دوراهی هند بر سر شرط و شروط ایران برای ترک تشریفات میدان « فرازد B»

دوراهی هند بر سر شرط و شروط ایران برای ترک تشریفات میدان « فرازد B» نارندراورما، مدیر شرکت انرژی او.ان.جی.سی.ویدش هند گفت، به محض این‌که ما شرایط ایران را در مورد میدان فرزاد B بپذیریم این پروژه را خواهیم گرفت. اما از نظر من انجام چنین سرمایه‌گذاری‌ مستلزم بازگشت معقول سرمایه و داشتن توجیه اقتصادی […]

دوراهی هند بر سر شرط و شروط ایران برای ترک تشریفات میدان « فرازد B»

نارندراورما، مدیر شرکت انرژی او.ان.جی.سی.ویدش هند گفت، به محض این‌که ما شرایط ایران را در مورد میدان فرزاد B بپذیریم این پروژه را خواهیم گرفت. اما از نظر من انجام چنین سرمایه‌گذاری‌ مستلزم بازگشت معقول سرمایه و داشتن توجیه اقتصادی است.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری مانی کنترل، شرکت او.ان.جی.سی اعلام کرد، چیزی در مورد «بهترین پیشنهاد» خود در زمینه میدان گازی فرزاد B از ایران نشنیده است. ورما افزود: «ما آماده سرمایه‌گذاری هستیم به شرطی که بازدهی معقولی داشته باشیم.»

به گفته مدیر شرکت او.ان.جی.سی، این شرکت پیشنهاد کرده که ۵٫۸ میلیارد دلار در توسعه میدان گازی فرزاد B و ۵ میلیارد دلار در زمینه توسعه یک مجتمع صادرات ال.ان.جی سرمایه‌گذاری کند.

ایران قیمتی بالا برای گاز خود در نظر دارد و این موجب شده تا از نظر شرکت هندی سرمایه‌گذاری در این میدان عملاً غیرممکن شود.

وی بدون ارایه توضیح بیش‌تر گفت: «به محض این‌که ما شرایط آنها را بپذیریم این پروژه را خواهیم گرفت. اما از نظر من به پیش رفتن و انجام چنین سرمایه‌گذاریی مستلزم بازگشت معقول سرمایه و داشتن توجیه اقتصادی است.»

ایران در اوایل سال جاری میلادی قرارداد اولیه‌ای را با شرکت گازپروم روسیه برای توسعه میدان گازی فرزاد B منعقد ساخت، اما همچنان این امکان را باز گذاشته که شرکت هندی بتواند این میدان را در اختیار بگیرد.

ورما افزود: «ما بهترین پیشنهادمان را به آنها داده‌ایم. اکنون این بستگی به آنها دارد که با پیشنهاد ما موافقت کنند یا نه.»

با خودداری ایران در اعطای امتیار توسعه این میدان گازی ۱۲٫۵ تریلیون فوت مکعبی به شرکت او.ان.جی.سی.ویدش، دولت هند تصمیم گرفته در اقدامی تلافی‌جویانه خرید نفت از ایران را در سال ۱۸-۲۰۱۷ به میزان یک پنجم کاهش دهد.

 

ایران هم این اقدام هند را تلافی کرده و زمان داده شده به پالایشگاه‌های هندی برای پرداخت پول نفت خریداری شده را به میزان یک سوم کاهش داده است. شرکت ملی نفت ایران همچنین کرایه حمل محموله‌های نفتی به سواحل هند را بالا برده است.