کاهش یک میلیون هکتاری مساحت تالابها و هورهای کشور طی ۱۵ سال اخیر رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: براساس نتایج پایشهای ماهوارهای از سال ۸۰ تا ۹۵، تالاب و هورهای کشور حدود یک میلیون هکتار کاهش یافته و تبدیل به کانونهای تولید گرد و غبار شده است. به گزارش ایرنا، خداکرمجلالی در نشست […]
کاهش یک میلیون هکتاری مساحت تالابها و هورهای کشور طی ۱۵ سال اخیر
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: براساس نتایج پایشهای ماهوارهای از سال ۸۰ تا ۹۵، تالاب و هورهای کشور حدود یک میلیون هکتار کاهش یافته و تبدیل به کانونهای تولید گرد و غبار شده است.
به گزارش ایرنا، خداکرمجلالی در نشست بررسی ساختار تشکیلاتی محیطزیست و مدیریت منابع طبیعی ایران، با بیان اینکه جلوگیری از ایجاد چنین بحرانهایی فقط برعهده محیطزیست و منابع طبیعی نیست، اظهارداشت: مسأله آب بحرانی نیست که درآینده با آن مواجه شویم، بلکه بحرانی است که هماکنون به آن وارد شدهایم و نیاز است که در این زمینه تحول در سیاستگذاریها و مدیریت مربوط به سرزمین شکل گیرد.
وی اضافهکرد: این بحرانها فراتر از تشکیلات منابع طبیعی و محیطزیست هستند و به همین منظور باید اصل ۱۰ قانون اساسی و حفاظت از منابع طبیعی به عنوان یک وظیفه عمومی و جلب مشارکت مردمی را بیشتر داشته باشیم.
جلالی با اشاره به اینکه تنها نمیتوان از دولت انتظار داشت که در این خصوص اقدام کند، خاطرنشانکرد: انجمنها و تشکیلات مربوط به محیطزیست و منابع طبیعی در سراسر دنیا برای رسیدن به هدف مهم حفاظت از محیطزیست و منابع طبیعی فعال هستند که در کشور نیز انجمن داریم اما آنچنان که باید نتوانستهاند وظایفشان را انجام دهند این در حالی است که با فعال شدن هر چه بیشتر میتوان بسیاری از مشکلات مربوط به سیاستگذاریهای کلان و اساسی را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه مشکلات محیطزیستی، تغییر اقلیم، گرمایش زمین تنها مسأله ملی نبوده و مربوط به کل جهان هستند، گفت: مسایل مربوط به محیطزیست و منابع طبیعی مسأله زیربنایی و شالوده کشور هستند و اگر این شالوده اصلاح نشود همه بناهایی که بر پایه آن ایجاد شدهاند، ماندگاری نخواهند داشت.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون میلیاردها تومان صرف آبهای سطحی کشور شده این در حالی است که مجموع اعتبارات در همین مدت برای سفرههای زیرزمینی کمتر از نیم درصد بوده این در حالی است که ۵۵ درصد منابع آبهایمان را از منابع زیرزمینی گرفتهایم.
جلالی ادامهداد: امروز شاهد فرونشست زمین در برخی نقاط هستیم و این نشان میدهد که باید رویکرد آب در کشور توجه به سفرههای زیرزمینی و تعادلبخشی در این زمینه باشد.
وی با اشاره به اینکه محیطزیست کشور نیازمند تقویت است، گفت: در برنامه ششم توسعه حداقل باید سالی ۳ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور صورت گیرد، در ۱۲۵ میلیون هکتار برای تعادل سفرههای زیرزمینی باید آبخیزداری صورت گیرد که از این رقم حدود ۹۹ میلیون هکتار باقی مانده است و اگر با روش سالی یک میلیون هکتار پیش برویم حدود ۱۰۰ سال زمان نیاز داریم تا این آبخیزداری به اتمام برسد.
جلالی با بیان اینکه اگر به دنبال حل بحرانهای منابع طبیعی و زیستمحیطی کشور مانند آب هستیم؛ باید بحران جنگل و مرتعها حل شود، چرا که اینها همه به هم پیوسته و همه همصنف هستند، افزود: ۷ میلیون هکتار از اراضی کشور شیبدار هستند، در اغلب مناطق کشور شخم را در جهت شیب زمین میزنند و بیشترین فرسایش را در این مناطق داریم این در حالی است که با تبدیل شدن این اراضی به درختکاری این فرسایش کاهش و طبق آمار معاونت زراعت حداقل یک میلیون هکتار از اراضی شیبدار را باید تبدیل به باغ بکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ۱۲۰ میلیون واحد دامی در کشور اشاره و گفت: از این تعداد حدود ۷۰ میلیون واحد دامی وابسته به مرتع هستند این در حالی است که حدود ۳۰ درصد دام سبک را باید کاهش بدهیم.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در ادامه به طرحهای مربوط به توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال اشاره و افزود: بهرهبرداری از چوب در این مقطع متوقف شده، اما برای آموزش دانشجویان اینگونه نیست که پای دانشکده منابع طبیعی در آنجا قطع شده باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.