راه‌حل ساده اقتصاد!

راه‌حل ساده اقتصاد!      از آنجا که علی‌رغم سادگی و روانی اصلاح سیستم اقتصادی کشور، مقامات مربوطه همچنان دچار دودلی مزمن و شک و تردید خانه‌‌برانداز هستند و از آنجا که اینجانب نمی‌توانم در چنین اوضاع و احوالی ساکت مانده و بزرگان مسؤول و مجریان خیلی مسؤول را تنها بگذارم، بر آن شدم تا راه‌حل […]

راه‌حل ساده اقتصاد!

     از آنجا که علی‌رغم سادگی و روانی اصلاح سیستم اقتصادی کشور، مقامات مربوطه همچنان دچار دودلی مزمن و شک و تردید خانه‌‌برانداز هستند و از آنجا که اینجانب نمی‌توانم در چنین اوضاع و احوالی ساکت مانده و بزرگان مسؤول و مجریان خیلی مسؤول را تنها بگذارم، بر آن شدم تا راه‌حل ساده خروج از رکود، انداختن قطار توسعه و پیشرفت بر ریل جهانی شدن، شکوفایی صنعت و تولید و اینجور چیز‌ها را با تلاش خستگی‌ناپذیر یافته و به عرض برسانم، باشد که دوستان گوش جان بسپارند و برای همیشه تکلیف اقتصادِ حال ندارِ افسرده و دمدمی‌مزاج، معلوم شده و بتوانیم به‌کارهای دیگرمان برسیم!

    به همین منظور و با کسب اجازه از اساتید فن و بزرگان اهل قلم و سروران حل‌المسایل در جیب! نتایج پژوهش‌ها، تحقیقات، تفحصات و دیگر‌ ‌بررسی‌های خود را به استحضار می‌رسانم!

 لازم به توضیح است که موارد ذیل همگی برگرفته از سخنان کارشناسان، متخصصان، دوستان، آشنایان و کلاً سروران گرامی است که همگی خودشان برای خودشان کلی اعتبار و احترام و برو بیا و اهن و تلپ دارند و هم درسش را خوانده‌اند و هم مدرکش را دارند و هم تجربه‌‌اش را.

البته لازم به توضیح است که در ابتدا، نظر همان اهل فن پیش‌گفته، ذکر شده و بعد از آن، بنده سعی نموده‌ام، نکته ریز و اساسی آن را کمی تا قسمتی، باز نمایم!

–  برای ورود به عرصه توسعه‌یافتگی، باید از دروازه آن وارد شویم. (در دروازه را می‌شود بست، دهان مردم را عمراً)

–  صنعت و اقتصاد باید براساس علم و دانش روز دنیا مدیریت شود. (به چند نفر مدیر متعهد، دارای تأییدیه صلاحیت، سیم وصل، پوست کلفت، فرتی استعفاء نده، نیازمندیم – داشت یادم می‌رفت، تخصص هم داشته باشند!)

–  باید نقشه‌راه توسعه و رشد اقتصاد کشور تهیه شود. (با یک نفر راهدار، یک نفر بلد راه، یک نفر کولبر و مقدار متنابهی قانون و مقررات به همراه لوازم و اسباب نقشه‌کشی، می‌شود کار را راه انداخت )

–  راه توسعه اقتصاد از مسیر اقتصاد دانش‌بنیان می‌گذرد. (این اقتصاد از بن دچار سوء‌تفاهم می‌باشد، لطفاً بنیادش را براندازیم و طرحی نو دراندازیم)

–  بخش خصوصی باید توانمند و پویا باشد. (حالا خیلی خصوصی هم نه، شائبه دارد)

–  محیط اقتصاد و کسب و کار باید با ثبات باشد. (هر روز و دم به ساعت، یک قانون و مقررات جدید افاضه نفرمایید، همه را جمع کنید هر ۶ ماه یکبار کل قانون و مقررات را عوض کنید)

–  بهره‌برداری بهینه و بهره‌وری بالا داشته باشیم. (کلاً حواسمان باشد که ریالی به دست نااهل نیفتد، همواره به بهره‌وری بالا اهتمام داشته باشیم! )

–  مواظب بیماری هلندی باشیم و باشید! (بعد از چند سال دوباره صدای پایش می‌آید، برای عدم شیوع آن شیر‌ها را کمی ببندید و یا اساساً درش را گل بگیرید)

–  مشکلات کشور باید حل شود. (بدون شرح) .

هرچه باشد، ما هم جزو همین آب و خاک هستیم و باید هرچه در توان داریم در طبق اخلاص قرار دهیم، البته توجه داشته باشید که این طبق‌های چینی کمی ناخالصی و قاطی دارند، عیب از خلق‌ا… مسؤول نیست!

هوشنگ‌خان