بانکهای غیرتخصصی ۱۵ درصد از منابع خود را باید در روستاها سرمایهگذاری کنند عضو هیأت رییسه مجلس، گفت: همه بانکهای غیرتخصصی باید حداقل ۱۵درصد از منابع خود را در روستاها و عشایر هزینه کنند و هر سال به میزان دو درصد این میزان افزایش پیدا کند به این معنا که در پایان برنامه ششم این […]
بانکهای غیرتخصصی ۱۵ درصد از منابع خود را باید در روستاها سرمایهگذاری کنند
عضو هیأت رییسه مجلس، گفت: همه بانکهای غیرتخصصی باید حداقل ۱۵درصد از منابع خود را در روستاها و عشایر هزینه کنند و هر سال به میزان دو درصد این میزان افزایش پیدا کند به این معنا که در پایان برنامه ششم این سرمایهگذاری به ۲۵درصد برسد.
به گزارش خانهملت، غلامرضاکاتب در چهارمین همایش ملی روستا و عشایر در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارداشت: یکی از بزرگترین چالشهای رونق اقتصادی کشور بحث کاهش ۵۰درصدی جمعیت روستایی کشور است.
عضو هیأت رییسه مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه در ابتدای انقلاب اسلامی ۵۰ درصد از جمعیت کشور روستایی و عشایر و ۵۰درصد دیگر شهرنشین بودند، گفت: بعد از آمار سرشماری سال ۱۳۸۵ نزدیک به ۲۵ درصد جمعیت کشور عشایر و روستایی و ۷۵ درصد دیگر شهرنشین هستند.
رییس فراکسیون تولید و اشتغال مجلسشورایاسلامی با اشاره به اینکه پیشبینی این است که در افق ۱۴۰۴ جمعیت عشایر و روستاییان به ۱۶ درصد برسد، اگر این اتفاق صورت بگیرد و روند کاهش جمعیت روستایی و عشایری کشور ادامه داشته باشد، بزرگترین چالش رونق اقتصادی کشور رقم خورده و هر قدر در بحث اشتغال پایدار و رونق اقتصادی تلاش کنیم، نمیتوانیم به آن نگاه بزرگ دست پیدا کنیم.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلسشورایاسلامی با تأکید بر اینکه در برنامه ششم توسعه مجلس به این دلیل که میدانست چالش اصلی امروز کاهش جمعیت عشایری و روستایی است، فصلی را تحت عنوان توانمندسازی، توازن منطقی، توسعه روستایی و توانمندکردن تولیدکنندگان روستایی آورده است، بیانکرد: در این راستا اولین بار است که در برنامههای توسعهای کشور آمار کمی و کیفی دیده شده است تا روستاییان از نعمتهای جمهوریاسلامی بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم دولت مکلف شده هر سال حداقل ۵هزار روستا را متناسب با موقعیتهای محلی و توانمندی آن روستا یک طرح اشتغالزایی تهیه و در شورای برنامهریزی استان به تصویب برسد، عنوانکرد: برای اینکه بتوانیم طرحهای اشتغالزایی روستایی را تصویب کنیم، نیازهایی داریم که یکی از آنها باید فعالیتهای که در روستاها باید شکل بگیرد با ادارات دستو پنجه نرم میکنند؛ برای اینکه روستاهای ما بتوانند مجوز فعالیتهای اشتغالزایی طرحهای دامداری، دامپروری و حتی گردشگری را دریافت کنند همه دستگاها را مکلف کردهایم تمام استعلامها را در ۱۵ روز پاسخ دهند.
سهم صندوقهای توسعه کشاورزی و بانکهای غیرتخصصی حداقل به ۱۵درصد برسد
کاتب با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی سهم صندوقهای توسعه کشاورزی و بانکهای غیرتخصصی حداقل به ۱۵درصد برسد، اضافهکرد: درحالحاضر ممکن است بانکهای تخصصی مانند کشاورزی و توسعه تعاون سهمی که در کشاورزی هزینه میکنند به ۷۰ تا ۸۰ درصد نیز برسد اما منابع بانکهای غیرتخصصی در شهرها هزینه میشود.
عضو هیأت رییسه مجلسشورایاسلامی با بیان اینکه در ابتدای برنامه ششم توسعه گفته شده که همه بانکهای غیرتخصصی باید حداقل ۱۵درصد از منابع خود را در روستاها و عشایر هزینه کند و هر سال به میزان دو درصد این میزان افزایش پیدا کند به این معنا که در پایان برنامه این سرمایهگذاری به ۲۵درصد برسد، گفت: اگر عشایر ما میتواند ۱۵ درصد گوشت قرمز کشور و ۲۵ درصد صنایعدستی کشور را تولید کند، باید سرمایهگذاری در این بخش از کشور افزایش پیدا کند.
رییس فراکسیون تولید و اشتغال مجلسشورایاسلامی با اشاره به اینکه خوشبختانه در قانون برداشت ۱٫۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی که معادل آن نیز از منابع بانکی باید اختصاص پیدا کند، سهم عشایر و روستاییان کشور به میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان است، اضافهکرد: در جلسه هفته گذشته فراکسیون اشتغال و تولید با حضور آقای نوبخت همه دغدغه ما این بود که آییننامه این بخش بهگونهای باشد که روستاییان و عشایر به راحتی از این منابع استفاده کنند.
وی افزود: در بخش تکمیل زنجیره تولید تمام نگاه ما باید این باشد که از این منابع ۱٫۵ میلیارد دلار حتماً در زنجیره تولید در زمینه تولید گوشت قرمز، محصولات لبنی و طرحهای بسیار مهم روستایی و عشایری استفاده کنیم تا شاهد بزرگترین تحول در رونق اقتصادی کشور شکل بگیر و اگر نتوانستیم که جمعیت روستایی را به ۵۰درصد قبل از انقلاب برسانیم حداقل جمعیت روستایی بعد از ۳۷ سال متوقف شود.
کاتب در پایان خاطرنشانکرد: اگر این توقف مهاجرت صورت نگیرد یقیناً این چالش اقتصاد و اشتغال روزبهروز افزایش پیدا میکند و دامن اقتصاد کشور را میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.