رونق بازار مسکن نیازمند تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی است

رونق بازار مسکن نیازمند تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی است یک کارشناس مسکن معتقد است: با تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی از محل آورده سپرده‌گذاران و تسهیلات بانکی شاهد تحولات بزرگی در حوزه ساخت و ساز و رونق مسکن در کشور خواهیم بود. به گزارش ایرنا، عباس‌شوکتی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که […]

رونق بازار مسکن نیازمند تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع مالی است

یک کارشناس مسکن معتقد است: با تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی از محل آورده سپرده‌گذاران و تسهیلات بانکی شاهد تحولات بزرگی در حوزه ساخت و ساز و رونق مسکن در کشور خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، عباس‌شوکتی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۲۶۰ هزار نفر در صندوق پس‌انداز خانه یکم در بانک مسکن سپرده‌گذاری کرده‌اند و هر ۶ ماه یک بار ذخیره سپرده آنان دو برابر می‌شود.

این کارشناس مسکن اظهارداشت: در صورتی که این منابع مالی در حوزه معاملات مسکن به تدریج هزینه شود، شاهد رونق و افزایش معامالات مسکن در سطح کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی برای افزایش زمان بازپرداخت تسهیلات بانکی و کاهش دوره انتظار برای دریافت تسهیلات بانکی برای سپرده‌گذاران خانه یکمی گفت: هر چند که این دو پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در دست بررسی قرار دارد اما با اجرایی شدن آن بخشی از متقاضیان با دریافت تسهیلات خود پیش از موعد مقرر وارد بازار می‌شوند و این مسأله در رونق بازار مسکن و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

به گزارش ایرنا، آمارهای بانک مرکزی حاکی از روند افزایش معاملات مسکن در کشور است به‌طوری که تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال ۱۳۹۶ به ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹٫۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

** حجم معاملات مسکن

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در شهریورماه سال ۱۳۹۶ حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۴۷٫۵ درصد بیش‌ترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده‌اند.

این سهم در مقایسه با شهریور ماه سال قبل ۳٫۹ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در شهریور حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲گانه شهر تهران منطقه ۵ با سهم ۱۶٫۹ درصدی از کل معاملات، بیش‌ترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است؛ همچنین مناطق ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰٫۹ و ۹٫۹ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در مجموع ۷۳٫۶ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب فراوانی شامل مناطق۵، ۴، ۲، ۸، ۱۴، ۷، ۱۰، ۱، ۳ و ۱۵) بوده و ۱۲ منطقه باقی مانده ۲۶٫۴ درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

**تحولات قیمت مسکن

در شهریورماه میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴۷٫۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱٫۹ درصد و ۹٫۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بیش‌ترین رشد میانگین قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه ۵ معادل ۱۲٫۵ درصد و بیش‌ترین میزان کاهش به منطقه ۲۲ معادل ۰٫۴ درصد تعلق دارد.

در میان مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران بیش‌ترین میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده معادل ۱۰۰٫۴ میلیون ریال به منطقه یک و کم‌ترین آن با ۲۲٫۸ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰٫۳ درصد و ۷٫۸ درصد افزایش نشان می‌دهند.

تحولات ۶ ماه معاملات مسکن

در ۶ ماه نخست امسال تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۸۵٫۲ هزار واحد رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۲٫۸ درصدی نشان می‌دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۴۵٫۸ میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶٫۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

به گزارش ایرنا، روز ۱۵ و ۱۶ مهر هر سال گرامیداشت استاد مهندس احمدحامی و دکتر مهدی‌قالیبافیان به عنوان روز بتن تعیین شده و امسال پانزدهمین همایش روز بتن و نهمین کنفرانس ملی بتن با موضوع ضرورت ساخت سازه‌های بتنی در بناهای شهری پانزدهم و شانزدهم مهرماه در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار می‌شود.