سن بلوغ؛ بهترین زمان تأمین ذخیره استخوانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران سن مدرسه و حوالی سن بلوغ را بهترین زمان به حداکثر رساندن ذخیره استخوانی برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالی دانست و گفت: با تغذیه سالم و ورزش میتوان این ذخیره را به حداکثر رساند. به گزارش ایرنا، احمدرضا جمشیدی در […]
سن بلوغ؛ بهترین زمان تأمین ذخیره استخوانی
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران سن مدرسه و حوالی سن بلوغ را بهترین زمان به حداکثر رساندن ذخیره استخوانی برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالی دانست و گفت: با تغذیه سالم و ورزش میتوان این ذخیره را به حداکثر رساند.
به گزارش ایرنا، احمدرضا جمشیدی در این زمینه اظهار کرد: پس از سن ۳۵ سالگی برداشت استخوانی آغاز میشود و افرادی که ذخیره استخوانی آنها به میزان کافی نباشد، در اثر این برداشتها به تدریج دچار پوکی استخوان و در نهایت عوارض ناشی از آن میشوند.
وی افزود: با این عبارت که پوکی استخوان بیماری خاموش است موافق نیستیم زیرا بیماری خاموش است که پیشرفت نکند اما پوکی استخوان بیماری پیشروندهای که در نهایت به شکستگیهای متعدد و ناتوانی و حتی منجر به از بین رفتن بیماران میشود.
جمشیدی ادامه داد: نظام سلامت کشور باید به پیشگیری از پوکی استخوان توجه بیشتری داشته باشد و این توجه را از سن مدارس و در بین دانش آموزان آغاز کند؛ پوکی استخوان بیماری بسیار خطرناک و هزینه بر است.
وی گفت: زنان در سنین یائسگی (متوسط سن یائسگی در ایران ۴۷ سالگی) باید به پیشگیری از بروز پوکی استخوان توجه جدی داشته باشند زیرا شیب برداشت استخوانی در این سن بسیار تند میشود؛ زیرا هورمون استروژن که برداشت استخوانی را مهار میکند پس از یائسگی کاهش مییابد و همین مسأله سبب افزایش برداشت استخوانی میشود.
جمشیدی ادامه داد:. کم تحرکی، دیابت، تیرویید پرکار و کم کار، انواع سرطانها و استفاده از داروهای کورتونی، ضدانعقادی و ضد تشنج را نیز عوامل ایجادکننده پوکی استخوان برشمرد و بر توجه بیماران مبتلا به این بیماریها برای پیشگیری از پوکی استخوانی تأکید کرد.
فوق تخصص روماتولوژی کمبود ویتامینD را از عوامل بروز پوکی استخوان دانست و گفت: در ایران به دلایل ژنتیکی و محیطی با کمبود میزان این ویتامین مواجه هستیم؛ کمبود ویتامینD سبب نرمی استخوان و همچنین پوکی استخوان میشود.
جمشیدی افزود: هر فرد عادی روزانه به ۲۰۰ تا هزارو۲۰۰ میلیگرم کلسیم روزانه نیاز دارد اما در کشور ما بیشتر افراد با کمبود کلسیم مواجه هستند که در نهایت به پوکی استخوان منجر میشود.
وی اظهار کرد: بهطور کلی از نظر سطح تراکم استخوانی در کشور پایین تر از متوسط جهانی هستیم و به همین دلیل بین ۱۰ تا ۱۵ درصد ایرانیها با احتمال پوکی استخوان مواجهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: همچنین در کشور ما از هر زن بالای سن ۸۰ سال، یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشود.
جمشیدی بر لزوم پیشگیری از بروز پوکی استخوان تأکید کرد و گفت: با مصرف لبنیات و مواد حاوی کلسیم، ورزش کردن و مصرف مکملها زیرنظر پزشک معالج میتوان از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.