دولت هند به دادگاه عالی تأکید کرد، دهلی باید ادعایش درباره الماس کوه نور را که سالها برای بازپسگیری آن از انگلیس مبارزه کرده، رها کند «چرا که این سنگ قیمتی دزدیده نشده بلکه به انگلیس هدیه شده است.»به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، الماس ۱۰۵ قیراطی کوه نور یکی از […]
دولت هند به دادگاه عالی تأکید کرد، دهلی باید ادعایش درباره الماس کوه نور را که سالها برای بازپسگیری آن از انگلیس مبارزه کرده، رها کند «چرا که این سنگ قیمتی دزدیده نشده بلکه به انگلیس هدیه شده است.»به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، الماس ۱۰۵ قیراطی کوه نور یکی از بزرگترین الماسهای جهان است که به مدت ۱۵۰ سال بخشی از جواهرات سلطنتی انگلیس بوده و امروز بخشی از تاجی را که مادر فقید ملکه الیزابت به سر داشت، تشکیل میدهد.
الماس کوه نور در مرکز یکی از اختلافات دیپلماتیک دیرینه قرار گرفته چرا که بسیاری از هندیها از انگلیس انتظار دارند تا برای جبران گذشته استعمارگرانهاش این الماس را بازگرداند.
اما دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند روز دوشنبه به دادگاه عالی این کشور گفت: دهلی باید از ادعاهایش در خصوص این سنگ قیمتی صرف نظر کند چرا که در حقیقت الماس کوه نور توسط مهاراجه رانجیت سینگ، یکی از پادشاهان هند در سال ۱۸۵۱ میلادی به انگلیس هدیه شده است.
رانجیت کومار، معاون دادستان کل هند در جریان جلسه بررسی پروندهای که برای بازگرداندن الماس کوه نور تشکیل شده است به دادگاه عالی گفت: این الماس نه ربوده شده و نه به زور گرفته شده است.
الماس کوه نور در مراسم تاج گذاری جورج ششم، همسر ملکه الیزابت مادر در سال ۱۹۳۷ میلادی بر روی تاج ملکه قرار گرفت و در سال ۲۰۰۲ میلادی در مراسم تدفینش بر روی تابوتش گذاشته شد.
دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در جریان سفرش به هند در سال ۲۰۱۰ میلادی گفت: الماس کوه نور در لندن باقی خواهد ماند چرا که اگر در حال حاضر کوتاه بیاییم، خواهید دید که ناگهان موزه انگلیس خالی خواهد شد.
فعالان هندی معتقدند الماس کوه نور یکی از چندین قطعه آثار با ارزش و گران قیمتی است که توسط انگلیس در دوران استعمارگریاش از هند خارج شده است.
نفیس احمد صدیقی که دادخواست بازگردانده شدن الماس کوه نور را به دادگاه عالی تقدیم کرده، گفت: حاکمان انگلیسی هند را غارت کردند و دولت دهلی اشتباه میکند که از ادعاهای ما حمایت نمیکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.