اصلاح ضوابط ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور

درجلسه بررسی راهکارهای ایمنی معادن مطرح شد اصلاح ضوابط ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور گروه معدن و زمین-در راستای تأکید وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایمنی معادن به ویژه معادن زغال‌سنگ؛ جلسه بررسی راهکارهای ایمنی معادن با حضور رییس هیأت عامل ایمیدرو، معاون معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان […]

درجلسه بررسی راهکارهای ایمنی معادن مطرح شد

اصلاح ضوابط ایمنی معادن زغال‌سنگ کشور

گروه معدن و زمین-در راستای تأکید وزیر صنعت، معدن و تجارت در زمینه ایمنی معادن به ویژه معادن زغال‌سنگ؛ جلسه بررسی راهکارهای ایمنی معادن با حضور رییس هیأت عامل ایمیدرو، معاون معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان نظام مهندسی معدن و جمعی از مدیران مرتبط با بخش ایمنی معادن وزارتخانه برگزار شد.

 به گزارش مناقصه‌مزایده رییس هیأت عامل ایمیدرو در جلسه بررسی راهکارهای ایمنی معادن، توجه به ضوابط ایمنی معادن را حیاتی خواند و این باره گفت: با توجه به تأکید دکترشریعتمداری، وزیر صنعت معدن و تجارت در زمینه ایمنی معادن و توجه به استانداردهای این بخش؛ جلسه نظارت بر ایمنی معادن به ویژه معادن زغال‌سنگ تشکیل شد.

وی افزود: نیروی انسانی از سرمایه‌های ارزشمند اقتصاد کشور به شمار می‌رود و یکی از موضوعات مهم در بخش معدن، رعایت استانداردهای لازم برای حفظ امنیت کارگران و معدنکاران است.

رییس هیأت عامل ایمیدرو اظهارکرد: بررسی شاخص‌های ایمنی معادن به خصوص در معادن زغال‌سنگ زمینه‌ساز جلوگیری از بروز حوادث ناگوار در حوزه معدن خواهد بود. در این راستا تأمین فضای کاری ایمن مورد توجه ایمیدرو است و این سازمان بخشی از سرمایه خود را به زیرساخت‌های مرتبط با حوزه ایمنی معادن به ویژه زغال‌سنگ اختصاص داد.

کرباسیان با بیان این‌که در حال حاضر از حدود ۲۰۰ معدن زغال‌سنگ ۱۱۰ معدن فعال است، گفت: با توجه به نیاز ذوب آهن اصفهان و صنعت فولاد به زغال‌سنگ، ضروری است که معادن راکد این بخش فعال شوند. وی تصریح‌کرد: وزارتخانه‌های تعاون، کار رفاه و امور اجتماعی نقش قانونی در ایمنی و نظارت معادن به ویژه معادن زغال‌سنگ دارد و انتظار می‌رود به درستی در این بخش نقش‌آفرینی کند.

در این جلسه نادعلی‌اسماعیلی، رییس سازمان نظام مهندسی ضمن ارایه گزارش ایمنی معادن که اخیراً تهیه شده اظهارداشت: بازرسی‌های این سازمان از معادن زغال‌سنگ کشور عنوان‌کرد: پیشنهاد می‌شود در جهت ارتقای ایمنی، تسهیلات مربوط به تجهیزات معادن فوق ارایه شود.

وی افزود: معدن‌داران با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و این موضوع باعث شده است تا در تأمین تجهیزات این حوزه با مشکل روبه‌رو شوند.

جعفرسرقینی، معاون معدنی و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که تأمین ایمنی نیروی کار در حوزه معدن ضروری است، اعلام‌کرد: بخشی از تجهیزات معادن نیاز به نوسازی دارند و دولت برای تحقق این مهم برنامه‌ریزی کرده است.

بررسی مشکلات اقتصادی معادن زغال‌سنگ، عدم پرداخت به موقع طلب‌ها، تقویت نظارت میدانی از معادن زغال‌سنگ و توجه به مقوله آموزش در این بخش از جمله مواردی بود که حاضران در جلسه بر آن تأکید کردند. به گفته کرباسیان، ایمیدرو قراردادهایی برای آموزش ایمنی معادن زغالسنگ در ۵ استان منعقد کرده است. همچنین با محوریت ایمیدرو، شورای سیاست‌گذاری و راهبری آموزش تخصصی ایمنی این معادن با مشارکت دستگاه‌های دولتی و تشکل‌ها ایجاد شده است. علاوه بر این در آبان ماه نیز دوره مدیریت ریسک در بخش ایمنی و بهداشت حرفه‌ای با تأکید بر معادن زغال‌سنگ با حضور استادان دانشگاه از آلمان برگزار خواهد شد.

در این جلسه مقرر شد کمیته‌ای متشکل از معاون وزیر کار در امور ایمنی معادن، معاون معدنی وزارتخانه رییس هیأت عامل ایمیدرو و رییس سازمان نظام مهندسی و سایر دستگاه‌های مرتبط، سندیکا و انجمن زغال‌سنگ برای پیگیری مسایل مربوط به ایمنی معادن تشکیل شود.

همچنین سازمان نظام مهندسی با راه‌اندازی کمیته‌های تخصصی ایمنی و با مدیریت رؤسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و همراه با تیمی از وزارت کار و نظام مهندسی معدن؛ مسایل ایمنی معادن را مورد بررسی و پیگیری قرار خواهند داد.

 

از سوی دیگر انجمن زغال‌سنگ با همکاری نظام مهندسی نیازهای معادن و روش‌های تأمین مالی برای خرید تجهیزات مربوط به ایمنی معادن را بررسی و راهکار ارایه خواهند کرد.