واردات ۱۰ میلیارد دلار کالا به صورت قاچاق تأسف بار است رییس مجمع واردات گفت: باید از واردات قانونی حمایت شود چرا که هر لحظه قابل مدیریت شدن است و هر جا که تشخیص داده شود با منافع تولید مغایر است میتوان از طریق ابزارهای تعرفهای آن را به نقطه تعادل بازگرداند. به گزارش […]
واردات ۱۰ میلیارد دلار کالا به صورت قاچاق تأسف بار است
رییس مجمع واردات گفت: باید از واردات قانونی حمایت شود چرا که هر لحظه قابل مدیریت شدن است و هر جا که تشخیص داده شود با منافع تولید مغایر است میتوان از طریق ابزارهای تعرفهای آن را به نقطه تعادل بازگرداند.
به گزارش فارس علیرضامناقبی، رییس مجمع واردات اظهارداشت: واردات، در همه جای دنیا، یک بخش تجارت خارجی است و هیچ کشوری، آن را حذف نکرده است. بلکه همه به دنبال آن هستند که واردات را در راستای منافع ملی خود جهتدهی کنند.
وی افزود: اما نکته اساسی این است که واردات، یک عقبهای دارد و جهتدهی به آن، صرفاً با سیاستگذاریهای دستوری در حوزه تجارت خارجی محقق نمیشود، بلکه ریشه اصلی واردات، نیاز مردم و تقاضای مصرفکننده است و اگر به نیاز مردم به عنوان مهمترین شاخص سیاستگذاری توجه نشود، در واقع از اصول حمایت از حقوق مصرفکننده تخطی کردهایم.
مناقبی اظهارداشت: وقتی بازار، متقاضی یک کالا است، چارهای وجود ندارد جز اینکه آن کالا تهیه و عرضه شود و در این میان یا تولیدکننده داخلی باید آن را تولید و عرضه کند، یا اینکه باید از بازارهای خارجی تأمین شود و در صورت عدم وجود تولیدکننده داخلی، سیاستگذاران صنعت و تجارت خارجی دو راه بیشتر ندارند. یا اجازه دهند کالا به صورت قانونی و تحت نظارت و مدیریت وارد کشور شود یا اینکه بازار کشور را به قاچاقچیان وکالاهای فاقد نظارت و استاندارد واگذارکنند.
رییس مجمع واردات گفت: علیرغم همه تلاشهایی که در راستای محدودسازی قاچاق در کشور ما صورت گرفته، اعم از فعالیتهای انتظامی، قضایی و جزایی، آمارها حکایت از آن دارد که حدود ۱۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد میشود و این برای کشوری که جمع سطح تجارت خارجی آن حدود۵۰ میلیارد دلار است، تأسفبار است.
وی افزود: کسی منکر فعالیتهای ستاد مبارزه با قاچاق نیست و اتفاقا این ستاد در سالهای اخیر با اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و تسهیلگری اقتصادی، توانسته بازار را از آسیب حجم گستردهای از قاچاق رهایی بخشد، ولی نکته اساسی این است که بازهم برای تجارت ۵۰ میلیاردی ایران، واردات ۱۰ میلیارد دلار کالا به صورت قاچاق، عدد بسیار بزرگی است.
به گفته رییس مجمع واردات، تجربه دنیا نشان داده که یکی از مؤثرترین روشهای مقابله با قاچاق، حمایت از واردات قانونی است. ولی متأسفانه در کشور ما این پیام کلیدی، با توجیه و بهانه حمایت از تولید داخل، چندان مورد اعتنا قرار نمیگیرد. این در صورتی است که دقیقاً این پیام، مبتنی بر حمایت از صنعت و تولید داخلی است.
مناقبی تصریحکرد: دلیل این ادعا روشن است، چرا که واردات رسمی و قانونی، هر لحظه قابل مدیریت شدن است و هر جا که تشخیص داده شود که با منافع تولید مغایر است، میتوان از طریق ابزارهای تعرفهای، آن را به نقطه تعادل بازگرداند ولی آنچه که دشمن تولید است، شیوع پدیده شوم قاچاق است.
وی ادامهداد: واقعیتی که تجربه دنیا بر آن صحه میگذارد آن است که با محدودسازی واردات رسمی و تحت نظارت، مصرف کاهش پیدا نمیکند. بلکه تنها عقربههای گمرک را وادار کردهایم که واردات را کم نشان دهد.
رییس مجموع واردات گفت: با شیوع قاچاق و حذف سازمانهای نظیر سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی و … از فرایند واردات، نه تنها سلامت مردم مورد مخاطره قرار میگیرد، بلکه احساس امنیت و اطمینان خاطر جامعه نسبت به دولتمردان نیز کاهش پیدا میکند.
به گفته مناقبی، محدودسازی واردات اقلام مورد تقاضای مردم، علاوه بر آسیبهای بالا، نتیجهای که به دنبال دارد این است که با حذف واردکنندگان شناسنامهدار و واگذاری بازار به قاچاقچی، امکان برنامهریزی و تصمیمسازی را از سیاستگذاران تولید و تجارت سلب کردهایم.
وی افزود: آمار سال گذشته نشان میدهد از حدود ۴۳ میلیارد دلار واردات، ۱۰ تا ۱۵ درصد آن یعنی حدود ۶ میلیارد دلار کالای مصرفی وارد کشور شده ولی وقتی آن ۱۰ میلیارد دلار قاچاق را هم به آن اضافه کنیم، میبینیم که بازار ایران، یک بازار بزرگ و نزدیک به ۲۰ میلیارد دلاری است که به دلیل عدم شفافیت، سیاستگذاریها برای مدیریت آن، ابتر میماند.
مناقبی تصریحکرد: بنابراین بهتر است سیاستگذاران تجارت خارجی در کنار حمایت از تولید داخل، موضوع رفع نیاز مصرفکنندگان را جزو اولویتهای اساسی خود قلمداد کنند و اجازه دهند شرایط اولیه برای سیطره شفافیت در بازار فراهم شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.