تعرفه‌های کنسولی و عوارض گمرکی از سوی دولت ایران حذف شود

بازرگانان پاکستانی  تعرفه‌های کنسولی و عوارض گمرکی از سوی دولت ایران حذف شود  جمعی از بازرگانان و اعضای هیأت مدیره اتاق بازرگانی پاکستان، خواستار حذف تعرفه‌های کنسولی و عوارض گمرکی از بازرگانان این کشور از سوی دولت ایران در راستای افزایش تجارت و مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان شدند. به گزارش ایرنا، سیزدهمین نشست شورای […]

بازرگانان پاکستانی

 تعرفه‌های کنسولی و عوارض گمرکی از سوی دولت ایران حذف شود

 جمعی از بازرگانان و اعضای هیأت مدیره اتاق بازرگانی پاکستان، خواستار حذف تعرفه‌های کنسولی و عوارض گمرکی از بازرگانان این کشور از سوی دولت ایران در راستای افزایش تجارت و مبادلات اقتصادی ایران و پاکستان شدند.

به گزارش ایرنا، سیزدهمین نشست شورای بازرگانی پاکستان و ایران با عنوان (شورای بازرگانی پاک-ایران) با هدف ارتقای روابط تجاری دو جانبه با حضور ده‌ها تن از بازرگانان ایالت بلوچستان در شهر کویته برگزار شد.

در این نشست عمومی رییس و اعضای جدید هیأت مدیره اتاق بازرگانی حضور داشتند.

رییس دائمی اتاق بازرگانی کویته در این نشست، با قدردانی از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در خصوص تعامل با بازرگانان پاکستانی و تسهیلات روادیدی، آسان‌تر شدن فرایندهای تجارت بین دو کشور را خواستار شد.

غلام فاروق ادامه داد: لازم است تعداد انبارهای کالا در شهر زاهدان افزایش یافته و مدت زمان ترخیص کالای بازرگانان در زاهدان در مقایسه با این زمان در کویته پاکستان، کاهش یابد.

وی بر لزوم سرعت بخشی احداث انبارهای جدید کالا در ایران و رفع مشکلات مربوط به توقف کامیون‌های ایرانی در مرز میرجاوه از سوی مسؤولان ایرانی تأکید کرد.

غلام فاروق اضافه کرد: طرف پاکستانی یا دولت این کشور، بابت تعرفه‌های کنسولی یا عوارض گمرکی مبلغی از بازرگانان ایرانی دریافت نمی‌کند و این تعرفه‌ها از سوی ایران نیز باید اصلاح شود.

رییس دائمی اتاق بازرگانی کویته با بیان این‌که اراده سران دو کشور ایران و پاکستان، ارتقای روابط تجاری و افزایش مبادلات تجاری دو کشور به ۵میلیارد دلار در سال است، اضافه کرد: در این خصوص، نگاه ویژه به همسایگان به ویژه به کشور ایران است.

معاون ارشد اتاق بازرگانی کویته نیز طی سخنانی در این نشست، با تقدیر از تعامل نزدیک سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران با نمایندگی‌های تجاری در کویته و تقدیر از عملکرد نمایندگی ایران، اجرایی شدن توافق‌های پیشین نشست مشترک تجارت مرزی دو کشور را از سوی طرف ایرانی خواستار شد.

ایوب‌خِلجی تأکید کرد که تمامی تلاش‌های بازرگانان ایالت برای رساندن میزان مبادلات تجاری به هدف ۵ میلیارد دلاری مورد تأکید سران دو کشور بوده و با توجه به این‌که ایالت بلوچستان پاکستان هم در مرز زمینی و بخشی از مرز آبی، تنها معبر ورودی ترانزیت کالا به ایران است، بازرگانان این ایالت به دنبال سهم بیشتری در این روابط هستند.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته نیز در این نشست، مطالبه بخش خصوصی از دولت ایالتی بلوچستان و دولت فدرال برای اجرای توافقات کمیسیون مرزی، بازگشایی و افتتاح مرز ریمدان-گبد و پیشین-‌مند را خواستار شد.

محمد رفیعی، «فعال شدن بازارچه‌های مرزی، مرمت و بازسازی جاده ترانزیتی کویتهـ تفتان و خط ریلی کویتهـزاهدان و پیگیری تجار برای ایجاد شعبه‌های بانکی در ایران و ایجاد روابط بانکی و بسترسازی برای افزایش تعامل اقتصادی» را از عوامل مؤثر توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان عنوان کرد و مطالبه این اصول راهبردی از دولت ایالتی بلوچستان و دولت فدرال را از بازرگانان پاکستانی خواستار شد.

وی از اعضای اتاق بازرگانی و بخش خصوصی و بازرگانان پاکستان خواست، با توجه به موقعیتی که بین مقامات عالی رتبه کشور پاکستان دارند، این موضوعات را در دستور کار مطالبه خود قرار دهند.

رفیعی در ادامه سخنانش به تجار پاکستانی اطمینان داد که سفارت و نمایندگی‌های ایران در پاکستان به دنبال حل موانع و رفع مشکلات تجار دو کشور هستند.

۵۱ اتاق بازرگانی منطقه‌ای، ۵ اتاق مشترک، ۸ اتاق بازرگانی و صنایع کوچک، ۱۱ اتاق بازرگانی زنان و ۱۲ انجمن و اتحادیه تجاری از سراسر پاکستان زیر نظر فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان، در این کشور فعالیت می‌کنند.

کویته مرکز ایالت بلوچستان واقع در جنوب غربی پاکستان است. این ایالت حدود یک هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی با ایران دارد.

آمار رسمی موجود در خصوص حجم صادرات و واردات میان ایران و پاکستان، حاکی است در سال ۱۳۹۴، کل مبادلات تجاری رسمی میان دو کشور تنها ۸۶۱ میلیون دلار بوده است.

این رقم در سال ۱۳۹۵ سیر صعودی خود را آغاز کرد.

اعداد و ارقام مربوط به سال ۱۳۹۵ حاکی است حجم تجارت دوسویه بین ایران و پاکستان در این سال، به بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار افزایش یافت. انتظار می‌رود در پایان سال جاری، تجارت میان دو کشور نسبت به سال گذشته نیز افزایش یابد.

 

ارزش اقلام صادراتی ایران به پاکستان در سال ۱۳۹۵ بیش از ۷۹۵ میلیون دلار و واردات از این کشور همسایه حدود ۳۶۵ میلیون دلار بود.