کشاورزی استان مرکزی چشم انتظار حمایت بیشتر متولیان استان مرکزی نه تنها در بخش صنعت بلکه کشاورزی نیز مزیتهای بسیار زیادی دارد و محصولاتی در آن تولید میشود که میتواند با توسعه صنایع تبدیلی پیرامون آن اشتغالزایی چشمگیری ایجاد کند. نبود تسهیلات ارزان قیمت منجر به عملی نشدن فرصتهای موجود در بخش کشاورزی شده است […]
کشاورزی استان مرکزی چشم انتظار حمایت بیشتر متولیان
استان مرکزی نه تنها در بخش صنعت بلکه کشاورزی نیز مزیتهای بسیار زیادی دارد و محصولاتی در آن تولید میشود که میتواند با توسعه صنایع تبدیلی پیرامون آن اشتغالزایی چشمگیری ایجاد کند. نبود تسهیلات ارزان قیمت منجر به عملی نشدن فرصتهای موجود در بخش کشاورزی شده است که باید در این زمینه گامهای اساسی برداشت.
لزوم پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان
به گزارشمناقصهمزایده، یکی از کشاورزان گفت: زمینهای بسیار زیادی زیر کشت محصولات باغی وجود دارد، اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی میوههای برداشت شده تنها قابلیت تازه خوری دارند و امکان فرآوری آنها وجود ندارد.
احدحبیبی با اشاره به برداشت هلو بسیار زیاد از سطح باغات شهرستان شازند بیان کرد: با وجود این میزان برداشت، کارخانه صنایع تبدیلی برای تولید محصولات وابسته به آن همچون آبمیوه، مربا و کنسانتره وجود ندارد.
وی ادامه داد: درصورتیکه تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان پرداختی شود میتوان به توسعه هرچه بیشتر کشاورزی در این شهرستان پرداخت.
پشیمانی کشاورزان از دریافت تسهیلات
یکی دیگر از کشاورزان نیز گفت: اراضی بسیار زیادی زیر کشت انگور در خنداب به چشم میخورد اما این میوه تنها به صورت تازه خوری مصرف شده و یا اینکه بخشی از آن کشمش میشود.
محمدنجفی بیان کرد: درصورتیکه صنایع تبدیلی برای انگور ایجاد شود میتوان از آن شیره، سرکه و آب میوه تولید کرد که این مهم نه تنها شغل، بلکه ثروت نیز ایجاد میکند.
پرداخت نشدن تسهیلات موجب تداوم کشت سنتی
یکی دیگر از کشاورزان نیز گفت: انارستانهای بسیار زیادی در سطح شهر ساوه وجود دارد بهطوری که گاهی شاهد تولید انارهای چند کیلوگرمی نیز هستیم.
رضاسعیدی بیان کرد: از انار میتوان محصولات بسیار زیادی از جمله رب و کنسانتره به دست آورد که حتی زمینه صادرات آن نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه تسهیلات به راحتی به کشاورزان پرداخت نمیشود که این مهم در نهایت منجر به کشت و برداشت سنتی همچون گذشتههای بسیار دور میشود.
زمانبر بودن پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی
یک تولیدکننده بخش کشاورزی نیز با اشاره به تلف شدن وقت بسیار زیاد در بانکها برای دریافت تسهیلات گفت: برای دریافت تسهیلات باید مدت زمان بسیار زیادی در بانکها صبر کرد که گاهی هیچ جوابی نیز دریافت نمیشود.
وی ادامه داد: گاهی پرداخت تسهیلات به قدری زمانبر و سخت میشود که متقاضی از دریافت آن دلسرد شده و فروش سنتی آن ادامه میدهد.
کشاورزی مدرن در گرو تسهیلات ارزان قیمت
یک کارشناس کشاورزی نیز گفت: متأسفانه در ایران و استانهایی از جمله مرکزی که توان تولید محصولات باغی بسیار زیادی در آن وجود دارد همچنان تنها شاهد عدم فرآوری بسیاری از محصولات هستیم.
ابراهیم کریمی بیان کرد: با وجود اینکه باید صنایع تبدیلی برای تولید محصولات از یک میوه ایجاد شود اما شاهد از بین رفتن میزان بسیار زیادی میوه هستیم که بیش از نیاز مردم است.
وی ادامه داد: باید زمینه ایجاد صنایع تبدیلی فراهم شود تا کشاورزان بتوانند درون باغات و اراضی خود این صنایع را برپا کنند.
این کارشناس کشاورزی اظهار کرد: با ایجاد صنایع تبدیلی میتوان شاهد ایجاد شغل و تولید محصولات متنوع بسیاری بود.
کریمی افزود: جوانان نیز در صورت ایجاد صنایع تبدیلی میتوانند همچنان شغل پدری خود را ادامه دهند که در این صورت شاهد ترویج کشاورزی به صورت مدرن خواهیم بود.
وی اظهار کرد: تا زمانی که تنها شاهد مصرف تازه خوری میوه باشیم حجم بسیار زیادی از میوهها هدر خواهد رفت که باید تمام نهادهای ذیربط جلوی آن را بگیرند.
لزوم مشارکت بانکهای خصوصی در پرداخت تسهیلات
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز گفت: حدود یک هزار تولیدکننده بخش کشاورزی استان مرکزی در سال جاری برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت در سامانه بهینیاب وزارت صنعت ثبتنام کردهاند.
ظفرافشون بیان کرد: این تولیدکنندگان در صورت دریافت تسهیلات لازم میتوانند شغل ایجاد کرده تا شاهد اشتغالزایی برای جوانان استان باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی اظهار کرد: امیدواریم وضعیت ثبتنامشدگان در زمانی کوتاه تعیین شود تا این افراد زمان طولانی در این وضعیت به سر نبرند.
افشون افزود: بانکهای خصوصی نیز باید وارد روند پرداخت تسهیلات شوند تا شاهد تعیین تکلیف و پرداخت هر چه سریعتر تسهیلات به این قشر باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.