درخت چای گیاهی ضد میکروب

درخت چای گیاهی ضد میکروب     «کاجی بوت» یا «درخت چای» بومی استرالیا است. کاجی بوت درختی کوچک یا درختچه‌ای به ارتفاع حدود ۷ متر، با تاجی انبوه و پوستی کاغذی و به رنگ مایل به سفید است. برگ‌‌ها به صورت خطی، به طول ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر و پهنای یک میلی‌متر، صاف و بدون […]

درخت چای گیاهی ضد میکروب

    «کاجی بوت» یا «درخت چای» بومی استرالیا است. کاجی بوت درختی کوچک یا درختچه‌ای به ارتفاع حدود ۷ متر، با تاجی انبوه و پوستی کاغذی و به رنگ مایل به سفید است. برگ‌‌ها به صورت خطی، به طول ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر و پهنای یک میلی‌متر، صاف و بدون کرک هستند. این برگ‌‌ها غنی از روغنی می‌باشند که خاصیت دارویی بسیاری دارد و به روغن درخت چای معروف است. گل‌‌ها کرکی، به رنگ مایل به سفید، به طول ۳ تا ۵ سانتی‌متر و با دوره رشد کوتاه می‌باشند. این گل‌‌ها اغلب در بهار تا اوایل تابستان تشکیل می‌شوند. میوه‌ها فنجانی شکل و به قطر دو تا ۳ میلی‌متر می‌باشند.

خواص درمانی

روغن درخت چای از حدود ۱۰۰ سال پیش در استرالیا به عنوان یک ماده ضدالتهاب و ضدعفونی کننده، کاربرد فراوان داشته ولی در سال‌های اخیر مورد توجه جهانی قرار گرفته است. این روغن حاوی ترکیبات متعدد از جمله ترپن‌هیدروکربن‌ها، منوترپن‌ها، سزکویی‌ترپن‌‌ها و الکل می‌باشد.

روغن درخت چای (TTO) به عنوان یک جزء مؤثر در بسیاری از فرمولاسیون‌های مورد استفاده در درمان عفونت‌های پوستی نیز وجود دارد و به‌طور گسترده‌ای در بسیاری از کشور‌‌ها از جمله استرالیا، اروپا و آمریکای‌شمالی به عنوان دارویی مؤثر به فروش می‌رسد. در مطالعات علمی متعددی خواص ضدمیکروبی و ضدباکتریایی این روغن به اثبات رسیده است. روغن درخت چای بر ضد باکتری‌های گرم منفی، اشرشیاکلی، باکتری‌های گرم مثبت و استافیلوکوکوس مؤثر می‌باشد. درمورد آکنه نیز مقالات متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد TTO به صورت موضعی یک ضدعفونی‌کننده مؤثر در از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده آکنه می‌باشد. در حال حاضر مطالعات به روشنی طیف وسیعی از خواص TTO را به اثبات رسانیده‌اند، از جمله این خواص شامل: اثرات ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروسی و ضد پروتوزوآ می‌باشد.

در تحقیقات انجام شده مکانیسم عمل TTO در از بین بردن باکتری‌ها بررسی و مشخص شده است که ترکیبات TTO توسط اختلال در ساختار و عملکرد غشا‌های باکتری و از بین بردن تمامیت غشا عمل می‌کنند.

    هشدار

 

ممکن است ندرتاً بعضی افراد نسبت به ترکیبات موجود در رایحه ی درخت چای از جمله آلفالیمونن، حساسیت داشته باشند. این عوارض در این افراد به صورت اگزما یا راش‌های پوستی ظاهر می‌شود.