پیامد بی‌توجهی به تحولات فناوری‌؛ تبدیل ایران به بازار کالاهای مصرفی!

سلطانی با تأکید بر ضرورت حمایت بانک‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح کرد پیامد بی‌توجهی به تحولات فناوری‌؛ تبدیل ایران به بازار کالاهای مصرفی! رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر ضرورت حضور بانک‌ها در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اعتبارات این صندوق به گونه‌ای است که تا سال ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد و برای ادامه […]

سلطانی با تأکید بر ضرورت حمایت بانک‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح کرد

پیامد بی‌توجهی به تحولات فناوری‌؛ تبدیل ایران به بازار کالاهای مصرفی!

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر ضرورت حضور بانک‌ها در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اعتبارات این صندوق به گونه‌ای است که تا سال ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد و برای ادامه فعالیت‌ها باید منتظر برگشت سرمایه باشیم.

به گزارش ایسنا؛ بهزادسلطانی در مراسم امضای تفاهمنامه با بانک ملت با اشاره به برخی از ایراد‌‌ها در خصوص ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: این ساختمان موجب دلگرمی جوانان محققی است که در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به فعالیت هستند و این در حالی است که برخی ایراد می‌گیرند، چرا صندوق چنین ساختمانی را در اختیار دارد.

وی با تأکید بر این‌که جامعه نیاز به فرهنگ‌سازی در این حوزه دارد، یادآور شد: لازم است تا بسترهای لازم را فراهم کنیم تا جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها به جای آن‌که برای ادامه فعالیت به خارج کشور بروند و یا در داخل شغل دست دوم برای خود انتخاب کنند، اقدام به تأسیس شرکت‌های دانش بنیان کنند.

سلطانی یادآور شد: این افراد با تأسیس چنین شرکت‌هایی می‌توانند از دانشی که سالیان زیاد در دانشگاه‌ها کسب کرده‌اند، در این شرکت‌ها در قالب تولید محصول مورد نیاز جامعه بهره ببرند.

وی تأکید کرد: فارغ‌التحصیلان کشور باید روش تولید محصولات دانش‌بنیان را بلد باشند تا بتوانند محصولاتی تولید کنند که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اقتصاد دانش‌بنیان گفتمان مورد نیاز کشور

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر این که اقتصاد دانش‌بنیان بحث روز جامعه و محور اقتصاد مقاومتی است، گفت: چنین اقتصادی نه شعار است و نه یک موضوع زودگذر، بلکه یکی از مسایل مهم دولت و کشور است.

وی در عین حال با تأکید بر سرعت تحولات فناوری در دنیا، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸ فناوری اساسی است که آینده اقتصاد جهانی را متحول خواهد کرد که از جمله آن می‌توان به خودروهای خودران اشاره کرد.

سلطانی با بیان این‌که تا ۱۰ سال آینده خودروهای خودران در اقتصاد اثر خواهد گذاشت، اضافه کرد: این در حالی است که خودروهای خودران ۳ تا ۴ نسل بعد از خودروهایی است که ما در ایران تولید می‌کنیم و ما در فضای فکری سیر می‌کنیم که در حال تغییر موتورهای بنزینی برای کاهش مصرف سوخت هستیم.

سلطانی یادآور شد: اگر ما امروز به سمت این نوع فناوری‌ها حرکت نکنیم، ۱۰ سال بعد باید فناوری که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنند را وارد کشور کنیم و این به معنای خروج ارز از کشور است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر ضرورت کسب سهمی از بازارهای جهانی گفت: ما باید سهمی از بازار جهانی داشته باشیم تا بتوانیم در دنیا زنده بمانیم، در غیراین صورت مجبوریم واردکننده فناوری‌ها با ۱۰ برابر قیمت تمام شده باشیم که در این صورت ما بازار مصرف برای آنها خواهیم شد.

سلطانی با بیان این‌که اگر به این مقوله توجه نکنیم کشور ما بازار کالاهای مصرفی خواهد شد، اضافه کرد: علاوه بر آن اگر به مرزهای دانش توجه نکنیم، استقلال اقتصادی کشور زیر سؤال خواهد رفت، علاوه بر آن ما هیچ راهی برای رفع بیکاری نداریم، مگر آن‌که هر فارغ‌التحصیل برای خود اشتغال ایجاد کند.

