به بانک‌ها، افراد، شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ در بیش از ۱۵۰ کشور جهان، مشاوره مالیاتی و اقتصادی ارایه می‌دهد.

همان‌طور که می‌دانیم مقامات آمریکایی که همواره علاقه‌مند به زبان تهدید هستند، همیشه عنوان کرده‌اند که در برابر کره‌شمالی، همه گزینه‌ها بر روی میز است و جالب است که بدانید یکی از مهم‌ترین گزینه‌های روی میز، همین جنگ سایبری است که صد‌‌ها مرتبه بیش‌تر قادر به تخریب یک کشور است.

 

این مثال‌‌ها تنها مشتی نمونه خروار بوده و متأسفانه نشان دهنده وقوع اتفاقات ناگوار و ناخوشایندی در سال‌های آتی هستند که البته وظیفه و خواست تمام کشور‌‌ها و شهروندان در جامعه بین‌الملل این است که در احقاق حقوق افراد و پیدایش صلح جهانی بکوشند چراکه با وقوع هر گونه جنگی، خواه جنگ اتمی خواه جنگ سایبری، منافع تمامی ملت‌‌ها و کشور‌‌ها به مخاطره خواهد افتاد.