رییس کمیسیون اقتصادی مجلس دولتی که در اداره املاک خود مانده، چگونه صندوقهای بازنشستگی را مدیریت میکند؟ رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: دولت که در اداره املاک خود مانده است، چگونه میتواند صندوقهای بازنشستگی را اداره کند؟ به گزارش خانهملت، محمدرضاپورابراهیمی با اشاره به وجود مشکلات صندوقهای بازنشستگی کشور و لزوم ساماندهی آنها، گفت: چند […]
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس
دولتی که در اداره املاک خود مانده، چگونه صندوقهای بازنشستگی را مدیریت میکند؟
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: دولت که در اداره املاک خود مانده است، چگونه میتواند صندوقهای بازنشستگی را اداره کند؟
به گزارش خانهملت، محمدرضاپورابراهیمی با اشاره به وجود مشکلات صندوقهای بازنشستگی کشور و لزوم ساماندهی آنها، گفت: چند نکته مهم و اساسی درباره صندوقهای بازنشستگی وجود دارد که نخستین مورد نحوه اداره این صندوقها است، چرا که اکنون بخش عمدهای از آنها به صورت دولتی اداره میشود و این نحوه مدیریت دولتی مشکل زیاندهی را در مجموعهها ایجاد کرده و بسیاری از آنها دچار چالش جدی شدهاند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلسشورایاسلامی، با بیان اینکه مهمترین اقدام برای ساماندهی صندوقها تغییرات اساسی در حوزه ساختار و نحوه اداره آنها است، افزود: صندوقها باید از رویکرد اداره دولتی جدا شوند و تحت اداره ذینفعان قرار گیرند، یعنی افرادی که صاحب صندوق هستند.
داراییهای صندوقهای بازنشستگی عام بوده و متعلق به ذینفعان آن است
پورابراهیمی با اشاره به اینکه براساس اصل ۴۴ قانون اساسی نظام تصمیم گرفت آنچه را که از اداره بنگاههای اقتصادی مربوط به دولت بوده با توجه به ناکارآمدی آنها به بخش خصوصی واگذار کند، ادامهداد: زمانی که این تصمیم برای اداره املاک دولتی عملیاتی میشود به بهترین طریق باید برای املاک مردم صورت گیرد، چرا که داراییهای صندوقهای بازنشستگی عام بوده و متعلق به ذینفعان آن است، همانند صندوق تأمین اجتماعی که به ۵۰ درصد جمعیت کشور که کارگر و کارفرما هم خانواده آنها هستند، باز میگردد.
وی یادآور شد: همچنین زمانی که از صندوق بازنشستگی کشوری نام برده میشود یعنی تمام کارکنان دولت که ذینفعان آن میشوند، یعنی افرادی که خودشان صاحب منابع هستند و از حقوق آنها در زمان خدمت کم شده و دولت باید رقمی را روی این منابع قرار میداده تا منابع این صندوق و ذینفعان فراهم میشده است.
بزرگترین چالش صندوقها اداره آنها توسط دولت است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلسشورایاسلامی، با بیان اینکه بزرگترین چالش صندوقها هماکنون اداره آنها توسط دولت است، افزود: اگر هماکنون نحوه فعالیت اقتصادی صندوقها بررسی شود، متوجه میشویم که وضعیت آنها به مراتب از وضعیت شرکتهای دولتی پیش از خصوصی شدن بدتر است، چرا که پیش از این دولت ملک خود یعنی شرکتها را اداره میکرد و نظام تصمیم گرفت که اداره املاک دولت را به بخش خصوصی واگذار کند.
وی در ادامه گفتوگوی خود با خانه ملت، اظهارداشت: در مدیریت صندوقها دولت املاک دیگران را اداره میکند، در حالی که در اداره املاک خود مانده است، لذا اداره املاک دیگران توسط دولت فاجعه است و اکنون بزرگترین چالش این موضوع بوده که دولت داراییهایی را اداره میکند که مالک آن نیست و برای گروههای مختلف و ذینفع آن است، لذا اصلیترین کار این بوده که اداره این صندوقها به ذینفعان آن باز گردد.
دولت باید در کوتاهمدت به صندوقها کمک کند تا کسری آنها پوشش داده شود
پورابراهیمی با بیان اینکه اگر صندوق تأمین اجتماعی صندوقی دانسته میشود که در حوزه مسایل مرتبط با بازنشستگی و درمانی ورود کرده و کار میکند، باید به مجموعه از ذینفعان خود که شامل بازنشستگان، کارگران و کارفرمایان هستند بازگردد، اظهارکرد: یعنی این افراد ذینفع حق دارند این صندوق را اداره کنند، چراکه دولت یک ریال در این صندوقها منابع ندارد که بخواهد آن را اداره کند، اما عملاً دولت به جای سهجانبهگرایی، یکجانبهگرایی مطلق را در این صندوقها پیش میبرد، لذا این موضوع کاملاً مشخص است؛ در حالی که دولت نمیتواند املاک خود را اداره کند، املاک دیگران را به مراتب نابسامانتر از ملک خود اداره میکند که نتیجه آن وضعیت نابسامان صندوقها میشود.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید در کوتاهمدت به صندوقها کمک کند، تا کسری آنها پوشش داده شود و براساس یک روش منطقی صندوقها به نقطه تعادلی برسند، افزود: همزمان با این اقدام دولت باید نحوه اداره صندوقها را به خود ذینفعان واگذار کند، چرا که بهترین دلسوز برای اموال صندوقها ذینفعان آن هستند، یعنی کارگرانی که پولهایشان را در این صندوقها گذاشتهاند و سازمان تأمین اجتماعی را تشکیل دادهاند.
دلسوزی ذینفعان بیش از یک فرد دولتی است که تعهدی به صندوق ندارد
وی ادامهداد: دلسوزی ذینفعان بیش از یک فرد دولتی است که تعهدی به صندوق ندارد و این فرد دولتی زمانی که مسؤولیتی در صندوق میگیرد این صندوق حیاط خلوت آن میشود و اقداماتی انجام میدهد که پس از چند سال انواع تخلفات از دل آن بیرون میآید و فساد ایجاد میشود و ناکارآمدی اقتصادی رقم میخورد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه زمانی که ذینفعان اموال خود را اداره کنند، دلسوزی بیشتری برای اداره آن دارند، تصریحکرد: در کنار کمک به صندوقها برای اینکه مشکلاتشان در کوتاهمدت رفع شود، باید مدیریت صندوقها به ذینفعان واگذار شود که هر صندوقی نیز ذینفعان خاص خود را دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.