چرخ‌های ۱۴ بلوک اکتشافی روی ریل مناقصه می‌افتد

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت چرخ‌های ۱۴ بلوک اکتشافی روی ریل مناقصه می‌افتد گروه انرژی- درحالی که با انتخاب ۱۴ بلوک از میان ۴۰ بلوک اکتشافی تعریف شده، مناقصات بلوک‌های اکتشافی با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی به زودی روی ریل مناقصات قرار خواهند گرفت؛ شرکت‌های بین‌المللی اعم از انی، رپسول، OMV و لوک‌اویل برای […]

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت

چرخ‌های ۱۴ بلوک اکتشافی روی ریل مناقصه می‌افتد

گروه انرژی- درحالی که با انتخاب ۱۴ بلوک از میان ۴۰ بلوک اکتشافی تعریف شده، مناقصات بلوک‌های اکتشافی با حضور شرکت‌های داخلی و خارجی به زودی روی ریل مناقصات قرار خواهند گرفت؛ شرکت‌های بین‌المللی اعم از انی، رپسول، OMV و لوک‌اویل برای مطالعه این بلوک‌های اکتشافی پیش‌قدم شده‌اند.

بر این اساس با موافقت ضمنی که با وزیر نفت صورت گرفت مقرر شده است تا مناقصه این بلوک‌‌ها توسط خود مدیریت اکتشاف انجام شود؛ بدین‌ترتیب انتظار می‌رفت تا با نظر به وعده مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت تا اوایل سال جاری مناقصات این میادین شروع شود اما تاکنون این امر محقق نشده است. در همین راستا سیدصالح هندی اظهار امیدواری کرده است تا قطار ۱۴ بلوک اکتشافی به زودی به حرکت درآید.

به گزارش مناقصه‌مزایده، همان‌طور که برای توسعه میادین نفتی قبل از برگزاری مناقصه، MOU و HOA امضا می‌شود، در زمینه اکتشاف نیز این اتفاق می‌افتد تا هم بخشی از کار انجام شود و هم شرکت‌های بین‌المللی با فضای ایران آشنا شوند. سپس در قالب امضای برخی از MOU‌ها طرح مطالعه مشترک با شرکت‌ها امضا می‌شود.

تاکنون مطالعات با شرکت‌های انی، رپسول، OMV و لوک‌اویل است و بنا به گفته مسؤولان تا آخر سال نیز با پتروناس و BP دو مطالعه مشترک تعریف خواهد شد.

بدین‌ترتیب شرکت‌های خارجی پس از این‌که با هزینه‌ کم‌تری مناطق اکتشافی را مطالعه کردند درصورتی که این مطالعات به نتیجه رسید در مناقصه بلوک‌های اکتشافی شرکت خواهند کرد.

هندی در دومین روز از سومین کنگره نفت و نیرو در نشست بالادستی با بیان این‌که مصرف نفت در جهان رو به کاهش و مصرف گاز رو به افزایش است، اظهارکرد: در مجموع در آینده تقاضای نفت و گاز بر عرضه آن پیشی می‌گیرد و وظیفه تولیدکنندگان نفت و گاز است که در مسیر رفع این دغدغه گام‌بردارند و امنیت انرژی را تضمین کنند. رابطه خوب تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در این زمینه نقش مؤثری دارد.

وی افزود: برای ایفای نقش در این مسیر و کاهش فاصله عرضه و تقاضای انرژی در سال‌های آینده باید اکتشاف بیش‌تری داشته باشیم، میدان‌های توسعه‌نیافته را توسعه دهیم و نسبت به افزایش ضریب بازیافت در میدان‌های در حال بهره‌برداری اقدام کنیم.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که گزارش‌های بین‌المللی از برخورداری ایران از ظرفیت‌های اکتشافی زیادی حکایت دارد، تصریح‌کرد: به‌طوری که براساس برآورد UFGF ایران از نظر برخورداری از ظرفیت اکتشافی بعد از عراق و روسیه در رتبه سوم جهان قرار دارد.

هندی با تأکید بر این‌که ظرفیت‌های هیدروکربنی ایران محدود به ذخایر متعارف نیست، اظهارکرد: در حوزه شیل‌های گازی و نفتی هم ظرفیت خوبی در کشور وجود دارد که البته فعلاً در اولویت نیست.

وی در ادامه با بیان این‌که ۱۴ بلوک اکتشافی تعریف شده است، افزود: امیدواریم مناقصات این بلوک‌‌ها برگزار شود. علاوه بر این مطالعات مشترکی با شرکت‌های خارجی در حوزه اکتشاف در دستور کار قرار دارد. مطالعه یکی از شرکت‌های خارجی روی میدان آب تیمور نشان می‌دهد امکان افزایش تولید روزانه این میدان تا ۴۵۰ هزار بشکه وجود دارد. میدانی که اکنون از ۴۲ چاه فعال آن فقط ۵۵ هزار بشکه نفت تولید می‌شود.

 

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تأکیدکرد: این موضوع بیانگر ظرفیت‌های بیشماری است که در میدان‌های قدیمی ایران وجود دارد و با استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت می‌توان این ظرفیت‌ها را به تولید رساند.