قیمت ارز بیش از ۱۰ درصد نباید افزایش پیدا کند

قیمت ارز بیش از ۱۰ درصد نباید افزایش پیدا کند عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تأکید دارد که با شرایط اقتصادی پیش رو، واقعی‌سازی نرخ ارز ممکن نیست و حداکثر ۱۰ درصد می‌توان بهای آن را در بودجه سال آینده افزایش داد. به گزارش خانه‌ملت، مهردادبائوج‌لاهوتی با اشاره به تلاش دولت برای واقعی‌سازی […]

قیمت ارز بیش از ۱۰ درصد نباید افزایش پیدا کند

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تأکید دارد که با شرایط اقتصادی پیش رو، واقعی‌سازی نرخ ارز ممکن نیست و حداکثر ۱۰ درصد می‌توان بهای آن را در بودجه سال آینده افزایش داد.

به گزارش خانه‌ملت، مهردادبائوج‌لاهوتی با اشاره به تلاش دولت برای واقعی‌سازی نرخ ارز و تک‌نرخی کردن آن اظهارداشت: افزایش غیرمنطقی وابستگی به تحرک‌های روانی در نرخ ارز اقدام مناسبی نیست.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به افزایش نرخ ارز در روزهای گذشته، عنوان کرد: این افزایش تحت تأثیر تحرکات روانی بود که انتظار می‌رود بانک مرکز با مدیریت به موقع مانع افزایش نرخ ارز براساس فضای روانی شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان این‌که افزایش نرخ ارز باید منطقی باشد، بیان‌داشت: نرخ ارز باید متناسب با شرایط اقتصادی به خصوص متناسب با تورم افزایش داشته باشد، نمایندگان مجلس سال گذشته در تدوین قانون بودجه سنواتی افزایش ۱۰ درصدی نرخ ارز را در نظر گرفتند.

وی با بیان این‌که نرخ ارز سال ۹۶ نباید بیش‌تر از ۳ هزار و ۳۰۰ تومان شود، تأکید کرد که رقمی بیش‌تر از این عدد منطقی نیست.

 این نماینده مجلس از سوی دیگر در خصوص کاهش نرخ ارز گفت: این‌که افزایش نرخ ارز را با ارزش پول ملی گره می‌زنند، اتفاق درستی نیست و نباید با کاهش نرخ ارز به دنبال افزایش ارزش پول ملی باشیم چرا که کاهش نرخ ارز باعث کاهش قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی با کالاهای مشابه خارجی می‌شود.

لاهوتی با تأکید بر این‌که تک‌نرخی و دونرخی بودن ارز به دستاویزی برای رانت تبدیل شده است، عنوان‌کرد: چند نرخی بودن ارز باعث سوء‌استفاده شده است، بنابراین باید یک نرخ ارز داشته باشیم که با روند منطقی و منطبق بر تورم افزایش پیدا کند، با این کار سوء‌استفاده و رانت دیگر رخ نخواهد داد.

این نماینده مجلس با بیان این‌که تجار خواهان افزایش قیمت ارز هستند، گفت: این نگاه تا حدودی درست است چرا که با افزایش نرخ ارز کالاهای تولیدی داخل جایگاه واقعی خود را پیدا می‌کنند، اما باید به این نکته نیز توجه داشته که ما کشور مصرف‌کننده هستیم و با افزایش نرخ ارز شاهد تغییرات تمام لایه‌های اقتصادی هستیم؛ بنابراین باید با مدیریت علمی و اقتصادی افزایش نرخ ارز را رقم بزنیم.

 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس‌شورای‌اسلامی اظهارداشت: بنابراین با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور افزایش منطقی نرخ ارز نباید بیش از ۱۰ درصد باشد و انتظار داریم تا پایان سال ۹۶ بتواند نرخ دلار را ۳۳۰۰ نگهدارد.