آمریکا به فکر افزایش نظامیان خود در عراق

    باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا به دنبال گسترش مشارکت خود در جنگ علیه داعش است. گروه تروریستی‌ که هنوز تعدادی از شهرهای عراق را تحت کنترل خود دارد. آمریکا می‌گوید می‌خواهد سرباز‌ها و مهمات نظامی بیش‌تری را به همین منظور به عراق بفرستد. اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده نیز که دو روز پیش […]

    باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا به دنبال گسترش مشارکت خود در جنگ علیه داعش است. گروه تروریستی‌ که هنوز تعدادی از شهرهای عراق را تحت کنترل خود دارد. آمریکا می‌گوید می‌خواهد سرباز‌ها و مهمات نظامی بیش‌تری را به همین منظور به عراق بفرستد. اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده نیز که دو روز پیش در عراق بود از افزایش پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق برای مبارزه با داعش و گروه‌های تروریستی وابسته به آن صحبت کرد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی به نقل از روزنامه العرب، چاپ لندن، آمریکایی‌ها در حالی به فکر ارسال سربازهای بیش‌تر به عراق افتاده‌اند که دولت عراق هنوز نتوانسته شهرهای خود را به تنهایی از داعش پس بگیرد. علاوه بر آن بحران اعتمادی که نزد نیروهای عراقی به وجود آمده بر مشکلات عراقی‌ها برای پس گرفتن شهر‌ها از دست تروریست‌ها افزوده است. این در حالی است که دولت می‌گوید می‌خواهد نیروهای داوطلب مردمی شیعی را در خط مقدم مبارزه با داعش بگذارد که این مسأله نیز باعث اعتراض‌هایی در درون ارتش شده است و بیم آن می‌رود مشکلات تازه‌ای را به وجود آورد.

ناظران می‌گویند آمریکایی‌ها رفته‌رفته به سویی می‌روند که به‌طور ریشه‌ای تغییری در استراتژی عقب نشینی نیروهای خود از عراق بدهند، به ویژه که فرایند سیاسی که در عراق از سال ۲۰۰۳ تا کنون حمایت می‌کردند، به نوعی شکست خورده است و اکنون عراق در وضعیت بغرنج طایفه‌ای و نژادی به سر می‌برد. در عین حال بحران سیاسی شدیدی شکل گرفته که ممکن است کشور را به هرج و مرج بکشاند که بیش از هر چیز این وضعیت می‌تواند به سود داعش تمام شود.

دولت آمریکا حملات نظامی خود علیه جریان‌های تندرو مثل داعش را با استفاده از بالگردهای هجومی آپاچی در همراهی با نیروهای عراقی افزایش داده است. همچنین از توپخانه‌های ۱۵۵ میلی متری برای پس گرفتن موصل استفاده می‌کند و قصد دارد ۲۰۰ سرباز جدید دیگر به عراق بفرستد تا شمار نیروهای خود را به ۴۰۰۰ نفر برساند. آمریکایی‌ها می‌گویند در حال حاضر ۳۸۷۰ سرباز در عراق دارند.

این در حالی است که منابع آگاه به دیپلماسی ایرانی می‌گویند که شمار واقعی نیروهای آمریکایی در عراق در حدود ۶ هزار نفر است و رقمی که مقامات آمریکایی در رسانه‌ها می‌گویند برای پنهان کردن رقم واقعی نیروهایشان در عراق است.

در همین رابطه اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا که در یک سفر اعلام نشده وارد بغداد شد و در آن جا با فرماندهان آمریکایی و همچنین حیدر العبادی، نخست وزیر و خالد العبیدی، وزیر دفاع ملاقات کرد، گفت که پنتاگون کمک‌های خود را به واحدهای پیشمرگ کرد به ۴۱۵ میلیون دلار خواهد رساند. این مبلغ برای حکومت اقلیم کردستان که با کسری بودجه شدید دست به گریبان است، حیاتی محسوب می‌شود.

یک مقام آگاه در پنتاگون گفت: جنگ موصل برای ما تعیین کننده است و ما باید اعتماد بیش‌تری به دوستانمان داشته باشیم و حمایت بیش‌تری از نیروهای عراقی به عمل آوریم.

پنتاگون می‌گوید هیچ کدام از نیروهایی که تا کنون به عراق گسیل داشته است مستقیماً در هیچ نبردی شرکت نکرده‌اند و آن‌ها فقط برای آموزش نیروهای عراقی در آن جا هستند.

وزارت دفاع آمریکا در حال بررسی ارسال امکانات لجستیکی اضافی به همراه شماری از تیم‌های مهندسی خود به عراق با هدف عبور از رودخانه‌ها است، تمامی این کار‌ها در چارچوب حمایت از نیروهای عراقی برای بازپس‌گیری موصل و مناطق پیرامون آن در شمال عراق انجام می‌شود. یک مقام آگاه که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: «ما می‌خواهیم برای یک نبرد بزرگ کمک کنیم، برای همین ممکن است به یک تیم مهندسی کارکشته نیاز پیدا کنیم تا بتوانیم به راحتی از رودخانه‌ها عبور کنیم و در صورت لزوم پل‌های نظامی فوری بسازیم.»

 

واشنگتن به این باور رسیده است که شکست بغداد در بیرون راندن داعش از عراق عواقب منطقه‌ای سختی برای مصالح آن در منطقه به دنبال خواهد داشت. برای همین امیدوار است با حمایتی که روسیه در سوریه از ارتش سوریه در مبارزه با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی به عمل می‌آورد و حمایتی که خود در عراق از ارتش این کشور در مبارزه با تروریست‌ها می‌کند، بتواند داعش را به‌طور کامل شکست دهد و خطر آن را مهار کند.