وی در عین حال با تأکید بر این‌که توجه به اقتصاد دانش‌بنیان تنها مسؤولیت صندوق نیست، افزود: در این مسیر وزارت علوم، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و نهادهای مالی بزرگ وزارت علوم و معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری نیز دخیل هستند.

نقش بانک‌ها در توسعه فعالیت دانش‌بنیان

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر این‌که در حال حاضر فضا برای رشد فعالیت‌های دانش‌بنیان زیاد پویا نیست، گفت: برای تبدیل ایده به فناوری مسیر طولانی وجود دارد که تحمل آن از سوی سرمایه‌گذاران غیرممکن است، اما بانک‌ها ظرفیت‌های زیادی در این حوزه دارند.

وی اضافه کرد: بر این اساس ما تاکنون با ۸ بانک تفاهمنامه همکاری داریم که ۴ بانک دولتی و ۴ بانک خصوصی هستند.

وی با بیان این‌که مذاکره برای ۴ بانک دیگر در دستور کار این صندوق قرار دارد اظهار کرد: در مجموع در آینده ما خدمات بانکی‌ را از طریق ۱۲ بانک به شرکت‌های دانش‌بنیان ارایه خواهیم داد.

سلطانی، سرمایه لازم، سرمایه در گردش، اعتبار اسنادی داخلی و صدور ضمانتنامه را از جمله خدمات بانک‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ذکر کرد و افزود: سرمایه‌ای که بانک‌ها اعلام کرده‌اند که برای شرکت‌های دانش بنیان اختصاص داده‌اند، بالغ بر ۱۱۰۰ میلیارد تومان است که با ضریب ۵ برابری نسبت به اعتبارات صندوق است.

وی همچنین گفت: مجموع تسهیلات بانکی که به شرکت‌های دانش بنیان ارایه شده است، بالغ بر ۴۸٫۴ میلیارد تومان بوده که با در نظر گرفتن خدمات ضمانتنامه تا کنون ۲۶۶ میلیارد تومان از سوی بانک‌ها به شرکت‌ها ارایه شده است.

وی اضافه کرد: از سوی این صندوق تا کنون ۹۸ شرکت به بانک‌ها معرفی‌شده‌اند که تاکنون ۴۲ شرکت موفق به اخذ تسهیلات از بانک‌ها شده‌اند.

اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این‌که از آغاز فعالیت این صندوق تا کنون ۳ موضوع را در کشور مطرح کرده‌ایم، افزود: یکی از این موضوعات موج ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان است که تا کنون دوهزارو۲۲۰ طرح از سوی صندوق مصوب شده و اعتباراتی به آنها اختصاص یافته است.

وی با بیان این‌که این تعداد طرح از سوی ۲۳۱۵ شرکت به این صندوق عرضه شده است، یادآور شد: این صندوق درقالب ۲۱ خدمت، خدماتی را به این شرکت‌ها ارایه کرده است.

سلطانی با بیان این‌که تا کنون ۷۰۷ طرح خاتمه یافته است، افزود: این تعداد طرح با موفقیت به پایان رسیده است.

وی با تأکید بر ضرورت حضور بانک‌ها در این طرح‌ها، اظهار کرد: ما نیازمند حضور بانک‌ها در عرصه شرکت‌های دانش بنیان هستیم، چرا که اعتبارات این صندوق براساس برآوردهای ما تا سال ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد و برای ادامه فعالیت‌های خود باید منتظر برگشت سرمایه باشیم.

سطلانی با تأکید بر این‌که ما موفق به توسعه فناوری‌های بزرگ در کشور شده‌ایم، توضیح داد: زیست‌فناوری‌، فناوری اطلاعات و الکترونیک و کنترل از جمله فناوری‌های ایجاد شده در کشور است، به گونه‌ای که ۷۸۳ طرح مصوب از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی تعریف شده است که از سوی این صندوق ۴۸۰ میلیارد تومان به آنها تزریق شده است.

 

وی ایجاد شبکه‌ای از کارگزاران را از دیگر اقدامات این صندوق نام برد و افزود: در حال حاضر ۷۷ درصد از فعالیت‌های این صندوق از طریق کارگزاران اجرایی می‌شود.