خوش‌ اخلاق با تحریک الکتریکی مغز

خوش‌ اخلاق با تحریک الکتریکی مغز در تحقیق جالبی که توسط گروهی از محققین کشورمان انجام شده، خلق و خوی افراد مختلف به کمک تحریک الکتریکی بخش‌های خاصی از مغز آنها، تغییر داده شده است. به گزارش سیناپرس، قشر مغزی پیش‌پیشانی، به‌عنوان بخش مهمی از شبکه‌ مغزی تعدیل‌کننده خلق و هیجان شناخته می‌شود. نواحی اختصاصی […]

خوش‌ اخلاق با تحریک الکتریکی مغز

در تحقیق جالبی که توسط گروهی از محققین کشورمان انجام شده، خلق و خوی افراد مختلف به کمک تحریک الکتریکی بخش‌های خاصی از مغز آنها، تغییر داده شده است.

به گزارش سیناپرس، قشر مغزی پیش‌پیشانی، به‌عنوان بخش مهمی از شبکه‌ مغزی تعدیل‌کننده خلق و هیجان شناخته می‌شود. نواحی اختصاصی این قشر مغزی، مانند ناحیه شکمی-میانی و جلویی-میانی، به هنگام تجربه ذهنی خلق و همچنین پردازش اطلاعات هیجانی فعال می‌شوند و ناحیه پشتی-جانبی آن نیز در پردازش هیجان مربوط به محرک‌های ادراک‌شده و همچنین پردازش اطلاعات شناختی و غیرهیجانی نقش دارد.

در سال‌های اخیر برای بررسی نقش نواحی مختلف مغزی نزدیک به سطح قشر مغز در کنش‌های شناختی و هیجانی، رویکردهای غیرتهاجمی مانند ابزارهای تحریک مغناطیسی و تحریک الکتریکی مغزی از روی جمجمه مورد استفاده قرار گرفته‌اند. ولی با وجود این‌که مطالعات مختلفی به بررسی تفاوت‌های نیمکره‌ای مغز در پردازش هیجان و خلق و همچنین نقش نواحی قشری پیش‌پیشانی در تغییرات هیجانی و خلقی پرداخته‌اند، اما تغییرات پیرامون تجربه ذهنی خلق مثبت و منفی همچنان مورد سؤال بوده است.

لذا در این رابطه، محققینی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مؤسسه نورث‌ول‌هلث آمریکا و پژوهشکده علوم شناختی، مطالعه‌ای را انجام داده‌اند که در آن نقش ناحیه قشر مغزی پشتی-جانبی پیش‌پیشانی از طریق تحریک مغزی دوسویه در تجربه ذهنی خلق مثبت و منفی افراد سالم مورد بررسی قرار گرفته است.

 

نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان داد که بین مداخله‌‌های مختلف در میزان ایجاد تغییر در خلق مثبت، تفاوت معناداری وجود ندارد، اما از نظر ایجاد تغییر در خلق منفی، تفاوت بین روش‌های مداخله، معنادار و قابل‌ توجه است. به عبارت بهتر، مداخله‌های الکتریکی روی قشر مغزی مورد بحث، توانسته بودند وضعیت خلق منفی فرد را به شکل قابل‌ملاحظه‌ای تحت تأثیر قرارداده و تغییر دهند.