افزایش قیمت برخی از کالا‌ها در پی سردرگمی دولت

  عبدالمجید شیخی با انتقاد از ایجاد انتظار بین مردم و تولیدکنندگان توسط دولت یازدهم گفت: دولت قبل از اجرای برجام به گونه‌ای عمل می‌کرد که بعد از اجرای برجام تمام مشکلات اقتصادی ایران حل خواهد شد.       عضو هیأت علمی دانشگاه به تراز اظهار کرد: همین نگاه باعث شد تا فعالان و مردم برای انجام […]

 

عبدالمجید شیخی با انتقاد از ایجاد انتظار بین مردم و تولیدکنندگان توسط دولت یازدهم گفت: دولت قبل از اجرای برجام به گونه‌ای عمل می‌کرد که بعد از اجرای برجام تمام مشکلات اقتصادی ایران حل خواهد شد.      

عضو هیأت علمی دانشگاه به تراز اظهار کرد: همین نگاه باعث شد تا فعالان و مردم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی درنگ کنند که خود این موضوع به رکود موجود دامن زد.

این اقتصاددان در ادامه اظهار ‌داشت: دولت به دلیل سردرگمی خود در تعیین نرخ‌‌ها یا تنظیم بازار عملاً موجبات افزایش قیمت برخی از کالا‌ها می‌شد.

وی خاطرنشان‌ کرد: وقتی اقتصادی در حالت تردید و بلاتکلیفی قرار بگیرد فعالان اقتصادی و مردم آن جامعه احتیاط بیش‌تری کرده و همین احتیاط ناشی از بلاتکلیفی بلای جان اقتصاد می‌شود. لذا اگر تورم نیز در این ۲٫۵ سال پایین آمده ناشی از تغییر رفتارهای ما بوده است.

شیخی تصریح‌ کرد: دولت تاکنون فقط بر روی موضوع کاهش تورم موج سواری کرده و این کار را به نام خود تمام کرده است. وگرنه با ایجاد سردرگمی در سیاست‌های اقتصادی ناتوانی خود را در مدیریت اقتصاد نشان داده و اتفاقاً مانع کاهش نرخ تورم شده است.

وی تصریح ‌کرد: تعیین دستوری نرخ، خود تأیید تورم است. لذا تعیین نرخ سود و یا مجوز افزایش قیمت سوخت و تأکید بر آزاد‌سازی قیمت‌ها به منزله افتادن مهار تورم بر گردن دولت است.

این استاد دانشگاه با انتقاد از تعطیلی طرح مسکن مهر در دولت یازدهم افزود: تعطیلی مسکن مهر و ایجاد رکود در بخش مسکن، رکود موجود در اقتصاد ایران را تشدید کرد.

وی درباره دلایل تشدید این رکود گفت: عمده کالاهای مورد نیاز در ساخت مسکن تولید داخل بوده و با رکود و تعطیلی این بخش تقاضای خرید برای مواد اولیه و واسطه‌ای برای ساخت مسکن کاهش یافت که همین موضوع موجبات تشدید رکود و افزایش بیکاری را فراهم کرد.

این اقتصاددان با اشاره به اقتصاد مقاومتی و اولویت اصلی دولت در شرایط پسابرجام اظهار‌ داشت: طبق اقتصاد مقاومتی، اقتصاد باید در جهت درون‌زایی به سمت تولید محوری حرکت کرده و از حالت دلال محوری خارج شد.

شیخی در ادامه افزود: تولید محور شدن اقتصاد، قطعاً به افزایش رشد اقتصادی ایران خواهد انجامید. اما اگر اجرای برجام باعث تسریع و تسهیل ارتباط با سایر کشور‌ها دنیا شود باید برنامه تولید محور ما ظرف و این ارتباطات و مبادلات کالایی و خدماتی به صورت مظروف در این قالب طراحی شده اقتصاد ما جای بگیرد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه بیان‌ داشت: اگر الگوی تولید محور در رابطه ما با سایر اقتصاد‌ها قالب نباشد فرصت‌های ایجاد شده از افزایش ارتباطات اقتصادی با سایر کشور‌ها به یک تهدید مبدل می‌شود.