بلایای طبیعی و ۷ هزار میلیارد دلار خسارت در یک قرن گذشته

  نتایج تازه‌‌ترین محاسبات محققان آلمانی نشان می‌دهد که خسارات اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی در سراسر جهان از سال ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی حدود ۷ هزار میلیارد دلار است. به گزارش ایرنا، پایگاه داده‌های این محققان نشان می‌دهد که ۳۵ هزار رویداد طبیعی به از دست رفتن ۸ میلیون نفر منجر شده و ۷ […]

 

نتایج تازه‌‌ترین محاسبات محققان آلمانی نشان می‌دهد که خسارات اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی در سراسر جهان از سال ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی حدود ۷ هزار میلیارد دلار است.

به گزارش ایرنا، پایگاه داده‌های این محققان نشان می‌دهد که ۳۵ هزار رویداد طبیعی به از دست رفتن ۸ میلیون نفر منجر شده و ۷ هزار میلیارد دلار خسارت وارد کرده است.

محققان معتقدند که این داده‌ها می‌تواند در زمینه برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران و واکنش به آن به دولت‌ها کمک کند.

محققان مؤسسه فن‌آوری کارلسروهه در آلمان که مدیریت تیم تحقیق را به عهده داشت، برای یافتن اطلاعات کلی مربوط به سیلاب‌ها، خشکسالی‌ها، طوفان‌ها، آتشفشان‌ها، زمین‌لرزه‌ها و آتش‌سوزی‌ها، گزارش‌های رسانه‌ها به ۹۰ زبان مختلف و سوابق قدیمی را بررسی کردند.

براساس این تحقیق، سیل‌ها حدود ۴۰ درصد، زمین لرزه‌ها در حدود یک چهارم، طوفان‌ها در حدود یک پنجم، خشکسالی ۱۲ درصد، آتش‌سوزی دو درصد و فوران آتشفشان‌ها کم‌تر از یک درصد از خسارات اقتصادی را در بازه زمانی سال‌های ۱۹۰۰ الی ۲۰۱۵ میلادی موجب شدند.

با وجود افزایش خسارات اقتصادی طی قرن گذشته، اما این خسارات کسر کوچکی از کل ارزش جهانی ساختمان‌ها و سایر زیرساخت‌ها محسوب می‌شود و به گفته محققان، به این معنی است که در بسیاری از موارد اقدامات مؤثری برای کاهش عواقب ناشی از بلایای طبیعی انجام شده است و البته کشور به کشور شرایط متفاوت است.

در خصوص تلفات انسانی هم کل تلفات انسانی ناشی از بلایای طبیعی (به‌طور متوسط هر سال حدود ۵۰ هزار نفر) ثابت مانده، اما با توجه به روند افزایش جمعیت جهان، سیر تلفات انسانی نزولی است.

 

براساس این گزارش، بررسی پیامدهای اقتصادی بلایای طبیعی گذشته به دولت‌ها و آژانس‌های امداد رسانی کمک می‌کند که بتوانند در برابر رویدادهای حال و آینده پاسخگوی میزان نیاز باشند.