تخم مرغ سفید یا قهوهای، کدام بهتر است؟ حقایقی علمی درباره تخممرغ تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در جوامع امروزی است و بحثهای فراوانی درباره خوب یا بد بودن آن در بین مردم وجود دارد. در این یادداشت به بررسی حقایقی علمی درباره این مادهغذایی میپردازیم. به گزارش سیناپرس، فصل زمستان در […]
تخم مرغ سفید یا قهوهای، کدام بهتر است؟
حقایقی علمی درباره تخممرغ
تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در جوامع امروزی است و بحثهای فراوانی درباره خوب یا بد بودن آن در بین مردم وجود دارد. در این یادداشت به بررسی حقایقی علمی درباره این مادهغذایی میپردازیم.
به گزارش سیناپرس، فصل زمستان در پیش است و بهطور معمول در بسیاری از کشورهای جهان، با سرد شدن هوا مصرف تخممرغ افزایش پیدا کرده و این مادهغذایی در سفره خانوارها بیش از پیش حاضر میشود. آنجلیمیسرا (Angeli Misra) مدیر آزمایشگاه Lifeline Laboratory و از محققان این حوزه در رابطه با مصرف تخممرغ گفت: «پژوهشهای جدید نشان میدهد تخممرغ و مصرف منظم آن برای سلامتی بسیار مفید است و برخلاف تصورات اشتباه پیشین، خوردن روزانه تخممرغ هیچ تأثیر نامطلوبی بر افزایش کلسترول و یا بروز بیماریهای قلبی و عروقی نخواهد داشت.
پژوهشهای جدید نشان میدهد تخممرغ و مصرف منظم آن برای سلامتی بسیار مفید است و برخلاف تصورات اشتباه پیشین، خوردن روزانه تخممرغ هیچ تأثیر نامطلوبی بر افزایش کلسترول و یا بروز بیماریهای قلبی و عروقی نخواهد داشت.
از سوی دیگر سوامیساتاکشی (Saumya Satakshi) متخصص تغذیه نیز در این باره اعلام کرد: «میزان چربیهای اشباع شده در تخممرغ بسیار اندک بوده و چربیهای ترانس نیز در این مادهغذایی وجود ندارد. از سوی دیگر تنها میزان اندکی کلسترول در این مادهغذایی وجود دارد. بیشتر چربیهای داخل تخممرغ از نوع چربیهای خوب طبقهبندی شده و از نوع غیراشباع شده و مورد نیاز بدن هستند.»
در اینجا به بررسی برخی حقایق درباره تخممرغ و اشتباهات رایج درباره آن میپردازیم:
اشتباه رایج: مصرف تخممرغ سبب افزایش کلسترول میشود و باید از مصرف آن اجتناب کرد.
حقیقت علمی: مصرف تخممرغ نباید از سفره غذایی حذف شود، این ماده یک منبع عالی غذایی از پروتئین بوده و تاثیر منفی بر میزان چربیهای اشباع شده و کلسترول بدن ندارد.
****
اشتباه رایج: شستشوی تخممرغ قبل از مصرف، میتواند از باکتری سالمونلا (salmonella) موجود در آن جلوگیری کند.
حقیقت علمی: باکتری سالمونلا در داخل تخممرغ قرار داشته و ارتباطی به پوسته آن ندارد، بنابراین شستن تخممرغ تأثیری بر از بین رفتن این باکتری در داخل تخممرغ نخواهد داشت.
اشتباه رایج: مصرف بیش از یک تخممرغ در روز برای سلامتی مضر است.
حقیقت علمی: از منظر علمی مصرف روزانه تا ۳ عدد تخممرغ هیچ تأثیر منفی بر سلامت افراد سالم نخواهد داشت.
اشتباه رایج: تخممرغ قهوهای رنگ از نوع سفید آن بهتر است.
حقیقت علمی: تخممرغ در رنگهای مختلفی وجود داشته و تغییر رنگ در پوسته تخممرغ تنها به رنگدانههایی که بدن مرغ تولید میکند، مرتبط است. بنابراین تخممرغ سفید و قهوهای هر دو دارای محتوایی مشابه بوده و ارزش غذایی یکسانی دارند.
اشتباه رایج: مصرف تخممرغ منجر به بیماریهای قلبی میشود.
حقیقت علمی: مصرف تخممرغ ارتباطی با بیماریهای قلبی ندارد.
اشتباه رایج: مصرف تخممرغ از کوری جلوگیری میکند.
حقیقت علمی: مصرف تخممرغ از ضعف چشم و نابینایی بر اثر پیری جلوگیری میکند زیرا موادمغذی بسیاری در آن وجود دارد.
اشتباه رایج: باکتری سالمونلا تنها در زرده خام تخممرغ وجود دارد و مصرف سفیده خام هیچ ضرری ندارد.
حقیقت علمی: این باکتری بیشتر در زرده دیده میشود اما در سفیده تخممرغ هم میتواند وجود داشته باشد. بنابراین مصرف تخممرغ خام به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
اشتباه رایج: خرید تخممرغ محلی از مصرف تخممرغهای ارایه شده در فروشگاهها بهتر و امنتر است.
حقیقت علمی: تخممرغ توسط مرغ تولید میشود و این جانور میتواند باکتریهای مختلفی در بدن خود داشته باشد. بنابراین در تخممرغهای محلی امکان وجود باکتری بیشتر است و خرید تخممرغ از مراکز معتبر به دلیل وجود مراکز نظارتی در آنها مطمئنتر خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.