رییس مجمع واردات حمایت از تولید به معنای بستن درهای تجارت خارجی نیست رییس مجمع واردات گفت: حمایت از تولید به معنای بستن درهای تجارت خارجی نیست؛ حمایت از تولید داخل باید منجر به ارتقای کیفیت شود، نه اینکه رانت و انحصار ایجاد کند. واردات، میتواند با ایجاد فضای رقابت و انگیزه بخشیدن به ورود […]
رییس مجمع واردات
حمایت از تولید به معنای بستن درهای تجارت خارجی نیست
رییس مجمع واردات گفت: حمایت از تولید به معنای بستن درهای تجارت خارجی نیست؛ حمایت از تولید داخل باید منجر به ارتقای کیفیت شود، نه اینکه رانت و انحصار ایجاد کند. واردات، میتواند با ایجاد فضای رقابت و انگیزه بخشیدن به ورود دانش فنی و همچنین محدودسازی قاچاق، یکی از حامیان تولید باشد.
علیرضا مناقبی در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران، درباره تصمیم برخی مسؤولان بر محدودسازی واردات گفت: در دنیای امروز، هیچ کشوری، نیاز اقتصاد خود به تجارت خارجی را انکار نمیکند ولی هنوز در کشور ما برخی از مدیران واردات را خارج از توجیه عقلانی تلقی میکنند.
وی گفت: تجارت، یکی از پایههای اقتصاد و توسعه کشورها است و واردات نیز یکی از بالهای تجارت خارجی است و نمیتوان در یک کشور از ضرورت صادرات سخن گفت و در سوی مقابل درهای واردات را بسته نگه داشت.
رییس مجمع واردات ادامهداد: برخی فضاسازیها علیه تجارت خارجی در کشور ما، شرایطی را به وجود آورده که برخی تصور میکنند که واردات، در مقابل تولید قرار دارد و مسبب همه مشکلات صنعت، واردات است، این در حالی است که تجربه دنیا، چیز دیگری میگوید.
مناقبی افزود: این چیزی که برخی مطرح میکنند که واردات باعث شرمندگی و سرافکندگی است، نهتنها یک حکم کلی نیست، بلکه باید گفت، آنچه باعث افسوس و خجالت است، عدم وجود استراتژی پایدار و آیندهنگرانه در حوزه تجارت خارجی است که سبب شده با رفتوآمد مدیران دولتی، مجموع سیاستگذاریها تغییر کند.
رییس مجمع واردات افزود: واردکنندهای که کالای موردنیاز مردم را تأمین میکند، در واقع نیاز جامعه را پاسخ داده و شایسته تقدیر است.
وی ادامهداد: واردکننده رسمی، قانونی و شناسنامهدار باید شرمنده و سرافکنده باشد، یا مدیران و سیاستگذارانی که نمیدانند چگونه پتانسیل واردات را در راستای حمایت از تولید داخل، ریلگذاری کند؟ عدهای میخواهند واردات را نهفقط با ابزارهای تعرفهای، بلکه برخلاف نص قانون توسعه کشور، با ابزارهای غیرتعرفهای محدود کنند.
به گفته مناقبی، هیچ وارداتی بدون وجود نیاز جامعه شکل نمیگیرد و اگر این نیاز از طریق قانونی و تحت نظارت مراجع ذیصلاح صورت نگیرد، نتیجهای جز فربهشدن قاچاق به دنبال نخواهد داشت.
رییس مجمع واردات ادامهداد: اگر قصد واقعی این است که تولید در کشور توسعه پیدا کند، پیام کلیدی دنیا این است که تولید، تنها و تنها در سایه سیاستهای مشوق رقابتپذیری، به سمت بالندگی پیش میرود.
وی تصریحکرد: ممکن است در خصوص برخی کالاها، محدودسازی واردات مصداق داشته باشد، ولی نکته این است که این محدودسازی هم باید منطبق بر یک الگو و استانداردی صورت بپذیرد، نه اینکه هرروز و هر شب، فعالان اقتصادی منتظر صدور بخشنامههایی باشند که برنامهای برای بودن یا نبودن آنها وجود ندارد.
رییس مجمع واردات با اشاره بهضرورت آسیبشناسی برنامههای حمایتی از تولید داخل افزود: ضعف در محدودسازی قاچاق، ضعف در مدیریت تجارت خارجی و ضعف در تعریف بستههای حمایت از تولید، ریشه اصلی آسیبپذیر شدن تولید داخل است و در این رابطه باید یک بازنگری کلان در نوع نگرش مدیران دولتی صورت بپذیرد.
وی با تأکید بر این نکته که حمایت از تولید به معنای بستن درهای تجارت خارجی نیست، ادامهداد: حمایت از تولید داخل باید منجر به ارتقای کیفیت شود، نه اینکه رانت و انحصار ایجاد کند و در این راستا، باید تصریح کنیم که واردات، میتواند با ایجاد فضای رقابت و انگیزه بخشیدن به ورود دانش فنی و همچنین محدودسازی قاچاق، یکی از حامیان تولید باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.