تجربه تلخ شکست در تأمین مسکن متناسب با درآمد توسط سازوکار بازار همبستگی شهری شدن با توسعه و شکوفایی، بسیار مهم به شمار میرود، چراکه کمک میکند سیاستهای مسکن، به سوی ساخت خانههای متناسب با درآمد حرکت کند. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت راه و شهرسازی، هر سال سازمان ملل متحد، اولین […]
تجربه تلخ شکست در تأمین مسکن متناسب با درآمد توسط سازوکار بازار
همبستگی شهری شدن با توسعه و شکوفایی، بسیار مهم به شمار میرود، چراکه کمک میکند سیاستهای مسکن، به سوی ساخت خانههای متناسب با درآمد حرکت کند.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت راه و شهرسازی، هر سال سازمان ملل متحد، اولین دوشنبه ماه اکتبر را به عنوان روز جهانی اسکان بشر گرامی میدارد، که با آن «اکتبر شهری» ماه بزرگداشتها و حضور و مشارکت شهروندان در این رویدادها در سرتاسر جهان آغاز میشود.
جانکلاس، مدیر اجرایی برنامه اسکان سازمان ملل متحد در پیامی تأکید کرده است: بزرگداشتهای امسال به دلیل همزمانی با اولین سالگرد تصویب دستور کار جدید شهری در کنفرانس هبیتات ۳ در کیتو اکوادور، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند.
دستور کار جدید شهری، دیدگاهی جدید از شهری شدن را به عنوان یک موتور اجتنابناپذیر توسعه و یک پیش نیاز برای شکوفایی و رشد، ارج مینهد.
نگاه جدید به علت تغییر انگارهای اتفاق افتاده است که در آن شهری شدن و توسعه بهطور جداییناپذیر با یکدیگر مرتبط هستند. برای دستیابی به درک درست و اجرای مؤثر این دیدگاه، باید به سرعت به جنبههای پر اهمیت استطاعت خرید مسکن بپردازیم.
به همین دلیل است که «سیاستهای مسکن: خانههای متناسب با درآمد» به عنوان شعار روز جهانی اسکان بشر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزیده شده است.
تجزیه و تحلیل توانمندی مسکن در ۲۰ سال گذشته نشان میدهد که با وجود افزایش تقاضا، بخش بزرگی از مسکن و به ویژه مسکن استیجاری تأمین شده در توان مالی بیشتر جمعیت جهان نبوده است. همچنین واگذاری مسکن به بازار نشاندهنده تجربه تلخ شکست در تأمین مسکن متناسب با درآمد و مناسب برای همگان بوده است.
همه ما به خوبی به یاد داریم که در سال ۲۰۰۸ میلادی، مسکن به جای آنکه در قلب سیاست شهری باشد، مرکز بروز بحران جهانی اقتصادی بود.
امروزه ۱٫۶ میلیارد نفر از مردم در مسکن نامناسب سکونت دارند که یک میلیارد از آنها در سکونتگاههای غیررسمی و زاغهها زندگی میکنند. این در حالی است که میلیونها نفر از خانههای مناسبی بیبهره هستند، انباشت خانههای بدون سکنه، به تدریج رو به فزونی است. از این رو مسأله پیچیده دستیابی به توان مالی برای تأمین مسکن از اهمیت استراتژیکی در توسعه، صلح اجتماعی و برابری برخوردار است.
توجه به نیازهای مسکن فقیرترین و آسیبپذیرترین اقشار، به ویژه زنان و جوانان و آنان که در زاغهها زندگی میکنند؛ باید به عنوان یک اولویت در دستور کار برنامههای توسعهای در نظر گرفته شود.
ترویج سیاستهای مسکن مناسب، از منظر تغییرات اقلیمی، تابآوری، جابهجایی و مصرف انرژی نیز حیاتی است. به همین دلیل است که میخواهیم در این روز اهمیت استقرار مسکن را در مرکز فیزیکی شهرهایمان با نگاهی جامع یادآوری کنیم.
به منظور آنکه مسکن به توسعه اقتصادی – اجتماعی ملی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک کند، دستور کار جدید شهری خواستار استقرار مسکن در کانون سیاستهای ملی شهری در کنار راهبردهای مبارزه با فقر، بهبود سلامت و اشتغال است.
همگام با تلاش برای ساخت شهرهایی برای همگان، اقدام فوری در دستیابی به خانههای متناسب با درآمد، نیازمند تعهدی جهانی به سیاستهای مسکن مؤثر و فراگیر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.