«خرفه» گیاهی با اثر دارویی فراوان امروزه تقریباً ۴۰ رقم از این گیاه کشت میشود. ۱- خرفه دارای رنگدانههای betalain alkaloidو yellow betaxanthins است که در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که خاصیت آنتیاکسیدانتی دارند. ۲- برگهای این گیاه برای درمان نیش حشرات، مارگزیدگی، سوختگیها، زخمها، درد ناشی از نیش زنبور، اسهال خونی، اسهال، […]
«خرفه» گیاهی با اثر دارویی فراوان
امروزه تقریباً ۴۰ رقم از این گیاه کشت میشود.
۱- خرفه دارای رنگدانههای betalain alkaloidو yellow betaxanthins است که در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که خاصیت آنتیاکسیدانتی دارند.
۲- برگهای این گیاه برای درمان نیش حشرات، مارگزیدگی، سوختگیها، زخمها، درد ناشی از نیش زنبور، اسهال خونی، اسهال، هموروئید، خونریزی پس از زایمان و خونریزی رودهای استفاده میشود.
۳- نشان داده شده است که عصاره خرفه میتواند آماسهای ناشی ازhypoxia (عدم توانایی برخی از اندامهای بدن در دریافت اکسیژن) را کاهش دهد.
۴- در مطالعاتی که بر روی موشها صورت گرفت اثر محافظتی عصاره اتانولی این گیاه بر روی سلولهای عصبی و بهبود عملکرد رفتاری و اضطراب مشاهده شد.
۵- مطالعات بالینی اثر خرفه را بر روی باز شدن مجاری هوا در ریهها نشان میدهند. در این مطالعات نشان داده شده است که مصرف خوراکی عصاره خرفه اثری بهتر از theophylline (داروی مورد استفاده در آسم) داشت.
۶- در تعداد کمی از مطالعات نشان داده شده است که مصرف خرفه به مدت ۸ هفته میزان انسولین و تریگلیسیرید خون و همچنین عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
۷- پیشنهاد شده است که این گیاه برای درمان خونریزی غیرطبیعی رحم، آسم، دیابت نوع دو و بیماری پوستی گل سنگ مفید است ولی مطالعات در این زمینه کم بوده و به بررسیهای بیشتری نیاز است.
منبع: سایت نارگیل
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.