نور امیدی در مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی

نور امیدی در مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی به‌تازگی دانشمندان روس توانسته‌اند تا روش ویژه‌ای را طراحی کنند که می‌توان به کمک آن به مقاومت آنتی‌بیوتیکی غلبه کرده و به درمان بیماری‌های عفونی کمک شایانی کرد. به گزارش سیناپرس، مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از مشکلات اصلی دنیای مدرن داروسازی و پزشکی است که موجب می‌شود تا پس […]

نور امیدی در مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی

به‌تازگی دانشمندان روس توانسته‌اند تا روش ویژه‌ای را طراحی کنند که می‌توان به کمک آن به مقاومت آنتی‌بیوتیکی غلبه کرده و به درمان بیماری‌های عفونی کمک شایانی کرد.

به گزارش سیناپرس، مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از مشکلات اصلی دنیای مدرن داروسازی و پزشکی است که موجب می‌شود تا پس از مدتی باکتری‌ها در مقابل دارو‌ها مقاوم شده و امکان درمان را از پزشکان بگیرند. دانشمندان توانسته‌اند تا در طول چند سال اخیر تنها به پیشرفت‌های اندکی در زمینه غلبه بر این مقاومت نائل شوند ولی به نظر می‌رسد که این شرایط در حال تغییر است.

دانشمندان فعال در دانشگاه پلی‌تکنیک سن‌پترزبورگ توانسته‌اند که مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتریایی را به کمک روش پروتئینی ویژه‌ای که مهارکننده پپتیدی نامیده می‌شود، مهار کنند. متخصصان این دانشگاه با همکاری با انستیتوی ملی خروشچف توانستند تا نوع خاصی از پپتید را ایجاد کنند که برای بدن انسان به‌هیچ‌عنوان مضر نیست. درعین‌حال نیز این پپتید می‌تواند یک کاتالیست کلیدی در جلوگیری از پاسخ پیام هشدار در باکتری‌ها باشد. نتیجه به‌دست‌آمده در این تحقیقات نیز در ژورنال تحقیقات اسید هسته‌ای در روسیه منتشر شده است.

این محققان گزارش کرده‌اند که روش محاسباتی‌ را برای طراحی یک پپتید منحصربه‌فرد طراحی کرده‌اند که می‌تواند حداکثر پایداری ممکن را داشته و درعین‌حال نیز ساختاری فضایی فعالی بیولوژیکی داشته باشند. تعداد آنتی‌بیوتیک‌هایی که در دنیای امروزی ما ساخته می‌شوند، سال‌به‌سال کم‌تر می‌شود و اثربخشی این دارو‌ها نیز رو به نزول است. الکساندریاکیمف (Alexander Yakimov) به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محققان این پروژه دراین‌باره می‌گوید: «کشورهای دیگر نیز در حال انجام تحقیق برای یافتن روشی جهت مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی هستند ولی هنوز نتوانسته‌اند تا نتایج مثبتی را به دست بیاورند.»

اخیرا دولت روسیه نیز راهکارهایی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی را در روسیه معرفی کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰ تنظیم شده است. این استراتژی‌‌ها برای تحلیل مکانیزم مقاومت آنتی‌بیوتیکی، نظارت سیستماتیک بر گسترش این موضوع، بهبود مؤلفه‌های موردنیاز برای محدودسازی، جلوگیری از انتشار پاتوژن‌‌ها در مقاومت آنتی‌بیوتیکی و ایجاد دارو‌ها و روش‌های مناسب برای یافتن ایراد و درمان بیماری‌های عفونی طراحی‌شده‌اند.

 

انتظار می‌رود که این اختراع محققان روسی بتواند در پیشگیری و درمان بیماری‌های عفونی در انسان‌ها، حیوانات و گیاهان، تأثیر به‌سزایی داشته باشد و میزان آسیب این بیماری‌ها را کاهش بدهد. همچنین امید است که این روش بتواند طول دوره درمان را نیز کاهش بدهد.