زمینههای رکوردزنی ایرانیها در دورریز غذا ایرانیها سالانه غذای ۱۵ میلیون گرسنه را دور میریزند! طبق گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی (فائو)، ایرانیها در میان کشورهای جهان رکورددار دورریز مواد غذایی در جهان هستند. رکورد تلخی که در کنار آمار حدود ۹۰۰ میلیون گرسنه در جهان قرار میگیرد. به گزارش سیناپرس، فائو گزارش میکند که […]
زمینههای رکوردزنی ایرانیها در دورریز غذا
ایرانیها سالانه غذای ۱۵ میلیون گرسنه را دور میریزند!
طبق گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی (فائو)، ایرانیها در میان کشورهای جهان رکورددار دورریز مواد غذایی در جهان هستند. رکورد تلخی که در کنار آمار حدود ۹۰۰ میلیون گرسنه در جهان قرار میگیرد.
به گزارش سیناپرس، فائو گزارش میکند که در ایران به ازای هر شهروند، سالانه ۳۷۵ کیلوگرم موادغذایی دور ریخته میشود. در برخی منابع، کل دورریز غذای کشور ما سالانه ۳۵ میلیون تن برآورد شده که این مقدار، چیزی معادل غذای ۱۵ میلیون نفر گرسنه است.
مظنونان فاجعه دورریز موادغذایی در ایران
متهم ردیف اول: سلفسرویسها
بدون تردید هرکجا که پای سلفسرویسها در میان باشد، با دورریز موادغذایی روبهرو هستیم. این را میشود از میزهای غذا در مهمانیها، عروسیها یا رستورانها فهمید. رستورانهای سلفسرویس سعی دارند که با تنوع غذایی خود همه سلیقهها را تأمین کنند و به کلی غافل از اسرافی هستند که در نتیجه این رویکرد اتفاق میافتد.
*متهم ردیف دوم: کیفیت پایین غذا
اگر تنها یک بار در سلفسرویس دانشکدهها یا بیمارستانهای مختلف غذا خورده باشید، میدانید که منظور از کیفیت پایین غذا دقیقاً چیست؟ شاید اوضاع غذاها در این مکانها نسبت به گذشته بهتر شده باشد، اما از میزان دورریز موادغذایی در این محیطها میتوان فهمید که هنوز از تولید غذاهای باکیفیت بدون دورریز فاصله زیادی داریم.
*متهم ردیف سوم: نامشخص بودن حجم غذا
اگر به منوی رستورانها دقت کنید متوجه میشوید که در تعداد کمی از آنها، حجم و وزن و اندازه دقیق غذاها مشخص شده است. سفارش دادن یک پرس غذا وقتی نمیدانید قرار است با چه حجمی از خوراکی روبهرو شوید، خودش یکی از عواملی است که باعث سرازیر شدن غذای باقیمانده به سطل زباله میشود. چیزی که در رستورانهای بیشتر کشورهای دنیا ازجمله کرهجنوبی سالها است که مرسوم شده و هر غذا را در ۳ اندازه مختلف سرو میکنند تا مشتری بتواند براساس نیاز و ظرفیت خود غذا سفارش دهد و اسراف نشود.
*متهم ردیف چهارم: تولید بیاندازه، خرید بیرویه
اگر بخواهیم منصف باشیم، میبینیم که معمولاً بخشی از میوه و سبزیجات تولیدشده در کشورمان در مسیر مزرعه تا بازار دچار مشکل میشود و گاهی نیز بعد از رسیدن به بازار به دلیل نگهداری اشتباه یا بستهبندی نامناسب، دیگر قابلیت استفاده ندارد. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای جهان، مواد غذایی مثل سیبزمینی و پیاز را به تعداد و میوههایی مثل هندوانه و خربزه را قاچکرده و سلفونپیچشده و بر حسب میزان نیاز مشتری میفروشند. در کنار عرضه بیرویه، خریدهای بیش از اندازه هم میتواند یکی دیگر از دلایل دورریز موادغذایی باشد. پس مهم است که به آن بیتوجه نباشیم و الگوی خریدمان را اصلاح کنیم.
چند توصیه کاربردی برای کاهش میزان دورریز موادغذایی
*به اندازه خرید کنیم، از مواد مورد نیاز خود لیست تهیه کنیم و برای مصرف کوتاهمدتمان خرید کنیم. یخچال خانه را مدیریت کنیم به این معنی که موادغذایی را که زودتر فاسد میشوند در طبقات پایینتر یخچال که دمای کمتری دارند قرار دهیم و به هنگام مسافرت بعضی از موادغذایی را که تا زمان بازگشتمان ممکن است فاسد شوند، فریز کنیم.
*باقیمانده غذا را به صفر برسانیم، به این معنی که از باقیمانده غذای خود استفاده بهینه کنیم، آن را به عنوان مادهای برای پخت وعده بعدی غذایی بهکار بریم، به عنوان کود در پای گلدانها استفاده کنیم و یا پرندگان و حیوانات شهری را با آن تغذیه کنیم.
*از برداشتن و بردن باقیمانده غذا در رستورانها یا مهمانیها خجالت نکشیم. همچنین بعد از برگزاری مهمانیها و مجالس، غذاهای دستنخورده را در بستهبندیهای مناسب بازسازی کنیم و آن را با عزت به دست افراد نیازمند برسانیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.