کردستان ۹۸۲ هزار تن ذخیره قطعی باریت دارد

سرپرست امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان کردستان ۹۸۲ هزار تن ذخیره قطعی باریت دارد سرپرست امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان این‌که مجوز فرآوری برای ۳ معدن باریت در استان صادر شده است، گفت: هم‌اکنون کردستان از ۹۸۲ هزار تن ذخیره قطعی این ماده معدنی برخوردار است. مهدی‌مرادی […]

سرپرست امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان

کردستان ۹۸۲ هزار تن ذخیره قطعی باریت دارد

سرپرست امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان این‌که مجوز فرآوری برای ۳ معدن باریت در استان صادر شده است، گفت: هم‌اکنون کردستان از ۹۸۲ هزار تن ذخیره قطعی این ماده معدنی برخوردار است.

مهدی‌مرادی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به این‌که علاوه بر ۹۸۲ هزار تُن ذخیره قطعی، میزان ذخیره احتمالی باریت کردستان بیش از ۳ میلیون تن برآورد می‌شود، افزود: این ذخیره کردستان را در زمره مناطق برخوردار از این ماده با ارزش قرارداده است.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون ۳ معدن باریت در کردستان فعال بوده که در آنها برای ۳۰ نفر در زمینه استخراج موادمعدنی اشتغال‌زایی شده و این واحد‌ها سالانه ۴۰ هزار تن ماده معدنی را استخراج می‌کنند.

به گفته وی، فرآوری این موادمعدنی از مهم‌ترین نیازهای توسعه و ارتقای ارزش افزوده آن بوده که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای جلوگیری از خام‌فروشی اقدام به صدور جواز فرآوری برای تأسیس ۳ واحد معدنی دیگر برای تولید پودر میکرونیزه کرده است.

وی با بیان این‌که این مجوزهای فرآوری این ماده معدنی در شهرستان‌های مریوان و سنندج صادر شده است، افزود: سرمایه‌گذاران این معادن حدود ۱۰۰ میلیارد ریال برای فرآوری سرمایه‌گذاری می‌کنند که این اقدام باعث افزایش حداقل دو برابری ارزش افزوده میزان استخراج فعلی است.

وی اضافه‌کرد: با جلوگیری از خام‌فروشی این ماده با ارزش می‌توان به ایجاد اشتغال پایدار، پرهیز از خام‌فروشی موادمعدنی، ایجاد ارزش افزوده، ایجاد صنایع مرتبط با فرآوری باریت و امکان صادرات باریت فرآوری شده، دست پیدا کرد.

مرادی با اشاره به اهمیت معادن باریت خاطرنشان‌کرد: غنی بودن کشور ایران از لحاظ ذخایر عظیم نفت و گاز بر اهمیت دوچندان باریت به‌عنوان ماده اصلی گل حفاری در صنایع نفت و گاز افزوده است.

باریم فلزی است قلیایی خاکی به رنگ سفید نقره‌ای. باریت یا سولفات باریم یکی از سنگین‌‌ترین کانی‌های سولفاته بوده و مشهور‌ترین کانی آن باریم‌دار است.

با استفاده از تکنولوژی مدرن، از باریت می‌توان محصولاتی جهت استفاده در صنایع استخراج نفت (به عنوان پرکننده و خنک‌کننده و در تهیه گل حفاری)، صنایع نساجی، رنگسازی، لاستیک و پلاستیک و چرم‌سازی، چینی و سرامیک، لوازم آرایشی و بهداشتی، داروسازی و رادیولوژی، کاغذ‌های مرغوب، جوهرسفید ولاک غلط‌گیر، شیشه‌های شفاف ضدگلوله، کابل‌سازی، آلیاژ راکتورهای هسته‌ای، لوله‌های زیردریایی، تهیه لباس‌های عایق باکیفیت بسیار مطلوب بین‌المللی تولید کرد.

ایران با بیش از ۳ درصد ذخایر باریت هفتمین سهم در ذخیره قطعی باریت جهان را دارد؛ کشور هندوستان با ۳۳ درصد اولین، چین با ۱۸ درصد دومین، بلغارستان و مراکش هر کدام با ۶ درصد سومین، الجزایر و تایلند هریک با بیش از پنج درصد چهارمین و مکزیک با ۴ درصد پنجمین رتبه را در جهان به خود اختصاص داده‌اند.

کردستان دارای ۶۰۰ میلیون تن ذخایر معدنی است که هم‌اکنون ۳۸۴ معدن در استان کردستان با یک‌هزار و ۹۴۰ نفر اشتغال‌زایی دارای پروانه پهره‌برداری است.

 

ظرفیت اسمی استخراج معادن کردستان سالانه ۱۹ میلیون تن است اما هم‌اکنون ۶ میلیون تن از این میزان استخراج می‌شود.