هزینه بانکداری ایران ۴ برابر کشورهای اروپایی است عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید دارد که باید بانکها از انجام تصمیمگیریهای دستوری به سمت رونق اقتصادی بروند. به گزارش خانهملت، محسنکوهکنریزی با اشاره به اشکالات نظام بانکداری در ایران اظهارداشت: مطابق گزارشی که اعلام شده است میانگین هزینه بانکداری در اروپا و کشورهایی که […]
هزینه بانکداری ایران ۴ برابر کشورهای اروپایی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید دارد که باید بانکها از انجام تصمیمگیریهای دستوری به سمت رونق اقتصادی بروند.
به گزارش خانهملت، محسنکوهکنریزی با اشاره به اشکالات نظام بانکداری در ایران اظهارداشت: مطابق گزارشی که اعلام شده است میانگین هزینه بانکداری در اروپا و کشورهایی که در این بخش کار کردهاند یک درصد و در ایران حدود ۴درصد است، اگر این آمار صحیح باشد هزینه بانکداری در ایران ۴ برابر کشورهای توسعهیافته است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلسشورایاسلامی چالشهای پیش روی بانکداری در ایران را ارزیابی کرد و گفت: در دنیا بانکها مؤسسه اقتصادی تعریف میشوند اما در کشور ما براساس تصمیمات دستوری اقدام میکنند و براساس فرهنگ عمومی بانکها کمکرسان هستند در حالی که چنین ایدهای در دنیا در زمینه بانکداری وجود ندارد.
نماینده مردم لنجان در مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص تصمیمگیری دستوری توضیح داد: تصمیم دستوری یعنی بانکها باید برای این قبیل موارد این مقدار پول را پرداخت میکنند این صورتی که بانک باید منابع را مدیریت و سرمایهگذاری کند و این منابع را در اختیار کارآفرین قرار بدهند، این کار باعث میشود سرمایهگذاری در رونق اقتصادی و ایجاد کسب و کار هزینه شود و از طرف دیگر بانک سود مکفی، منطقی و معقول خود را داشته باشد.
وی با بیان اینکه اصلاح نظام بانکداری زمانبر است، ادامه داد: برای اصلاح باید سمت و سوی نگاه افراد را به بانکها به عنوان مؤسسههای امدادی به سمت و سوی یک مؤسسه اقتصادی تغییر داد.
عدم توازن بین تسهیلات بانکی با میزان تقاضا
این نماینده مجلس با بیان اینکه عدم توازن عرضه و تقاضا در سیستم بانکی از جمله چالشهای نظام بانکداری است، گفت: سقف تسهیلاتی که بانک در نظر میگیرد در اکثر مواقع بسیار کمتر از میزان تقاضا است، این مسأله باعث ایجاد فساد در سیستم بانکی میشود چرا که افراد برای دریافت تشهیلات به سمت رشوه، رانت و ارتباطات میروند و این سم مهلک برای سیستم بانکی است.
کوهکن با بیان اینکه نظارت در سیستم بانکی از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: برای اینکه نظام سالم بانکی داشته باشیم باید نظارت بر سیستم بانکی نامحسوس و ناظر بر سازوکارها باشد، اگر برای متخلف چه در جایگاه وام دهنده و چه در جایگاه وام گیرنده جریمههای سنگینی در نظر گرفته شود، افراد جرأت تخلف نخواهند داشت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلسشورایاسلامی با اشاره به قوانین مرتبط به نظام بانکی، اظهارداشت: قوانین نظام بانکی در ۶ سال گذشته اصلاح شد با این حال باید معافیت مالیاتی به افرادی که از تسهیلات بانکی استفاده میکنند و افرادی که با سرمایههای شخصی و خانوادگی باعث رونق اقتصادی میشوند، تغییر کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.