رانندگان بی‌اعتنا به قانون «عصای سفید» ۱۰۰هزارتومان جریمه می‌شوند

رییس پلیس راهور ناجا رانندگان بی‌اعتنا به قانون «عصای سفید» ۱۰۰هزارتومان جریمه می‌شوند رییس پلیس راهور ناجا با اعلام این‌که قانون‌گذار برای رانندگانی که قانون «عصای سفید» را رعایت نمی‌کنند ۱۰۰هزارتومان جریمه در نظر گرفته است، گفت: معلولان ویلچری و عصای سفید به منزله عابر پیاده هستند. به گزارش مهر، تقی‌مهری در حاشیه مراسم بهار […]

رییس پلیس راهور ناجا

رانندگان بی‌اعتنا به قانون «عصای سفید» ۱۰۰هزارتومان جریمه می‌شوند

رییس پلیس راهور ناجا با اعلام این‌که قانون‌گذار برای رانندگانی که قانون «عصای سفید» را رعایت نمی‌کنند ۱۰۰هزارتومان جریمه در نظر گرفته است، گفت: معلولان ویلچری و عصای سفید به منزله عابر پیاده هستند.

به گزارش مهر، تقی‌مهری در حاشیه مراسم بهار دانش و اجرایی شدن قانون عصای سفید در مدرسه نابینایان موفقیان، در جمع خبرنگاران گفت: یکی از خلأهایی که در سال‌های گذشته وجود داشت برای افراد معلولی بود که به دلیل عدم توانایی مناسب از ویلچر استفاده می‌کردند. حق این افراد در هنگام وقوع تصادفات راهنمایی و رانندگی ضایع می‌شد از این رو با بازبینی قوانین مربوط به تصادفات و راهنمایی و رانندگی موفق به الحاق قانونی شدیم که از این پس افراد ناتوان و دارای ویلچر و همچنین افرادی که از عصای سفید استفاده می‌کنند به عنوان عابر پیاده محسوب می‌شوند و در تصادفات حقوقی برای آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به این‌که قانون مربوط به معلولان و افراد کم‌توان در مقررات راهنمایی و رانندگی وجود داشت اما کم‌تر به آن پرداخته می‌شد، افزود: با پیشنهاد پلیس راهور و عنایت ویژه کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین هیأت وزیران خوشبختانه قانون الحاقی تصویب شد و از این پس افراد معلول دارای ویلچر و همچنین نابینایان دارای عصای سفید به عنوان عابر پیاده محسوب می‌شوند و عصای سفید به منزله تابلوی ایست برای رانندگان است به صورتی که اگر نابینایی عصای خود را به صورت افقی نشان دهد راننده موظف به توقف و اعطای حق تقدم عبور به فرد نابینا است.

رییس پلیس راهور ناجا با اعلام این‌که برای رانندگانی که این حق را رعایت نکنند از سوی قانون ۱۰۰ هزارتومان جریمه در نظر گرفته شده است، افزود: در حال حاضر این قانون ابلاغ شده و اجرا می‌شود ما به دنبال تشدید جرایم برای افرادی هستیم که این مهم را رعایت نمی‌کنند. برابر مقرراتی که از سوی راهور برای معلولان و افراد نابینا و همچنین کم توان درنظر گرفته شده است از این پس این افراد در صورت حادثه دیدن در حوادث راهنمایی و رانندگی به اندازه یک فرد سالم شناخته شده و به آنها برابر قانون دیه قانونی تعلق می‌گیرد.

رییس پلیس راهور ناجا با اعلام این‌که قانون عصای سفید یک قانون بین‌المللی است گفت: «قانون عصای» سفید در پلیس راهور اجرا می‌شود.

تقی مهری در تشریح قانون عصای سفید و الزام اجرای آن در کشور افزود: هیأت وزیران در جلسه هشتم مرداد ماه سال ۹۶ به پیشنهاد وزارت کشور و استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب کرد که اصلاحاتی در آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی انجام شود. به موجب این اصلاحاتی که به شرح زیر است: پیاده‌ها یعنی شخصی غیرسوار که بدون استفاده از هرگونه وسیله نقلیه موتوری و غیرموتوری حرکت می‌کنند یا فردی که از صندلی چرخ‌دار استفاده می‌کند یا مبادرت به جابه‌جایی با صندلی چرخ‌دار، کالسکه یا سبدهای چرخ‌دار می‌کند جزو افراد خاص محسوب شده و در صورت مشاهده این افراد رانندگان باید حق‌تقدم عبور را به آنها دهند.

مهری گفت: صندلی چرخ‌دار یا همان ویلچر در قانون وسیله‌ای عنوان شده است که با ظرفیت یک نفر برای جابه‌جایی فرد معلول، ناتوان و یا کم توان استفاده می‌شود و تجهیزات کنترلی مناسب دارد. رانندگان موظفند در صورت نزدیک شدن به این افراد یا افراد نابینایی که دارای عصای سفید هستند از سرعت خود کاسته و با سرعت مطمئنه عبور کنند و حق تقدم را به این افراد دهند.

رییس پلیس راهور ناجا اظهار کرد: قانون عصای سفید یک قانون بین‌المللی است که در تمامی کشور‌‌ها اجرا می‌شود و با توجه به اصلاحیه آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی این قانون در ایران نیز به اجرا درمی‌آید و رانندگان موظف هستند در صورت نزدیک شدن به فرد استفاده‌کننده از عصای سفید که عصای خود را به صورت افقی به معنای ایست به رانندگان نشان می‌دهد توقف کرده و پس از عبور آن فرد به حرکت خود ادامه دهند.

 

مهری با اشاره به این‌که در صورت عدم رعایت این قانون از سوی رانندگان قانون‌گذار برای راننده متخلف جریمه در نظر گرفته است، گفت: امیدوارم با اجرایی شدن این قانون تردد برای معمولاً در سطح شهر آسان شود.