کاهش ۳۶ درصدی بارندگیها در حوضه آبریز خزر مدیرکل دفتر مدیریت منابع آب حوضه دریای خزر و دریاچه ارومیه گفت: در شرایطی که باید الگوهای کشت را تغییر و سطح زیرکشت را کاهش دهیم خلاف این مسأله عمل کرده و با به خطر انداختن پایداری حوضهها مشکلات عمدهای را برای پاییندست ایجاد میکنیم. به گزارش […]
کاهش ۳۶ درصدی بارندگیها در حوضه آبریز خزر
مدیرکل دفتر مدیریت منابع آب حوضه دریای خزر و دریاچه ارومیه گفت: در شرایطی که باید الگوهای کشت را تغییر و سطح زیرکشت را کاهش دهیم خلاف این مسأله عمل کرده و با به خطر انداختن پایداری حوضهها مشکلات عمدهای را برای پاییندست ایجاد میکنیم.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وازرت نیرو، سیدمرتضیموسوی به ارایه گزارشی از وضعیت سال آبی حوضه آبریز خزر پرداخت و افزود: این حوضه آبریز دارای زیرحوضههای مهمی از جمله ارس، سفیدرود، تالش، مرداب انزلی، هراز و قرهسو، گرگانرود و اترک است که به عنوان یکی از ۶ حوضه مهم آبی کشور به حساب میآید.
وی بیانکرد: حوضه ارس که استانهایی همچون آذربایجانغربی و شرقی و اردبیل را در بر میگیرد در طی سالیان اخیر دچار تغییرات زیادی شده است، بهطور که در سال آبی ۹۵-۹۶ میزان بارندگی در این بخش به ۲۳۵ میلیمتر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۳۶ درصدی و نسبت به متوسط بلندمدت کاهش ۱۷ درصدی را نشان میدهد.
موسوی تصریحکرد: در حوضه سفیدرود بزرگ نیز که استانهای همچون آذربایجانشرقی، اردبیل، همدان، کردستان، زنجان و قزوین از منابع آن بهرهبرداری میکنند حجم بارشها در سال آبی ۲۷۷ میلیمتر ثبت شده است که در مقایسه با ۳۹۹ میلیمتر بارش سال آبی گذشته، کاهش ۳۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش ۱۹ درصدی را نسبت به متوسط بلندمدت نشان میدهد.
مدیرکل دفتر مدیریت بههم پیوسته منابع آب حوضه دریای خزر ادامه داد: در حوضه آبریز تالش، مرداب انزلی نیز با وجود اینکه جزو مناطق پربارش کشور است ولی این منطقه هم با حجم بارش ۸۱۱ میلیمتری در سال آبی ۹۵-۹۶ نیز کاهش ۲۸ درصدی نسبت به سال قبل و ۲۰ درصدی نسبت به متوسط بلندمدت را نشان میدهد.
وی تصریحکرد: در حوضه آبریز هراز و قرهسو و نیز حجم بارش ۴۸۰ میلیمتری برای سال آبی به ثبت رسیده است که در مقایسه با میزان بارش ۷۴۹ میلیمتری سال آبی گذشته شاهد کاهش ۳۶ درصدی بارشهای در این منطقه هستیم.
موسوی خاطرنشانکرد: حوضه آبریز گرگانرود با میزان بارش ۳۴۲ میلیمتری و حوضه آبریز اترک نیز با حجم بارش ۲۵۸ میلیمتری به ترتیب نسبت به سال آب قبلی، کاهش ۳۶ و ۴۵ درصدی بارشها را نشان میدهند.
مدیرکل دفتر مدیریت بههم پیوسته منابع آب حوضه دریای خزر افزود: بهطورکلی حجم بارشهای حوضه آبریز خزر در سال آبی ۹۵-۹۶ به ۳۴۰ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۳۶ درصدی و نسبت به متوسط بلند مدت کاهش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
وی همچنین میانگین بارندگی کل کشور را در سال آبی ۵۹-۹۶ رقمی در حدود ۲۳۰ میلیمتر دانست و افزود: بررسی اعداد و ارقام موجود حاکی از کاهش ۵ درصدی بارشها نسبت به سال قبل و ۳ درصدی متوسط بلندمدت است.
موسوی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهای حوضه آبریز دریای خزر اشاره کرد و افزود: بهطور معمول با کاهش بارشها و در پی آن با افت روانآبها، تعارضات و تنشها نیز افزایش پیدا میکند و کیفیت آب رودخانه نیز به دلیل کاهش قدرت خودپالایندگی رودها کمتر میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.