مشاهده پرنده در معرض انقراض در تالاب گندمان مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری از مشاهده پرنده در معرض انقراض با نام «خروسکولیدشتی» در تالاب بینالمللی گندمان خبر داد. مشاهده پرنده در معرض انقراض در تالاب گندمان به گزارش ایرنا از روابطعمومی حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری، شهراماحمدی افزود: مشاهده اینگونه با اهمیت و در […]
مشاهده پرنده در معرض انقراض در تالاب گندمان
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری از مشاهده پرنده در معرض انقراض با نام «خروسکولیدشتی» در تالاب بینالمللی گندمان خبر داد.
به گزارش ایرنا از روابطعمومی حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری، شهراماحمدی افزود: مشاهده اینگونه با اهمیت و در خطر انقراض جهانی در تالاب بینالمللی گندمان نشانگر ارزش زیستگاهی این تالاب است.
وی افزود: اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) وضعیت خروس کولیدشتی را در معرض انقراض طبقهبندی و علت آن را نیز کاهش شدید تعداد این پرنده در دهههای گذشته عنوان کرده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری در خصوص ویژگیهای ظاهری این پرنده گفت: طول بدن خروس کولیدشتی ۲۹ سانتیمتر و این پرنده به نسبت درشت و پادراز است و رنگ بدنش از دور خاکستری مایل به صورتی به چشم میآید که از نزدیک، تارک سیاه آن با ابروی سفیدش که در پس گردن به شکل حرف V لاتین تلاقی پیدا میکند، تضاد ویژهای پدید میآورد.
احمدی با بیان اینکه هنوز علت اصلی کاهش چشمگیر تعداد این پرنده مشخص نیست، افزود: این پرنده زمستانها در ایران به صورت مهاجر عبوری، در نواحی دریایخزر و شمالغربی کشور، همچنین جنوب کشور در کرانههای خلیجفارس دیده شده است.
وی، ایجاد شرایط مناسب در تالاب گندمان، همچنین خشکسالیهای اخیر و خشک شدن برخی تالابها را از عوامل مشاهده این پرنده در تالاب گندمان دانست و گفت: از آنجا که این گونه با برخی گونههای دیگر پرندگان وابستگی بیشتری دارد، احتمال مشاهده گونههای دیگر در این تالاب ارزشمند، دور از انتظار نیست.
خروس کولیدشتی یا خروسکولی اجتماعی با نام علمی Vanellus gregarius، گونهای خروس کولی عضو تیره سلیمیان است. این پرنده در قزاقستان و روسیه تولیدمثل و در منطقه خاورمیانه، از جمله ایران، زمستانگذرانی میکند. این پرنده در اروپا کمیاب است، اینگونه به خاطر کاهش بسیار چشمگیر جمعیت از طرف سازمان محیطزیست جهانی (IUCN) در طبقه بحرانی CR قرارگرفته است.
تالاب گندمان در نزدیکی شهر گندمان شهرستان بروجن واقع شده است. این تالاب در واقع به عنوان یکی از آبگیرهای حوضه آبریز آقبلاغ شناخته میشود که با فاصلهای نه چندان دور از تالاب چغاخور قرار گرفته است. بهطوری که بخشی از خروجی تالاب چغاخور به این تالاب سرازیر میشود.
وسعت تالاب گندمان ۹۸۰ هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۲۱۹ متر است. منابع تأمینکننده آب تالاب گندمان علاوه بر باران و برف، چشمهها (چشمههای حاشیه تالاب چون گل کوچک، گل بزرگ، مرادان و نصیرآباد) و رودخانه آقبلاغ است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.